ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας λειτουργούν: α) παιδικοί σταθμοί, β) ιδιωτικά νηπιαγωγεία, γ) ιδιωτικά δημόσια σχολεία, δ) ιδιωτικά γυμνάσια, ε) ιδιωτικά λύκεια, στ) ιδιωτικά ΙΕΚ και το μόνο που απαγορεύεται είναι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αν και κάπου-κάπου, εμφανίζονται κάποια κολλέγια, παραρτήματα ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων!..
- Πού οφείλεται αυτή η εμμονή της αριστεράς, η οποία στηρίζεται και από την ομάδα του Καμμένου αν δεν στηρίζεται στην αριστερίστικη παράνοια ότι ο κρατισμός, πρέπει να υπερισχύει της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
- Και αν ο κρατισμός ήταν ή είναι τόσο καλός, γιατί αυτή η φυγή των ανατολικοευρωπαίων προς τη Δύση με την άχαρη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως επικράτησε, αντί του σωστού την κατάρρευση του κομμουνισμού;
* * *
- Η μικρή Κύπρος, λοιπόν, μας έβαλε ματογυάλια!
- Μαζί μπλέξαμε με την υφέρπουσα τότε κρίση και μαζί υπέστην τις συνέπειες αυτής της κρίσεως!
-  Όμως, η μικρή Κύπρος μας έβαλε τα ματογυάλια, γιατί εφήρμοσε το σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο της επέβαλλαν οι «θεσμοί», τρομάρα μας κακιά, χωρίς δολιχοδρομίες, όπως επεδίωξε, ο αυταπατώμενος, πλην οιηματίας, πρωθυπουργός μας, στην επιδίωξή του να αναμορφώσει όλη την Ευρώπη!
- Και όπως διαπιστώνει η Standard and Poor’s σε σταθερή τροχιά βρίσκεται η Κύπρος.
- Άντε σ. Αλεξάκη, ρώτα τουλάχιστον τον ομογάλακτό σου και ομοϊδεάτη Δημήτρη Χριστόφια πώς αντιδρούν οι σύντροφοι στην Κύπρο και όχι να γίνουμε Βενεζουέλα!...
* * *
- Όταν έγινε το ατύχημα με την Porsche του Βακάκη με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 4 άτομα πλησίον της Λαμίας και τι δεν αφουγκρασθήκαμε για τους λεφτάδες που απομυζούν το αίμα του λαού και κυκλοφορούν με Porsche.
- Να όμως, συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σ. Καμμένος, που «συνελήφθη» μετακινούμενος στο Άστυ του Λονδίνου με Jaguar από κατάστημα σε κατάστημα, προβαίνοντας σε διάφορες αγορές καταναλωτικών αγαθών.
- Και γεννάται το ερώτημα: Η Porsche βγάζει μάτι, η οποία αποκτήθηκε με την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει με τα καταστήματα Jumbo σε όλη την Βαλκανική, και όχι η Jaguar, την οποία χρησιμοποιεί ο εταίρος της κυβερνήσεως που μας συγκυβερνά και μέρα με τη μέρα μας οδηγεί όλο και σε σκοτεινότερο τουνέλι, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας μας, ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει!...
* * *
- Αφουγκραζόμαστε με δηλώσεις που μας καραφλιάζουν ότι οι αμοιβές μισθών και συντάξεων είναι αυτές της Βουλγαρίας!..
- Ουδέν αναληθέστερον όπως και στην γειτονική Ρουμανία, ο ΟΑΣΑ διαπιστώνει, ότι η μεν Βουλγαρία το περασμένο έτος είχε ανάπτυξη 4,5%, η δε Ρουμανία παρά τα δεινά που της άφησε ο Νικολά Τσαουσέσκου είχε ανάπτυξη 5%!
- Εμείς, προσπαθούμε να πετύχουμε μια ανάπτυξη 0,8%!
- Μα τέτοια ανάπτυξη διαπιστώνει ο ΟΑΣΑ για την λατινοαμερικάνικη Βενεζουέλα από την οποία θα προμηθευόμαστε πετρέλαιο, σε περίπτωση Grexit από την Ε.Ε.!
- Μάλιστα, προτού γίνουν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρωθυπουργός ο Τσίπρας είχε διαβεβαιώσει τους κατοίκους της Κοκκινιάς, ότι για θέρμανση το χειμώνα θα αποστείλει η Βενεζουέλα πετρέλαιο και μάλιστα δωρεάν!
- Το τι χαρά έκαναν οι Κοκκινιάτες από την προσφορά αυτή της σοσιαλιστικής αυτής χώρας δεν περιγράφεται!..
* * *
- Συστάσεις προς τον Βενεζουελανικό λαό έκανε ο δικτάτορας της Βενεζουέλας σ. Νικολάς Μαδούρο να εκτρέφουν κουνέλια στις βεράντες τους, στις ταράτσες και στους ελεύθερους χώρους που παρέχουν 2,5 κιλά κρέας χωρίς χοληστερίνη και πολύ θρεπτικά!
- Βεβαίως, ο σ. Μαδούρο, πρόξενος των 130 δολοφονιών, για την ώρα, στην χώρα του δεν έφερε ως παράδειγμα τα κουνέλια που εκτρέφει ο ίδιος στο προεδρικό μέγαρο, όπου αυτός και οι παρατρεχάμενοί του στρογγυλοκάθονται, ώστε να γίνει πιστευτός.
- Τους συνέστησε δε να καλλιεργούν και λαχανικά στις βεράντες τους για την εκτροφή των κουνελιών!
- Του διαφεύγει προφανώς, ότι τα κουνέλια και τα ασβεστοκάμινα είναι αχόρταγα σε τροφή και σε καύσιμη ύλη αντιστοίχως!
- Λέτε να μας κάνει και ο σ. Αλεξάκης κάποια παρόμοια σύσταση για να συμπληρώσουμε το σιτηρέσιό μας;
- Όλα πιθανά σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση σοβιετικού τύπου, κατά τον βοθροκαναλιστή σ. Πολάκη…