ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πέφτει ο συνεπής πολίτης, από τα σύννεφα, όταν διαβάζει είτε στις εφημερίδες, είτε στο διαδίκτυο, είτε αφουγκράζεται από την τηλετύφλα, ότι το Δημόσιο, δηλαδή και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι υπάρχουν 215.503 συνταξιούχοι ηλικίας από 26 έως 50 ετών που λαμβάνουν συντάξεις γήρατος και μάλιστα, ας μου επιτραπεί, βαρβάτες.
- Ιδού τα σχετικά στοιχεία: - 16.786 συνταξιούχοι γήρατος ηλικίας 28-50 με σύνταξη 1.454,50 € το μήνα! – 58.249 συνταξιούχοι γήρατος ηλικίας 51-55 ετών με σύνταξη 1.500 € το μήνα και – 140.498 συνταξιούχοι γήρατος ηλικίας 56-60 ετών με σύνταξη 1.126 € το μήνα και σ’ αυτούς δεν έβαλε χέρι ο Ψαλιδοχέρης σ. Κατρούγκαλος!..
- Μας είχε κουφάνει ο σ. Αλεξάκης, ότι «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους». Αποδεικνύονται τρις χειρότεροι από τους άλλους!.. (στοιχεία από την LIBERAL)
* * *
- Αφουγκράσθηκα το εξής τραγελαφικό από τα «βοθροκάναλα» κατά τον σ. Παύλο Πολάκη, αν ένας γονιός δώσει στον γιο του, τον πεθερό του, στην νύφη του 5.000 € πρέπει να πληρώσει 5.000x10%=500 € φόρο!
- Αν αυτός ο πολίτης διαθέσει το αυτό ποσό των 5.000 € σε κάποιον βουλευτή απαλλάσσεται από κάθε φόρο προς το δημόσιο!
- Και όσοι αφουγκράσθηκαν αυτή την τραγελαφική νομοθετική ρύθμιση, αυτό σχετίζεται με την ισοπολιτεία που επιτάσσει το ισχυρό Σύνταγμα; Έχει σχέση με την ισονομία;
- Ή εμείς νομοθετούμε, εμείς αποφασίζουμε και εμείς διατάσσουμε!
- Μετά γεννάται το ερώτημα: - Γιατί τόση αύξηση στα ποσοστά επιτυχίας που πέτυχε η Μαρί Λεπέν στις πρόσφατες εκλογές για ανάδειξη προέδρου στην δημοκρατική Γαλλία;
- Έ, έτσι επωάζεται το ωόν του όφεως!
* * *
- Η άλλοτε αιθεροβάμων σ. Χαρούλα Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε πρόσφατα στον ΣΚΑΙ λίαν βαρύθυμος για λόγους, προφανώς, ευεξήγητους, όπως είναι η φοροκαταιγίδα, η οποία προκάλεσε αφαίμαξη των πορτοφολιών των ταπεινών υπηκόων της δυστήνου Χώρας.
- Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση για τους πολίτες, που παρά τα παχιά λόγια για συσσίτια στα σχολεία και άλλα κουραφέξαλα, συνεχίζονται οι λιποθυμίες των μαθητών, όπως σε λύκειο της Πάτρας μαθήτρια είχε τρεις (3) μέρες νηστική και το αποτέλεσμα ήταν να λιποθυμήσει εντός του σχολείου.
- Αυτό δεν το πληροφορήθηκε η πάντα καλώς πληροφορημένη σ. Χαρούλα; Ή της διέφυγε;
* * *
- Αυτός ο Υπουργός Παιδείας κ.λπ. μας κουφαίνει, ότι αρχίζει να ενημερώνει δήθεν μου και τάχατες το πλατύ κοινό μέσω των δημοσιογράφων.
- Πρώτη μπαρούφα ήταν όταν επεσκέφθη το Υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός, που είχε πληροφορήσει το πλατύ κοινό για την κατάρτιση των εξετάσεων στις Πανελλαδικές και ο αρμοδιοαναρμόδιος σ. Γαβρόγλου, απάντησε ότι «δεν γνωρίζω»!
- Άλλη απόδειξη της άγνοιας, όταν ρωτήθηκε πότε θα ενημερωθούν οι μαθητές του Λυκείου για τις επερχόμενες αλλαγές, πάλι απάντησε «δεν γνωρίζω».
- Και τότε τι θα κάνουν οι μαθητές; Η αφοπλιστική απάντησή του: «Μην αγχώνεσαι τέκνον μου…»
- Τώρα μας καράφλιασε με την δήλωσή του: «Εμείς υπερασπιζόμαστε τη γνώση!..»
- Φαντάζομαι ότι στα συλλογικά όργανα των πανεπιστημίων θα μετέχουν και αιώνιοι φοιτητές, που με την υπερεπάρκεια των γνώσεών τους, θα φροντίζουν να τροφοδοτούν και το πρυτανικό συμβούλιο και τα λοιπά συλλογικά όργανα…
* * *
- Οι παραξενιές της ηθικής της Αριστεράς είναι πολλές, όπως, στην προκειμένη περίπτωση…
- Είναι γνωστό, ότι οι Έλληνες θέλουν δικό τους κεραμίδι. Έτυχε, όμως, αρκετοί συνέλληνες να χάσουν την δουλειά τους λόγω των συνεχών μνημονίων, τέσσαρα τον αριθμό μέχρι στιγμής εξ ων τα δυο σε απόχρωση ροζ!
- Αυτοί οι συνάνθρωποί μας κατά το πλείστον σιτίζονται είτε από την Εκκλησία, είτε από τους Δήμους.
- Ε, λοιπόν αυτοί που δεν έχουν πόρους για την σίτισή τους καλούνται να πληρώσουν φόρο λόγω τεκμηρίων, διότι το σπίτι που έχουν θεωρείται τεκμήριο.
- Αν αυτό δεν θεωρείται το άκρων άωτον της αβελτηρίας, τότε οι συγκυβερνώντες πρέπει να εξετασθούν από ειδικούς γιατρούς, διότι άλλη λύση στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει!..