ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Έχουμε καταστεί σχεδόν, όλοι οι Έλληνες δωρητές και ευεργέτες του αχαΐρευτου κράτους και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο καθιστάμεθα φιλοκρατικοί. Έχουν γίνει μελέτες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!
- Ιδού τα αποτελέσματα: Εν έτει 2009 δουλεύαμε για το κράτος μόλις 147 ημέρες, με την αναρρίχηση στην εξουσία του διδύμου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μακροημερεύσαμε και τις κάναμε 179 ημέρες, και επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες τον έχουν στο αίμα τους τον κρατισμό η μακροημέρευση έφτασε τις 188 ημέρες, ώστε εν έτει σωτηρίω 2017 να φθάσουν τις 203 ημέρες!
- Οι αδελφοί μας οι Κύπριοι φαίνεται δεν έχουν και τόσο συμπάθεια προς το κράτος, παρότι τους διαφέντευσε ο κομμουνιστής Χριστόφιας και μόλις 75 μέρες για το 2017 εργάζονται για το κράτος σ’ αντίθεση με τον Αλεξάκη, που κατάφερε να εμφιλοχωρήσει αυτή την φιλοκρατική ιδέα στο τριπλάσιο των Κυπρίων!.. Και μη χειρότερα!..
* * *
- Μιλώντας σε Ρ/Σ ο καθηγητής κ. Φώσκολος έκανε αναφορά στους υδρίτες που υπάρχουν στην ελληνική ΑΟΖ, που δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί, νοτίως της Κρήτης, οι οποίοι σε ποσότητα έπονται αυτών της Κίνας!
- Οι υδρίτες είναι ένα σπάνιο μέταλλο, που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και είναι περιζήτητο από τις ανεπτυγμένες χώρες…
- Αλλά εμείς, όπως πάντα, ακολουθούμε το πάγιο ρητό: ες  αύριον τα σπουδαία και ας λιμοκτονεί ο λαός, αφού 3.500.000 των κατοίκων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας!..
- Αυτό, βεβαίως, αποδεικνύει, ότι παρά την διαβεβαίωση του σ. Αλεξάκη, ότι: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αποδεικνύεται από την αναβλητικότητα την διαχρονική, ότι δυστυχώς ίδιοι είναι και απαράλλακτοι!..
* * *
- Μας καράφλιασε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ σ. Ανδρέας Πετρόπουλος, ότι όσοι κακοί μαθητές των οποίων οι μπαμπάδες έχουν λεφτά ή είναι λεφτάδες πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία.
- Συνειρμικά, μας ήρθε στο κούτελο ότι: τα παιδιά του πρωθυπουργού μας που πηγαίνουν στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο, στο ΧΙΛΛ, ή είναι κακοί μαθητές ή ο μπαμπάς τους έχει λεφτά ή συμβαίνουν και τα δυο.
- Αλλά θα μου πείτε: Ανδρέας είναι και μπορεί να λέει και καμιά μ-λ-κί-α!
- Αν πρωθυπουργέ μας έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς. Εδώ βρίσκει πλήρη εφαρμογή όσα έγραφε στο πίσω κρύσταλλο Θεσσαλονικιός οδηγός του λεωφορείου του: Θεέ μου, φύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς τους γνωρίζω!..
* * *
- Εκεί κατά την Πειραιώς μεριά, οι ΝουΔίτες συντάσσουν ένα Μητρώο ηλεκτρονικό των στελεχών και μελών της Ν.Δ.. Αυτό το Μητρώο βάζει σε προβληματισμούς τους ψηφοφόρους της και αναρωτούνται: Μήπως αυτό το Μητρώο είναι ή θεωρηθεί η πηγή για τον εμπλουτισμό του Δημοσίου Τομέως και όχι μόνο με στελέχη και μέλη της;
- Διότι έχουμε μπουχτίσει από την αθρόα κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου από μέλη και στελέχη εξ όλων των κομμάτων που πέρασαν από το Μαξίμου μηδέ και από την κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων και την βόλεψη κατά χιλιάδες των μετακλητών στα υπουργεία, με κορυφαία την περίπτωση ΝουΔίτη που προσέλαβε περί τους 50 μετακλητούς!
- Γι’ αυτό καλό είναι προ των εκλογών ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. να προσδιορίσει το «ολιγομελές» και «ευέλικτο» του υπουργικού χαρτοφυλακίου και τον ανώτατο αριθμό μετακλητών σε κάθε υπουργείο, ώστε να το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι και να μην πέσουν μετά τις εκλογές από τα σύννεφα!..
* * *
- Η γλώσσα μας είναι τόσο πλουσία που δεν επιτρέπει τέτοιους σολικισμούς όπως…
- Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας!
- Η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη κ.λπ.
- Η γραμματικής της ελληνικής γλώσσας μας διδάσκει τους τρεις βαθμούς των επιθέτων όπως: α) θετικός μέγας, β) συγκριτικός μεγαλύτερος και γ) υπερθετικός μέγιστος.
- Δεν μπορούμε να πούμε ο δεύτερος μεγαλύτερος, η τρίτη μεγαλύτερη κ.λπ.
- Αντ’ αυτών λέμε: α) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο σε μέγεθος, β) Η Γερμανία είναι η τρίτη σε μέγεθος οικονομική δύναμη κ.λπ. Δεν μπορούμε να πούμε είναι η εικοστή μεγαλύτερη δύναμη, αλλά η εικοστή σε μέγεθος δύναμη!..