ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο σ. Φίλης, Υπουργός Παιδείας επέκρινε την Εκκλησία ότι τόσο στην κατοχή, όσο και στην περίοδο της Χούντας δεν επέδειξε πατριωτικό ρόλο…
- Όμως δεν γλίτωσε από τα πυρά του Μανώλη Γλέζου, που έζησε την περίοδο της κατοχής και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα όσα συνέβησαν εκείνη την εποχή, όσο και την περίοδο της χούντας και θεωρεί βλασφημία να επικρίνεται η Εκκλησία…
- Αλλά και ο Υπ. Εσωτερικών σ. Π. Κουρουμπλής τόνισε με έμφαση: ο ρόλος της Εκκλησίας τόσο την περίοδο της κατοχής, όσο και στην περίοδο της χούντας ήτο πατριωτικός και Εθνικός…
- Εδώ να επισημάνουμε την ρήση του μακαριστού Σεραφείμ: η Εκκλησία μοιάζει με κάρβουνο, αναμμένο καίει και σβηστό λερώνει!..
* * *
- Το ‘ βαλαν όλοι να μας αλλάξουν τα φώτα και να μας τρελάνουν με τις δοκισησοφίες τους…
- Αφουγκρασθήκαμε και τον σ. Τσακαλώτο να μας κηρύσσει το θείο λόγο περί αγάπης, η οποία δεν διδάσκεται στα σχολεία από το μάθημα των θρησκευτικών…
- Φαίνεται όμως ότι έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με την Καινή Διαθήκη, η οποία στην προ Κορινθίους Α’ επιστολή, εδάφιο 4, διαλαμβάνει: Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου παροξύνεται…».
- Και σε απλά ελληνικά, μια και τα αρχαία αποβάλλονται, επιθυμία σ. Φίλη: Η αγάπη είναι μακρόθυμη και δείχνει καλοσύνη, η αγάπη δεν ζηλεύει, δεν κομπάζει, δεν διακρίνεται για την οίησή της, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί για τον εαυτό της, δεν εκνευρίζεται…».
- Όμως ο σ. Τσακαλώτος μας καράφλιασε , όταν ρωτήθηκε γιατί δεν φορολογούνται οι βουλευτές, απάντησε ξερά και απότομα: πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς! Όταν συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο…
* * *
- Το ακούσαμε κι αυτό: ότι σήμερα υπάρχει παιδεία για την ΕΛΙΤ και για κολχόζνικους…
- Και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στην παιδεία; Και ποια παιδεία είναι για την ΕΛΙΤ και ποια για τους κολχόζνικους;
- Αυτή τη διαφορά που την διαπίστωσε και ο πρωθυπουργός μας σ. Αλέξης, λίαν οιηματίας, αλλά και την εκμεταλλεύεται, αφού τα δικά του παιδιά τα στέλνει στα σχολεία που είναι για την ΕΛΙΤ για την ιντελιγκέντσια του κόμματος, όντας σοσιαλιστής αριστερός θιασώτης της αριστεράς ηθικής…
- Έτσι τα Τσιπράκια πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, το οποίο αξιολόγησε ο αριστεροδεξιός Τσίπρας ως καλύτερον των δημοσίων…
* * *
- Στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Οικονομίας σ. Σταθάκης ερωτάται για τις κόκκινες γραμμές στα κόκκινα δάνεια, αν αυτές θα προστατευθούν και δεν θα κατασχεθούν οι πρώτες κατοικίες, προτιμώμενοι οι δανειολήπτες, έναντι των «μαύρων κορακίων».
- Η απάντησή του ήτο αφοπλιστική: Γι’ αυτό δεν θα μιλήσω, δεν θέλω να μιλήσω…
- Αυτή η αφοπλιστική απάντηση του σ. Σταθάκη, που «πάσχει» από ένα είδος αμνησίας και πότε ξεχνά να δηλώσει κάπου 1. 800.000 ευρώ και πότε λησμονάει να δηλώσει τα μισά ακίνητα που διαθέτει και μάλιστα χωρίς καμία μα καμία επίπτωση!
* * *
- Και ποιος δεν θυμάται αυτή την αποστροφή την απαγορευτική από τον σ. Σημίτη προς τον τέως, που απολάμβανε τις ελληνικές θάλασσες φιλοξενούμενος σε θαλαμηγούς, και δεν επέτρεπε να κατέβει απ’ αυτές ο Κωνσταντίνος ούτε για παγωτό!
- Αλλά οι καιροί ου μενετοί! Ήρθε και εγκαταστάθηκε κάπου στην Αργολίδα, όπου απολαμβάνει και το ελληνικό παγωτό και προσκαλείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί στην υποδοχή των Ολυμπιονικών και να τους προσφωνήσει όπως και έγινε πρόσφατα στο Προεδρικό Μέγαρο απευθυνόμενος μετά πλήρους συγκινήσεως, καθότι και αυτός ευτύχησε να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης.
- Μεγάλη βούκα φάγε, σ. Σημίτη, μεγάλον λόγον και ουκ λέγεις! (ποντιακή παροιμία)
* * *
- Ο Πρόεδρος της Βουλής, σ. Βούτσης το βαλε να μειώσει την ανεργία και μεταξύ των άλλων προσλήψεων που σκέφτεται να κάνει είναι και αυτή 11 γυμναστών για το γυμναστήριο του Βουλευτηρίου.
- Να λοιπόν, που περνούν άνετα τον χρόνο τους οι εθνοπατρίκιοι/ες, όταν η αίθουσα της ολομέλειας είναι άδεια και τα κενά καθίσματα βγάζουν μάτι.
- Θα ήθελα να βρισκόμουν από κάποια μεριά και να έβλεπα τους σ.σ. Βούτση, Βίτσα, Φλαμπουράρη, Μπαλτά, Καμμένο, Φωτίου, Τασία και Σία να γυμνάζονται με εκτάσεις, επικύψεις, διαστάσεις, προτάσεις κ.λπ. και την επιμονή των γυμναστών να επιμένουν στην ορθή εκτέλεση των παραγγελμάτων.
- Φαίνεται, ότι στην Βουλή επικρατεί το κοινό ρητό: «Όταν ο έξω απ’ εδώ δεν έχει δουλειά να κάνει… ασχολείται με τα παιδιά του!..