ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Είχε ασχοληθεί η στήλη με τα έσοδα των αγροτών τριών χωρών: Ελλάδος, Ολλανδίας και Ισραήλ, όπου στην μεν Ελλάδα το στρέμμα αποδίδει στον Έλληνα αγρότη κάπου 190 €, στην Ολλανδία 1.700 € και στο Ισραήλ 1.290 € και γεννιόταν το ερώτημα: Που οφείλεται αυτή η διαφορά η οποία δεν είναι και αμελητέα;
- Τελευταίως, είδε το φως της δημοσιότητας, ότι το ελληνικό ΥΠΑΓΑΝ όπου προΐστατο μέχρι πρόσφατα ο πολυλογάς σ. Ευαγγ. Αποστόλου, καθόρισε ότι ένα ζώο (βους, μόσχος κ.λπ.) μπορεί να συντηρηθεί επί τρίμηνο με 10 ευρώ!
- Αυτή την επιδότηση που καθόρισε, όμως, ο πολύς Αποστόλου, ο οποίος πλαισιώνεται στο υπουργείο του από 544 φορείς, ζωή να χουν. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν μπορούν να συντηρηθούν επί τρίμηνο με 10 ευρώ κατ’ άτομο, διότι δεν προσφέρουν και περισσότερη εργασία από τα επιδοτούμενα από τον σ. Αποστόλου…
- Διότι δεν έδωσε και κανείς απάντηση σε τι οφείλεται αυτή η τεράστια, λίαν σημαντική, διαφορά αποδόσεως, των στρεμματικών εκτάσεων στις τρεις προαναφερόμενες χώρες!..
* * *
- Προσφορά 25.000.000 € ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» για την αποκατάσταση των ζημιών εκ των πρωτοφανών καταστροφών, που έπληξαν το Μάτι.
- Δεν είναι η πρώτη χειρονομία του Ι.Σ.Τ., αλλά μια αλυσίδα από παρόμοιες πρωτοβουλίες προς διαφόρους τομείς, όπως προσφάτως διέθεσε το αναλογούν ποσό για την προμήθεια 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, την κατασκευή δυο νέων νοσοκομείων ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Αθήνα.
- Αλλά και η πόλη μας έτυχε αυτής της ευεργετικής προσφοράς του Ιδρύματος και γνωρίζει από πρώτο χέρι το πνεύμα της ευεργεσίας.
- Εκεί που διακρίνει κανείς αυτή την ευγενική διάθεση είναι, ότι το μεν Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» εξεδήλωσε αμέσως την πρόθεσή του αυτή, η κυβέρνηση δια της υφυπουργού Οικονομικών σ. Παπανάτσιου μερίμνησε για την αύξηση των αποζημιώσεων των προέδρων, των διευθυνόντων συμβούλων, των γ.γ. και λοιπών παρατρεχάμενων των ΔΕΚΟ με ένα ποσοστό της τάξεως του 60% της αποζημιώσεώς τους, κάτι που ισοδυναμεί με επτά κατώτατους μισθούς, αυτούς των 365 ευρώ το μήνα και αν τον βρουν!..
- Αυτό είναι και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς!
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας σ. Ξανθού ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας καράφλιασε λέγοντας: - Φεύγουν οι γιατροί!
- Καλά, αυτό το γνωρίζει και η κουτσή Μαρία, ότι οι γιατροί, οι οποίοι σταδιοδρομούν μετά τα 28 ή και 29 ή και 30 και αναγκάζονται να ειδικευθούν σε ό,τι τύχει ελεύθερο στα νοσοκομεία, ενώ άλλα προγραμμάτιζαν, άλλα τους έλκυαν και όταν έρθει η ώρα να διορισθούν η αμοιβή τους στην καλύτερη των περιπτώσεων περιστρέφεται στα 1.000 ευρώ και φυσικά να πληρώσουν κενές θέσεις σε απόμακρες περιοχές.
- Όχι πως εκεί οι κάτοικοι δεν έχουν ανάγκη ιατρικής περιθάλψεως, αλλά να σπουδάζουν 20 χρόνια για να καταλήξουν στα 1.000 ευρώ, επόμενο είναι να παίρνουν των οφθαλμών τους και όπου φύγει-φύγει!
- Δεν πληροφορήθηκε ο πολύς σ. Ξανθός ότι στην γειτονική Ρουμανία του άλλοτε Τσαουσέσκου οι γιατροί παίρνουν 3.500 ευρώ και η Ελλάδα, αυτός ο σαθρός πυλώνας σταθερότητας και αναπτύξεως και οικονομίας κ.λπ. να χορηγεί μετά βίας 1.000 ευρώ, αν δεν προκαλεί τον οίκτο, προκαλεί τουλάχιστον τον κλαυσίγελο, σ. Ξανθέ!..
* * *
- Τα ΔΡΑΜΟΙΝΕΙΑ είναι μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Δράμα και προβάλλονται τα κρασιά της περιοχής, τα οποία για όσους επισκέφθηκαν την Δράμα την περίοδο των εκδηλώσεων όπου ο οίνος ρέει άφθονος και ευφραίνει καρδίας ανθρώπων (Ψαλ. Ρδ’ 15).
- Την περασμένη χρονιά διέθεσεαν οι οινοπαραγωγοί δυο τόνους κρασί δωρεάν προκειμένου να δοκιμάσουν τον απαράμιλλο οίνο οι επισκέπτες.
- Στην Αλμωπία βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά ΠΟΖΑΡ δηλαδή «φωτιά» από την πολύ θερμότητα που έχουν και που καταφεύγουν για θεραπεία πολλοί ασθενείς από ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες και λοιπά νοσήματα.
- Έχουμε και εμείς και απαράμιλλο οίνο και θαυματουργά ιαματικά λουτρά όπως των Καβασίλων και του Αμαράντου, αλλά δεν τα διαφημίζουμε και δεν τα προβάλλουμε και ο λόγος είναι άγνωστος.
- Έτσι τα χρόνια περνούν ο μεν είναι γνωστός στους παροικούντες την Ζίτσακαι τα Γιάννινα και τα λουτρά στους πέριξ κατοίκους!