ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκραζόμενος την σ. Έλενα Κουντουρά, με το πλέριο της χαμόγελο, μου ήρθε στο νου η δήλωση του σ. Αλεξάκη, ότι συναντά στο δρόμο ανθρώπους που γελούν…
- Αν και δεν ήτο ο μόνος. Αυτή την διαπίστωση την έκανε πρώτος ο σ. Πετρόπουλος, ακολούθησε ο σ. Μπαλάφας, ο σ. Φλαμπουράρης και άλλοι και έδεσε το γλυκό με την σ. Έλενα αν και βασιλόφρονα, ούσα μέλος της Ενώσεως Βασιλοφρόνων.
- Είπε, λοιπόν, η σ. Έλενα ότι «δεν βλέπει πλέον ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, γιατί έχουν ένα πιάτο, πινάκιο ήθελε να πει φακή», και αυτό είναι επιτυχία της κυβερνήσεως!..
- Όμως η δήλωση του πρωθυπουργού μου έφερε στο νου το επί Ιωάννου Μεταξά άσμα: Γιατί χαίρεται ο κόσμος/και χαμογελά πατέρα;/Γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι/γιατί φέγγει έτσι η μέρα;/ - Την ημέρα την χρυσή,/που την χαίρεσαι και εσύ/έπαυσε το μαύρο δάκρυ κ.λπ…
- Τώρα το πόσο χαίρεται σήμερα ο κόσμος κατά τον Minister Premier, κανείς δεν το έχει διαπιστώσει άχρι τούδε!
* * *
- Αφουγκραζόμενος την χειμαρρώδη λογοδιάρροια της σ. Υπουργού Τουρισμού προς τον δημοσιογράφο Αυτιά, έμεινα ενεός (χάνος) με την πληροφόρηση, ότι θα μας «μεταφέρει» την είκονα…
- Μα η εικόνα περιγράφεται και δεν μεταφέρεται, παρά μόνο αν αυτή είναι έργο τέχνης και όχι περιγραφή καταστάσεως και γεγονότων.
- Αυτό το σφάλμα το κάνουν και πολλοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές των «βοθροκαναλίων», όπως θα έλεγε και το ροτβάιλερ, κατά την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ», αναφερόμενη στον υπουργό σ. Πολάκη.
- Και η καλή υπουργός Τουρισμού μας έκανε πλύση εγκεφαλική για τις εξαγωγές, την ανάπτυξη της βιομηχανίας και λοιπές προόδους.
- Μα την προηγούμενη είχε γίνει γνωστόν για το κλείσιμο και της ιστορικής βιομηχανίας ΠΙΤΣΟΣ, που διαμοίρασε τα υπάρχοντά της, μισά στην Τουρκία και μισά στην σπαρασσόμενη Ισπανία.
- Αυτό, η κοσμογυρισμένη σ. Έλενα Κουντουρά δεν το πληροφορήθηκε και μας κάνει λόγο για ανάπτυξη;
- Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!...
* * *
- Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!.. (Λαϊκή παροιμία). Το είχε σκεφθεί ο ολετήρας της χώρας, κοινώς, και ΓΑΠ, ότι για ιδία χρήση μπορούν οι κάτοικοι αυτής της έρμης χώρας να καλλιεργούν κάνναβη, κοινώς χασίσι.
- Το προτείνει τώρα ο οικολόγος πράσινος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας σ. Γιάννης Τσιρώνης, να επιτραπεί η καλλιέργεια στα μπαλκόνια, σε γλάστρες, ή κάνναβις ή χασίσι, αντί κανναβόσημου ή τσιρωνοσήμου 150 €.
- Να ένας εύκολος τρόπος για αποπληρωμή του χρέους.
- Αλλά γιατί να καταπονούνται οι χρήστες με την καλλιέργεια κανναβοδέντρων ή τσιρωνοδέντρων, όταν σε καθημερινή φάση καταφθάνουν φορτία από την γειτονική Αλβανία, τα οποία κατάσχει η Αστυνομία, οπότε οι χρήστες θα έχουν ακόπως όση κάνναβη ή χασίς επιθυμούν και μάλιστα αρίστης ποιότητος, όπως το διαφημίζουν οι Αλβανοί καλλιεργητές!..
* * *
- Όπως διαπιστώσαμε από την τηλεοπτική προβολή που έγινε για το πέταγμα του πρωθυπουργού μας με F16 από την 110 Π.Μ. της Λαρίσης, το αεροσκάφος με το οποίο έγινε η πτήση έφερε το όνομα Αλέξης Τσίπρας!..
- Συνήθως, σε οχυρά, στρατόπεδα, φρούρια, πολεμικά πλοία κ.λπ. δίδονται ονόματα ηρώων, όπως Παύλος Μελάς, για το στρατόπεδο που πολύς λόγος γίνεται τελευταίως αν και πότε θα παραχωρηθεί στους Θεσσαλονικείς.
-  Θα περιμέναμε, λοιπόν, το αεροσκάφος με το οποίο έγινε η πτήση να φέρει το όνομα κάποιου ήρωα αεροπόρου, όπως του Σαλμά, του Ηλιάκη, του Καραθανάση, του Γιαλοψού, και άλλων που κατερρίφθησαν από τις επιδρομές των «φίλων» και «συμμάχων» Τούρκων.
- Οι πρόγονοί μας, μας κληροδότησαν το εξής απόφθεγμα: Οι μεν κόρακες ξεσχίζουν τις σάρκες, οι δε κόλακες φθείρουν τις ψυχές μας!»
- Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι κόλακες και οι κολακευόμενοι!
* * *
- Με δηλώσεις του ο τέως βουλευτής της ΝουΔου Κωνσταντίνος Πυλαρινός διεκτραγωδεί την εξαθλίωση στην οποία ευρίσκονται οι βουλευτές, δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για τους τέως και πρώην ή για τους ήδη εθνοπατέρες που κοσμούν το κοινοβούλιο.
- Αν τω όντι οι βουλευτές μας βρίσκονται σε εξαθλίωση, τότε δεν έχουμε αφουγκρασθεί μία έστω για δείγμα αυτοχειρία ή αυτοκτονία, όπως έχει επικρατήσει.
- Αντιθέτως, πολλοί των πληβείων, των προλεταρίων, έχουν προ πολλού δώσει τέλος στη ζωή τους, αποδεικνύοντες, ότι η εξαθλίωση τους έχει καταθλίψει προ πολλού δίνοντες ένα τέλος στη ζωή τους.
- Ας μην παρατραβούν το σχοινί οι πληρεξούσιοι του Λαού, γιατί και ήθελαν και αναμίχθηκαν στην πολιτική και ας δοξάζουν το Μεγαλοδύναμο η κρίση κυρίως έπληξε τους εκλογείς και όχι τους εκλεγμένους!..