ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ μας άφησε μια πολύ σοφή ρήση, κατά την οποία: - Νέος και δεν είναι κομμουνιστής δεν έχει καρδιά! Γέρος και επιμένεις να είσαι κομμουνιστής, δεν έχεις μυαλό!..
- Αφουγκρασθήκαμε τον αυταπατώμενο πρωθυπουργό από την μακρινή Νίσυρο, πατρίδα του διαφωνήσαντος σ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ότι «νέος ήμουν αριστερός και παραμένω αριστερός»!
- Νέος το καταλαβαίνω να είσαι αριστερός, δηλαδή επαναστάτης, αλλά μεσήλιξ και να παραμένει επαναστάτης, αυτό δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου!
- Τότε η Πατρίς, η φιλτάτη κατά τον Ανδρέα Κάλβο θα καλούσε προς στράτευση μεσήλικες ή και της τρίτης ηλικίας με τα αρθριτικά τους, με τα φάρμακά τους, με τις πατερίτσες και τα μπαστούνια τους, να ασκηθούν στα σύγχρονα οπλικά συστήματα και όχι νέους και μάλιστα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκέφτονται να καλέσουν και νέους 17άρηδες προς στράτευση.
- Αυτό δεν το γνωρίζει ο οιηματίας σ. Αλεξάκης;
* * *
- Άρχισαν τα όργανα για την αλλαγή της Σημαίας μας από την σημερινή της μορφή με το σταυρό και τις 5 λωρίδες μπλε και 4 λευκές, που μας θυμίζουν τόσο την θρησκεία, για την οποία αγωνίστηκαν οι ήρωες του ’21, όσο και την αυτοθυσία τους που εκφράζεται με τις λωρίδες αυτές και οι μεν μπλε την Ελευθερία και οι λευκές τον θάνατο…
- Όμως, ως χώρα πολυπολιτισμική που την θεωρούν Ελληνόφωνη βυσσοδομηστές, όσο και αλλόφωνοι, θέλουν να αφαιρέσουν τον Σταυρό, γιατί άκουσον-άκουσον προσβάλλεται η θρησκευτική πεποίθηση των αλλοφύλων!..
- Αυτή την νοοτροπία είχαν και στην τω όντι πολυπολιτισμική Ελβετία (Γαλλόφωνοι, Γερμανόφωνοι, Ιταλόφωνοι), και είχαν αφαιρέσει τον Σταυρό και τον Εσταυρωμένο από τα δημόσια κτίρια, όμως, έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπογραφές για την διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να επανατοποθετηθεί τόσο ο Σταυρός όσο και ο Εσταυρωμένος στα δημόσια κτίρια.
- Οι αλλοδαποί θα πρέπει να ανεχθούν αυτή την αλλαγή, ως φιλοξενούμενοι, όπως και η επανατοποθέτηση της Φάτνης στα δημόσια κτίρια της Γαλλίας από τα οποία είχε αφαιρεθεί.
* * *
- Ανεξήγητη είναι η αδράνεια όλων διαχρονικώς των μεταπολεμικών κυβερνήσεων της Χώρας μας έναντι της Αλβανίας, γι’ αυτό και αποθρασύνεται ο κάθε Έντι Ράμα.
- Με τη λήξη του Β’ Π.Π. οι Τσάμηδες εγκατέλειψαν την Ελλάδα, συνοδεύοντας τους αποχωρούντες Γερμανούς, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους έναντι των Ελλήνων, τους οποίους ποικιλοτρόπως εδίωξαν, βασάνισαν, εξόντωσαν κατά την περίοδο της κατοχής με κυριότερη θηριωδία αυτή της εκτελέσεως των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς.
- Τα Ελληνικά Δικαστήρια Δοσιλόγων και όχι μόνο τους καταλόγισαν βαρύτατες ευθύνες και τους επέβαλαν επίσης βαρύτατες ποινές, η δε Αλβανία όπου κατέφυγαν τους αποδέχθηκε, που σημαίνει, ότι αναλαμβάνει και τις ευθύνες των πράξεών τους, οπότε βαρύνεται να καταβάλει αποζημιώσεις στους παθόντες Έλληνες.
- Αυτό όμως, το παρέβλεψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικώς.
- Μήπως επέστη ο καιρός να αναζητηθούν ευθύνες και από την υποθάλπουσα Αλβανία; Ιδού η απορία!..
- Είδαμε στα «βοθροκάναλα» να προβάλλεται η στάση του τε επιτηδείου Γ. και της Ελένης Θεοχάρους (Ελληνοκυπρίας), οι οποίοι τόνισαν στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι σε περίπτωση που ο Ράμα συνεχίσει να καταπιέζει την Ελληνική Εθνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, θα ψηφίσουν VETO!..
- Και ο κάθε καλόπιστος Έλληνας και ψηφοφόρος αναρωτιέται και λέει: - Καλώς οι δυο παραπάνω πήραν θέση οι άλλοι 21 Ευρωβουλευτές τι κάνουν;
- Ο συντοπίτης μας Παπαδημούλης τι σκέπτεται να πράξει; Ή τον απασχολεί όπως και τον άφρονα πλούσιο του Ευαγγελίου (Λου Ιβ 13-21), που θα σκέπτεται που να τοποθετήσει τις «οικονομίες» του από το βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμά του είτε του εθνοπατρικίου είτε αυτού του ευρωπατρικίου!..
* * *
- Ντομάτες Αλβανίας! Όχι δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά όπως μας πληροφόρησε συμπολίτης μας που επισκέφθηκε στη Σόφια το παιδί του που σπουδάζει εκεί, βρήκε σε πολυκατάστημα αλβανικές ντομάτες, μάλιστα μας προσκόμισε και το διαφημιστικό έντυπο του πολυκαταστήματος BILLA (όπως και αχλάδια από την «Γη της Επαγγελίας» Ολλανδία!) όπου βλέπει ο κάθε πελάτης την προέλευση των προϊόντων.
- Σε αυτό εικονίζονται και οι αλβανικές τομάτες προς 1,29 λέβα ή 0,65 €. Και ερωτάται ο συμπολίτης, δεν προωθούνται τα αγροτικά ελληνικά προϊόντα στις γειτονικές χώρες, που είμαστε και πλησιέστερα από την Αλβανία ή επικρατεί η αντίληψη: - Ωχ αδερφέ, δεν έχουμε άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε;
- Προσφάτως, επισκέφθηκαν την Βουλγαρία τόσο ο πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης, όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ., δεν κουβεντιάσανε με την βουλγαρική ηγεσία και για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων;
- Τι συζητούν όσοι συνοδεύουν ή τον Πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Ν.Δ;