ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκράσθηκα στον ΣΚΑΙ στις 26/10 τον σ. Σπαρτινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να τονίζει ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε τις καταστάσεις, δηλαδή την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Πεύκης και την είσοδο του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου απείλησαν χειρουργό ιατρό ότι αν συνεχίσει να παίρνει φακελάκι θα του σπάσουν το κεφάλι!
- Μα, καλέ σύντροφε, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία τόσο για τους εμπρηστές, όσο και για τον Ρουβίκωνα και κάποτε πρέπει να δοθεί τέλος, εκτός και αν έχουν την ανοχή των Προέδρων της Βουλής, τόσο της άλλοτε Ζωής Κωνσταντοπούλου όσο και του νυν Νίκου Βούτση, που έδωσε την εντολή τους συλληφθέντες εισβολείς στη Βουλή να τους επιστρέψουν εκεί όπου τους συνέλαβαν και να τους απελευθερώσουν.
- Καλά που δεν συνέστησε να τους κεράσουν και λουκούμι, να μην σεκλετιστούν τα παιδάκια!
- Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε λίγη ώρα αργότερα και ο σ. Μπάρκας, ότι ο σ. Τόσκας κάνει καλά την δουλειά του!..
* * *
- Ποιος δεν θυμάται την αποστροφή του σ. Αλεξάκη παραμονή των αμερικανικών εκλογών που είχε τονίσει με περίσσια αυθάδεια: «Να μην μας βρει άλλο κακό!» Εννοώντας την εκλογή του υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, γιατί προσέβλεπε στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον!
- Ήρθε, όμως, η στιγμή να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο σ. Αλεξάκης και να γίνει δεκτός από τον κακό κ. Τραμπ, που τα είχε όλα κατά νου, αφού οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η CIA, δεν ξεχνούν τον ρόλο τους να πληροφορούν την αμερικανική ηγεσία για τα τεκταινόμενα.
- Παρά ταύτα, ο σ. Αλεξάκης σαν να μην συνέβαινε τίποτε, σαν να είναι πρόεδρος του 15μελούς γυμνασίου, να διατηρεί το σαρδόνιο γέλιο του, να σφίγγει το χέρι και του Προέδρου Τραμπ και της μαντάμ Λαγκάρντ και ως νεόνυμφος να φωτογραφίζεται στα ενδότερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μαζί με την μαντάμ Κριστίν!..
* * *
- Κατά την συνάντησή της η μαντάμ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Premier Minister σ. Αλεξάκη έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, φορώντας, μάλιστα και συνολάκι με τα εθνικά μας χρώματα, και κανείς άχρι τούδε δεν το επεσήμανε!..
- Αυτή της η χειρονομία να προτιμήσει τα εθνικά μας χρώματα, ήτο προφανώς, ένδειξη, ότι κάτι έχει αλλάξει τόσο υπέρ του Grecque  Minister Premier, όσο και υπέρ του ελληνικού λαού, που τόσο τον ταλάνισε το ΔουΝουΤου με τα σφάλματά του, τα οποία και το ίδιο αναγνώρισε αλλά τα κακώς γιγνόμενα ουκ απογίγνονται!..
- Ποιος μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τους χιλιάδες αυτόχειρες;
- Ποιος μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην οικονομική ζωή της χώρας όπως αυτή ήτο προ της κρίσεως;
- Ποιος μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές και τις καταστροφές που υπέστη η μεσαία τάξη, που εδοκιμάσθη τόσο σκληρά επί των ημερών της που θα την ενθυμούνται επί πολλά έτη οι παθόντες μικρομεσαίοι;
* * *
- Η τηλεόραση μας ενημερώνει για δυο ειδήσεις που αφορούν την Ολλανδία.
- Η πρώτη μας έδειξε τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται τα ανάκτορα επιβαίνοντας ποδηλάτου, και η δεύτερη, ζητούνται εργάτες για συγκομιδή καρπών, για συσκευασία κ.λπ. εργασίες με αμοιβή 8,80 € ωρομίσθιο, ήτοι 70 € ημερομίσθιο και με εξασφαλισμένη στέγαση και διατροφή, που μεθερμηνεύεται σε 1.750 € το μήνα.
- Στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας ή Τσιπριστάν είναι γνωστές οι αμοιβές σε 350 € με 400 € το μήνα και με μη σταθερή εργασία, αλλά όλο το γκουβέρνο κινείται και λικνίζεται με τεθωρακισμένες Μερσεντές, BMW και λοιπές κουρσάρες, που προδίδουν ταξικές και ρατσιστικές διαφοροποιήσεις.
- Η Porsche που μας είχε μπ’ρξει (ενοχλήσει) απόκτημα σκληρής εργασίας, οι λικνιζόμενοι του γκουβέρνου με τις λιμουζίνες δεν μας ενοχλούν; Ιδού η απορία…
* * *
- Όσοι είναι οι Έλληνες που κατοικούν σήμερα στη χώρα, άλλοι τόσοι υπολογίζονται και οι Έλληνες απόδημοι, αυτοί που για δικούς τους λόγους εγκατέλειψαν την χώρα για ανεύρεση, κυρίως, εργασίας.
- Μάλιστα με την ενσκήψασα κρίση πήραν των ομματιών τους για την ξένη κάπου 450.000 Έλληνες, κυρίως επιστήμονες, διότι εντός των ελληνικών συνόρων ευκολότερα εύρισκαν εργασία λαθρομετανάστες και πρόσφυγες αμφιβόλου προελεύσεως.
- Όλοι αυτοί στερούνται το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε εκλογές οψέποτε αυτές προκηρυχθούν, ενώ έχει δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε πολλούς λαθρομετανάστες.
- Ας το έχουν κατά νου οι αρχηγοί των κομμάτων, ότι αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν μπορούν να ψηφίσουν εκεί στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία όπως γίνεται για όλους τους άλλους αποδήμους, ότι εντός των συνόρων έχουν μείνει συγγενείς και φίλοι που μπορούν να αντιδράσουν και θα τρίβουν τα μάτια τους από τα αποτελέσματα, όταν τα μικρά κόμματα θα έχουν βελτιώσει τη θέση τους!..