ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, τον σ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι συστάθηκε ειδικός λογαριασμός στην ΤτΕ, οι καταθέσεις του οποίου θα διατεθούν για την αρωγή των πυρόπληκτων του Ματίου.
- Καλώς, σ. Τσακαλώτε, να κατατεθούν εκεί όσα χρήματα προσφερθούν από χορηγούς, αλλά με μια δέσμευση, ότι τα χρήματα αυτά να διατεθούν πράγματι για τους πυρόπληκτους. 

- Διότι, σ. Ευκλείδη, έχουμε το προηγούμενο του λογαριασμού του Μολυβιάτη, για τους πυροπαθείς της Ηλείας, που ουδείς γνωρίζει το ποσόν που συγκεντρώθηκε και που αυτό διετέθη για την αρωγή των πυροπαθών αυτής της περιοχής.
- Διότι το οποιοδήποτε προσφερόμενο ευρώ είναι τόσο πολύτιμο για τον πολίτη, το οποίο προσφέρεται από το υστέρημά του, αλλά και τα μεγάλα ποσά τα προσφερόμενα από μεγάλους χορηγούς, είναι επίσης πολύτιμα, διότι η καλή διαχείριση είναι το εχέγγυον για την οποτεδήποτε χρειαστεί επανάληψη των χορηγιών! Γκαίγκε ωρέ Ευκλείδη;
- Και τούτο, γιατί κατά τα έτη 2016 και 2017 ο Ευκλείδης εισέπραξε από ανάλογους λογαριασμούς 700.000.000,00 ευρώ και διέθεσε μόλις 160.000.000,00 ευρώ. Τα άλλα που πήγαν;
* * * 
- Μας έχουν καραφλιάσει οι Συριζαίοι με το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστεράς, που εκφράζεται, κυρίως, με το κοινωνικό κράτος και την αλληλεγγύη.
- Το κοινωνικό κράτος όμως έχει αποσυντεθεί εις τα εξ ων συνετέθη, με το πρόσχημα του αποϊδρυματισμού καταργώντας τα ιδρύματα, τα οποία αντικαταστάθηκαν από την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως το Άσυλο στην Αθήνα, η Κιβωτός στην Πωγωνιανή, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.ά., χωρίς καμία μα καμία κρατική ενίσχυση, έχοντες το κεφάλι τους ήσυχο, ότι άλλοι αναλαμβάνουν την ανακούφιση των αδυνάμων.
- Και δεν περιορίζεται το γκουβέρνο, στο ότι άλλοι έχουν αναλάβει αυτόν τον τομέα. Παριστάνοντας τον γαλαντόμο και τον μεγάθυμο, αφαιμάσσει την μεσαία τάξη, πραγματοποιώντας τεράστια πλεονάσματα για να τα χορηγήσει ως μποναμά τα Χριστούγεννα, όταν αφήνει εκτός παιδικών σταθμών 35.000 νήπια, αν και… μεγαλορρημονούσαν, ότι κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!
- Και επιπλέον ζητούν τεράστια ποσά από τα ιδιωτικά ιδρύματα που δεν επιχορηγούνται ως ΕΝΦΙΑ για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και από την οποία συντηρούνται και περιθάλπουν τους τροφίμους τους, μικρούς και μεγάλους!..
* * * 
- Ευτυχώς, που ανέλαβε το ΥΠΕΞ ο σ. Νίκος Κοτζιάς, πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ ή ΔΙΑΠΡΑΤΤΩ –δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα- και μας αράδιασε υποδείξεις για μια σοβαρή και δυναμική εξωτερική πολιτική.
- Ιδού μερικές υποδείξεις προς εμπέδωση. Υποδεικνύει, λοιπόν, ο σ. Κοτζιάς, Α) πρέπει να κυριαρχεί το πνεύμα της αντίστασης και όχι η δουλικότητα! Β) Ρεαλισμός και όχι φοβία! Γ) Αποφασιστικότητα με ευελιξία και όχι δειλία! Δ) Όχι οπορτουνιστικές συμπεριφορές! Ε) Ιδέες, όχι αναμασήματα! ΣΤ) Γνώσεις θεωρίας και πράξεις και όχι ημιμάθεια! Και ότι το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση!..
- Αν σ. Κοτζιά, το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση, δεν έχεις παρά να πραγματοποιήσεις μια επίσκεψη σε κάποια βορειοελλαδίτικη πόλη, χωρίς συνοδεία αστυνομικών σωματοφυλάκων, για να πάρεις μια εμπειρία κατά πόσο το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση.
- Όσο δε τις υποδείξεις, κανείς προηγουμένως ΥΠΕΞ δεν τα έκανε τόσο μπάχαλο, όπως καλή ώρα η αφεντιά σου σ. Κοτζιά σ’ όλους τους τομείς!..
- Προφανώς, ως σύγχρονος οπορτουνιστής!..
* * * 
- Πέρυσι, με τις φωτιές στους Αγίους Αποστόλους και στον Κάλαμο, ο λαοπρόβλητος Αλεξάκης εμφανίστηκε με αρκετή καθυστέρηση και όλοι αναρωτιόνταν που να βρίσκεται το χαμογελαστό παιδί, οπότε και εμφανίστηκε, με δηλώσεις προκλητικές, ότι αυτή η φωτιά (στους Αγίους Αποστόλους) δεν είχε τα θύματα που είχε η φωτιά στην Ηλεία!..
- Φέτος, όμως, που η φωτιά απέλαυνε ακάθεκτη σε όλη σχεδόν την Αττική, απετάχθη και του βραβείου στην Βοσνία και των εν συνεχεία δηλώσεων για σοβαρό πυλώνα της Ελλάδος στη Βαλκανική και επέστρεψε εσπευσμένως, προκειμένου να προεδρεύσει συσκέψεως για να πληροφορηθεί τι είχε συμβεί ως εκείνη την ώρα.
- Όμως premier minister η ώρα δεν ήτο για πληροφορίες, αλλά για συντονισμό των προσπαθειών, ώστε να περιορισθούν και τα θύματα και οι υλικές ζημίες, που και τα θύματα έχουν, για την ώρα σταθερή άνοδο και οι ζημιές είναι τεράστιες και πρωτοφανείς!..
* * * 
- Η μετάβαση του premier minister στην Ιθάκη έχει την σημειολογία της για την εξαγγελία του διαγγέλματος επί τη λήξει του μνημονιακού… κορσέ που είχε περισφίξει την χώρα μας.
- Όπως είναι γνωστό εκεί κατά Ιθάκη μεριά έχει τα «οικόπεδά» του ο γνωστός και μη εξαιρετέος Καλογρίτσας, τα οποία, στην αδυναμία του να τα θέσει ως εγγύηση για την λήψη τηλεοπτικής άδειας, αποκλείσθηκε από το ΕΣΡ.
- Έτσι ο σ. Αλεξάκης με την ιδιότητά του και ως πολιτικού μηχανικού θα εκτιμήσει την αξία τους και θα δικαιώσει ή θα αποφανθεί αρνητικά για την αξία τους!
- Σοφοί οι πρόγονοί μας που έλεγαν: Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Και αυτό επισφραγίζεται με την επιτόπια αυτοψία του σ. Αλεξάκη!..