ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο premier minister, σ. Αλεξάκης, προτού αναδειχθεί σε premier minister ξεσήκωνε τους ενθουσιώδεις οπαδούς του σε διάφορες εκδηλώσεις, που κατέληγαν πολλές φορές σε επικίνδυνες ενέργειες, όπως αυτές που ανασήκωναν τις μπάρες στα διόδια, περνούσαν ανενόχλητοι, δεν πλήρωναν τα διόδια και οι κάμερες τους κατέγραφαν…
- Οπότε ήρθε η ώρα της καταβολής υπέρογκων ποσών, όπως με την Μπεμπόνη Ζάνα, που προσκλήθηκε από όλα τα κανάλια, αφού της ήρθε το μπουγιουρντί από την Εφορία να καταβάλει 10.500 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις ανήλθε σε 15.500 ευρώ!
- Αυτή η ανέλπιστη αύξηση των υποχρεώσεων προς την Εφορία, είχε ως αποτέλεσμα να της κατάσχουν το διαμέρισμά της και ο αφερέγγυος ηγέτης τηρεί σιγήν ιχθύος, αυτός ο θερμόαιμος νεανίας που τόσα δεινά προκάλεσε, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως premier minister, αφήνοντας τους οπαδούς του και όσους τον πίστεψαν, στα κρύα του λουτρού - όπως έλεγε και η αείμνηστος γιαγιά μου - ή τους προκάλεσε σκωτσέζικο ντους μοντέρνικα!
* * *
- Εκτός από το βλοσυρό ύφος του σ. Αλεξάκη κατά την συνέντευξη τύπου, όπου διαπιστώσαμε και την πελιδνότητά του, διότι βρέθηκε προ απροόπτου, διότι προφανώς δεν διάβασε την συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Παπαχελά, διαπιστώσαμε και τον άκρατο γέλωτά του, κατά τις συζητήσεις που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο.
- Τι άραγε να διηγείτο ο Ρ.Τ. Ερντογάν στον νεανία, όπως δήλωσε ο ίδιος, ότι άγει το 43 έτος της ηλικίας του, όσο διαρκεί και η κατοχή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας.
- Τι άραγε να διηγείτο ο Τούρκος σουλτάνος στον μείρακα σ. Αλεξάκη ώστε ο γέλωτάς του να είναι συνεχής και ακράτητος;
- Σίγουρα κάτι από τις 1.000 και μια νύχτες από τα παραμύθια της Χαλιμάς!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον καλεσμένο μας σουλτάνο της γειτονικής Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, ότι στην Θράκη μας υπάρχουν 150.000 Τούρκοι!...
- Τόσοι περίπου είναι οι μουσουλμάνοι, όπως τους αποκαλεί και η Συνθήκη της Λωζάννης οι οποίοι αποτελούνται από τους Τουρκογενείς του κάμπου, τους Ρομά που ζουν διασκορπισμένοι σ’ όλη την Θράκη και τους Πομάκους του ορεινού όγκου.
- Οι μεν Πομάκοι είναι οι αρχαίοι Αγριάνες ή Ροδοπαίοι, οι οποίοι συνεξεστράτευσαν με τον Μέγα Αλέξανδρο και επιστρέφοντες είτε ως Ιππομάχοι άρα Πομάχοι – Πομάκοι είτε ως απόμαχοι άρα Πόμαχοι – Πομάκοι και εξισλαμίσθηκαν επί Γαζή Εβρένος Μπέη, άρα καμία σχέση με τους Τούρκους του Ρ.Τ. Ερντογάν.
- Αλλά στο έγκλημα αυτό συνέβαλαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που υποχρεώνουν τους τε Πομάκους και τους Ρομά να διδάσκονται και να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα που είναι ένα κύριο και βασικό γνώρισμα ενός λαού.
- Τώρα, λοιπόν, υφιστάμεθα τα επίχειρα της επιπολαιότητας που έχουν επιδείξει όλες οι πολιτικές αποχρώσεις από την Συνθήκη της Λωζάννης που εγκατέλειψαν Πομάκους και Ρομά στην βουλιμία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής!
* * *
- Περνώντας από την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία την ώρα που τελείωναν τα μαθήματά τους οι μαθητές, πήρα στα χέρια μου μερικές σχολικές σάκες, σάκες να λέγονται πρόκειται για τροβάδες, για να διαπιστώσω το βάρος τους που από την στάση του σώματος πρόδιδε σημαντικό βάρος για την ηλικία τους.
- Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Υπάρχει…  Σχολειατρική Υπηρεσία που να ελέγχει και να διαπιστώνει πράξεις ή παραλείψεις της εκπαιδευτικής υπηρεσίας σ’ ό,τι έχει σχέση με την υγιεινή των μαθητών, διότι αυτό το βάρος που σε καθημερινή βάση μεταφέρουν οι μαθητές μπορεί  να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη σωματική τους ανέλιξη.
- Ας μεριμνήσει η αρμόδια Υπηρεσία να εκδώσει συμβουλευτική εγκύκλιο με το πόσο βάρος μπορούν να μεταφέρουν οι μαθητές, ώστε να μην μετατρέπονται σε αχθοφόρους είτε οι μαθητές είτε στην καλύτερη περίπτωση γονείς και παππούδες!..
* * *
- Η ανεπάρκεια των πολιτικών μας επιρρίπτει την ευθύνη για το μπάχαλο που είχε προκύψει για το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε παρανόηση των πολιτών!..
-  Και τι θα ακούσει ακόμα το πόπολο! Παρανόηση, προφανώς, ήτο και όσοι ψήφισαν ΟΧΙ και ο σ. Αλεξάκης που δεν αυταπατάται, το μετέτρεψε εν μια νυκτί σε ΝΑΙ!..
- Έτσι και εδώ που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Και η κυβέρνηση θα χάσει τον μπούσουλά της οψέποτε γίνουν εκλογές!..
- Πάει πλέον ο καιρός που περνούσαν τα ψέματα και οι «δεσμεύσεις», έφυγε ανεπιστρεπτί!..