ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ένα δένδρο αν δεν είναι ψηλό, τότε είναι χαμηλό, επίσης, ένα κτίριο που δεν είναι ψηλό, τότε είναι χαμηλό. Και η φορολογία στην Ελλάδα, κατά την δήλωση του Γιουγκλίνι Τσακαλώτου δεν είναι υψηλή, τότε είναι χαμηλή!..
- Και αγαπητέ, σ. Τσακαλώτε, αφού είναι χαμηλή, πολύ χαμηλή η φορολογία, τότε γιατί αδυνατούν οι πολίτες να καταβάλλουν τους φόρους τους και φθάσαμε εμείς οι Έλληνες πολίτες να χρωστούμε στο κράτος περί τα 101.600.000.000,00 € από φορολογίες;
- Υμείς, σ. Τσακαλώτε, ως καθηγητής και μάλιστα διεθνούς φήμης πανεπιστημίου όπως είναι το αγγλικό Οικονομικό σχολείο, μπορείτε να δώσετε μια ερμηνεία πού οφείλεται αυτή η αδυναμία των πολιτών;
* * *
- Ο κόσμος καίγεται και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ… χασκογελούν!
- Κάπως αλλιώς το λέει η παροιμία, και το έλεγε και η αείμνηστος γιαγιά μου! Είδαμε τον premier minister σ. Αλεξάκη, όσο και τον σ. Παναγιώτη Ρήγα, από τα έδρανά τους κατά την σύγκληση της Γενικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέρια ευτυχείς και να χασκογελούν από καρδίας!
- Φαίνεται, ότι αμφότεροι και οι δυο, αλλά και πολλοί άλλοι στουμπώντας περί τις 10.000 € μηνιαίως, τόσα είναι αν όχι και περισσότερα αυτά που βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, γιατί να σκεφθούν και το πόπολο, που τους ανέβασε στην εξουσία και ας λέει η Περιστέρα το αντίθετο, ότι την εξουσία δεν την κατέχουν!
- Τον part-time εργαζόμενο ή αυτόν με 386 ευρώ το μήνα, ή αυτόν που δουλεύει σε δυο αφεντικά για να συμπληρώσει το μηνιάτικο θα σκεφθούν;
- Ο Οκτώβριος του 2019 δεν πέφτει και πολύ μακριά, τότε «θα δούμε τίνος μάνα κολυμπούμε»!..
* * *
- Άμα τη ανόδω του στην διακυβέρνηση της χώρας και την εγκατάστασή του στο Μέγαρο Μαξίμου του premier minister σ. Αλεξάκη, έπρεπε να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ρέντσι, που συγκρότησε υπουργικό χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 8 υπουργούς και 8 υπουργίνες.
- Ο δικός μας γαλαντόμος έκανε υπουργικό συμβούλιο έχοντας περί τας πεντήκοντας κεφαλάς, ξεπέρασε και την Λερναία Ύδρα, η οποία είχε η καημένη μόνο εννέα κεφαλάς.
- Δεν μπορεί να απολύονται εργαζόμενοι λόγω της κρίσεως, αφού πολλά εργοστάσια έκλεισαν και να δημιουργούνται νέα υπουργεία, όπως τόνισε η Όλγα μας, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τις στρατιές των μετακλητών!
- Η Ιταλία των 55.000.000 κατοίκων 16 υπουργούς, εμείς με τα 10.000.000 σκάρτα έχουμε 50, ζωή να έχουν μαζί με τον premier minister!
* * *
- Το κατάφεραν κι αυτό οι ηττοπαθείς πολιτικοί μας, αυτοί που πίστευαν και δέχονταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, να… γκριζάρουν το Αιγαίο, κάτι που θα τους βαρύνει στην υστεροφημία τους.
- Μετά το γεγονός, κατά το οποίο εμπορικό σκάφος τουρκικό επακούμβησε στην Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, δόθηκε εντολή στο Λιμενικό να απαγορεύσει την μετακίνηση των νησιωτών των ΦΟΥΡΝΩΝ προς τα γειτνιάζοντα νησιά όπως Μικρός Ανθρωποφάγος, Μεγάλος Ανθρωποφάγος και άλλα, συνολικά 11 νησίδες, όπου οι κάτοικοι των Φούρνων έχουν περιουσιακά στοιχεία (χωράφια, αγροκτήματα, ζωντανά κ.λπ.) χωρίς καμιά δικαιολογία.
- Έτσι από μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, διότι νησιά χωρίς ανθρώπους-κατοίκους στερούνται της ΑΟΖ, κάτι που επιδιώκει αενάος ο γείτονάς μας, «σύμμαχος» και «φίλος» Ρ.Τ. Ερντογάν!
- Το κατάλαβαν αυτό οι θιασώτες των ανύπαρκτων συνόρων στη θάλασσα; Ας αιτιώνται, λοιπόν, εαυτούς δια τα επερχόμενα!..
* * *
- Ο ΥΠΕΑΜ Καμμένος στην προσπάθειά του να αναδειχθεί από την αφάνειά του που διαπιστώνουμε από καιρού εις καιρόν, απένειμε τον βαθμό του υποναυάρχου στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, για όσα προσέφερε στον αγώνα του ’21!
- Που αν ζούσε σήμερα θα απεποιείτο αυτής της ευγενικής χειρονομίας, όταν το κράτος το επίσημο εμποδίζει τους Έλληνες να μετακινούνται στα ελληνικά Νησιά, όπως καταγγέλθηκε για τους Φούρνους.
- Όμως, πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτή η χειρονομία του Πάνου υποβιβάζει την ηρωίδα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αφού αμέσως μετά τον θάνατό της η Ρωσία την είχε ανακηρύξει σε ναύαρχο, δηλαδή, της είχε δώσει ένα βαθμό, τον ύψιστο, παραπάνω από ό,τι ο ΠανοΚαμμένος.
- Μα καλά τους υπασπιστές άλλαξε ο Υπουργός, ένας απ’ αυτούς δεν γνώριζε την ιστορία της Μπουμπουλίνας και να τον φωτίσει να κάνει το λάθος και την υποβιβάσει;
- Τρελά πράγματα συμβαίνουν την σήμερον ημέρα.
- Άλλος δεν γνωρίζει αν η θάλασσα έχει σύνορα! Άλλος συγχέει την Λέσβο με την Μυτιλήνη. Άλλος αποδίδει τον θάνατο του μαθητή σε «στραβή», και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε!..