ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται, ότι ο σ. Αλεξάκης, Premier Minister της χώρας, αντιλήφθηκε, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στο διάγγελμά του στις 13/11 για την διανομή του πλεονάσματος ήταν και πολύ αγχωμένος και σκυθρωπός και δύσθυμος και είχε απολέσει εκείνη τη νεανική την φρεσκάδα, μα το αυθόρμητο χαμόγελο είχε καταντήσει σαρδόνιο!..
- Και είχε αντιληφθεί, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ότι ο «ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται» διότι από το 1.200.000.000,00€ που μας… θώπευε τα ωτία ότι θα διατεθεί για κοινωνικό μέρισμα, μόλις 720.000.000,00 € θα διατεθούν, γιατί 315.000.000,00 € πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους που το επίσημο κράτος μεθοδικά τους… έκλεβε.
- Και εδώ δεν φάνηκε συνεπής ο σ. Αλεξάκης, αφού τα παρακρατηθέντα ποσά αγγίζουν τα 2.000.000.000,00 €!
- Και άλλα 350.000.000,00 € πρέπει να δοθούν στη ΔΕΗ για την πληρωμή του ρεύματος προς ευάλωτες ομάδες!...
- Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος της Α.Φ. Αριστεράς!..
* * *
- Μερικές φορές τσιμπιέμαι για να διαπιστώσω αν είμαι σε εγρήγορση ή αφηρημένος ή κοιμάμαι. Αφουγκραζόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής σ. Νικόλαο Βούτση, ότι ο Ρουβίκωνας είναι ακτιβισμός έμεινα ενεός (χάνος) στο άκουσμα και μόνο και ότι έχει δικαίωμα να εισέρχεται στη Βουλή!..
- Μπράβο, είπα μέσα μου!.. Και, φυσικά, κατά την επέλασή του στη Βουλή ο Ρουβίκωνας δεν τα έκανε γυαλιά καρφιά, ή λαμπόγυαλα, όπως συνηθίζει να τα κάνει όταν επελαύνει σε συμβολαιογραφεία, ή σε εταιρείες ή σ’ άλλες περιπτώσεις, και με τις «πλάτες» του σ. Βούτση, οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν και τους οδηγούσαν στη ΓΑΔΑ, τους επέστρεψαν στο προαύλιο της Βουλής, όπου και τους άφησαν ελεύθερους, χωρίς ουδεμία συνέπεια.
- Όπως ουδεμία συνέπεια έχουν όταν επελαύνουν σε συμβολαιογραφεία ή αλλαχού, όπου το πέρασμά τους υπενθυμίζει την επέλαση του Αττίλα ή του Ταμερλάνουτ, χωρίς συνέπειες.
- Αν τέτοιος είναι ο ακτιβισμός καλύτερα να μας λείπει.
* * *
- Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ προς τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκείνος απάντησε: Οι αποζημιώσεις των βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 62%!..
- Ήγουν τουτέστιν οι εθνοπατρίκιοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, και ίσως σκέφτονται να προσφύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας!..
- Μα φίλε Μιλτιάδη, εκτός από την αποζημίωση, σουφρώνετε και την πρόσθετη αποζημίωση από τις επιτροπές, το ενοίκιο, τα έξοδα γραφείου, το κρατικό Ι.Χ. τα τηλεφωνικά, τα ταχυδρομικά  και παρά τις διαβεβαιώσεις των προέδρων, ότι θα περικόπτονται οι καταβολές για όσες φορές απουσιάζουν από την ολομέλεια, πάντα βλέπουμε την αίθουσα κενή. Αν δεν έχουν κάτι να προσφέρουν ας τηρούν τουλάχιστον αιδήμονα σιωπή!...
* * *
- Ο σ. Κουφοντίνας έλαβε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου σωφρονιζόταν από το διοικητικό συμβούλιο των φυλακών, όπου προΐσταται ο εισαγγελέας των φυλακών, από έναν διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και από μια κοινωνική λειτουργό.
- Δηλαδή, ο σ. Κοντονής έχει την πλειοψηφία αφού η Κοινωνική Λειτουργός διορίζεται από τον σ. Κοντονή, ο διευθυντής του υπουργείου είναι υφιστάμενός του και ο εισαγγελέας των φυλακών είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αντικαθιστώντας τον προηγούμενο και ο νοών νοείτω!..
- Περιττεύουν, λοιπόν, οι αφορισμοί, ότι δεν μπορούν να κρίνουν μια δικαστική απόφαση, αφού πρόκειται για διοικητική και μόνο απόφαση, απόφαση που πάρθηκε από άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του σ. Κοντονή!..
* * *
- Αλγεβρικό παράδοξο πρέπει να θεωρηθεί η σκέψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, που θεωρεί, ότι το 82% των Ελληνοκυπρίων ισούται με το 18% των Τουρκοκυπρίων.
- Αυτό πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εξίσωση Α’ βαθμού, Β’ Βαθμού ή Γ’ Βαθμού;
- Δεν ήμουν και τόσο καλός στην άλγεβρα, αλλά όσο και σκράπας αν ήμουν αυτό είναι εξόφθαλμο, ότι είναι αδύνατο να επιλυθεί μια τέτοια «εξίσωση» τύπου Νίκου Αναστασιάδη.
- Φαίνεται, ότι το γήρας πολλά δεινά φέρει και αυτά τα δεινά θα κληθούμε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι να επιλύσουμε, διότι θα βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα, τα οποία οι ηγέτες μας θα έχουν προκαλέσει σε βάρος μας και υπέρ των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν το ευαγγελικό: Εσύ είπας! Ματθαίου Κζ’ ΙΙ «Συ ει ο Βασιλεύς των Ιουδαίων;» ο δε Ιησούς απάντησε: Συ λέγεις!..