ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά τον σ. Παπαδημούλη είναι αναγκαστική επιλογή, το ίδιο δήλωσε και ο σ. Φίλης «αναγκαστικά συνεργαζόμαστε» με τους ΑΝΕΛ!
- Δηλαδή μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ο θώκος ο πρωθυπουργικός και όχι μόνον: Ας πάει και το παλιάμπελο!
- Και να λάβουμε υπόψιν μας, ότι ο σ. Αλεξάκης δηλώνει απεριφράστως, ότι είναι αριστερός περισσότερο και από τον Σκουρλέτη, ο δε Καμμένος δεν το κρύβει ότι είναι στον ακροδεξιό χώρο, δηλαδή παρά φύσιν συγκυβέρνηση…
- Αν στις προσεχείς εκλογές, οψέποτε γίνουν, δεν πετύχει αυτοδυναμία η ΝουΔου και συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή θα είναι εκτροπή και παρά φύσιν συγκυβέρνηση;
- Πόσο μεγαλύτερη διαφορά έχουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από αυτή των ΝουΔου και Χρυσής Αυγής;
- Δηλαδή, τα δικά μας είναι σύκα και δεν προκαλούν θόρυβο, των άλλων είναι καρύδια και θορυβούν;
- Ήμαρτον, Κύριε!..
* * *
- Να αδειάσει ο πρόεδρος του EFM Κλάους Ρέγκλινγκ τον πρωθυπουργό της Χώρας, ότι αυτά που ζητούσε δεν μπορούσαν να γίνουν, όπως η ρύθμιση του χρέους, που είχε προγραμματισθεί από τον Ιούνιο του 2016 για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή, στο τέλος του 2018 μ.Χ.!
- Και ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης πήγαινε και ερχόταν τόσο στα EUROGROUP όσο και στις συνόδους κορυφής και κάθε φορά μας χάιδευε τα ωτία λέγοντας, προωθούμε την ρύθμιση του χρέους να το κάνουμε βιώσιμο.
- Και πάλι από την αρχή το ίδιο τροπάριο! Αλλά ο Ρέγκλινγκ ήτο «καθαρός» δηλαδή σαφής, ότι τέτοιο πράγμα δεν μπορούσε να γίνει και αυτή η κωλυσιεργία του σ. Αλεξάκη στοίχισε στους Έλληνες περί τα 100.000.000.000,00 €!
- Είδες πώς τις δίνει τις μάχες ο σ. Αλεξάκης; Εκ του ασφαλούς γι’ αυτόν, αλλά σε βάρος της Χώρας και των κατοίκων της!
* * *
- Σήμερα, με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας δεν μπορούν να αποκρύβουν σημεία και τέρατα, όπως η υπερπληθώρα των εργαζόμενων και των αργόμισθων στην ΕΡΤ!
- Αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν από τα…  βοθροκάναλα, ότι στην ΕΡΤ λουφάζουν περί τους 2.500 εργαζόμενοι, με ακροαματικότητα γύρω στο 3% με 4% όταν ο υπουργός… και διαστημικής πολιτικής σ. Νίκος Παππάς καθόρισε για τους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς το έλασσον να είναι 400 υπάλληλοι!
- Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να ανταγωνισθεί την ΕΡΤ με τους 2.500, διότι η δημόσια ΕΡΤ αρμέγει το σύνολο του Ελληνικού λαού με το τέλος της ΔΕΗ.
- Ποιος δεν θυμάται την αείμνηστο Μελίνα Μερκούρη που για να μην καταβάλει το τέλος υπέρ της τότε ΕΡΤ εξοφλούσε τον λογαριασμό της ΔΕΗ μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο ως προς το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη.
- Αλλά μία ήτο η Μελίνα, ο χύδην λαός δεν μπορεί να την ακολουθήσει!..
* * *
- Να και ένας Δήμος, αυτός των Τρικκαίων, που εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους για την εξυπηρέτηση των δημοτών του, όπως η χορήγηση πιστοποιητικών, για την ώρα μέσω τηλεφωνικών αιτήσεων και αποστολή των μέσω delivery, δηλαδή μέσω υπαλλήλων με μηχανάκι, χωρίς καν να μετακινηθεί από την θέση του ο αιτών!
- Και σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παπαστεργίου τόνισε: Ο δημότης πληρώνει και οφείλουμε να τον εξυπηρετήσουμε!
- Αν οι Δήμοι ήταν καταστήματα με ανταγωνισμό, πολύ φοβάμαι, πως θα είχαν ήδη κλείσει, δηλαδή θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο!
- Αυτό, όμως, το έχει καταλάβει ένας δήμαρχος, αυτός των Τρικκαίων, ίσως και αυτός του παλαιού Φαλήρου και ενός Δήμου της Χαλκιδικής, της Κασσάνδρας, και του Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης, για τους άλλους πέρα βρέχει!..
* * *
- Διαβάζω στον «ΑΓΩΝΑ» της Ξάνθης, ότι «διοργανώθηκε ανάβαση στα Στενά του Νέστου, όπου συμμετείχαν πάνω από 500 ορειβάτες από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό κυρίως από τις βαλκανικές χώρες».
- Βεβαίως, είναι γνωστά τα Στενά του Νέστου, κάτι ανάλογο με τα Τέμπη της Θεσσαλίας και τα δικά μας Τέμπη, που δεν τα γνωρίζουμε και δεν τα αξιοποιούμε, αυτά στο Λούρο ποταμό εκεί περίπου που βρίσκονταν η γέφυρα του ΖΗΤΑ!
- Όμως, έχουμε καλύτερα ορειβατικά σημεία να προβάλλουμε με την οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, όπως είναι η ανάβαση στην ΑΣΤΡΑΚΑ μέσω του Παπίγκου, χωριό που συγκαταλέγεται στα 10 ιστορικότερα και καλύτερα χωριά της Χώρας μας μαζί με το Αμύνταιο, την Τσαγκαράδα Βόλου κ.α.
- Όμως, λείπει το πνεύμα της ευρηματικότητας αν και έγινε σύσκεψη για την προώθηση του τουρισμού, αλλά… στον τόπο τα βιολιά!