ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος ή Τζέφρυ!.. Αυτό μας θύμισε η σ. Θεανώ με τα γεμιστά της.
- Άφησε να εξέλθει του έρκους των οδόντων της, άρρητα ρήματα, όπως καμία μείωση των συντάξεων δεν έγινε και όλα είναι σκέτες συκοφαντίες, κοινώς προπαγάνδα!..
- Την σταματούν πολίτες στο δρόμο και την διαβεβαιώνουν, ότι 920 € έπαιρναν, 920 € παίρνουν, άντε 917 €.
- Οι μειώσεις από 167 € σε 94 €, από 187 € σε 161 €, από 239 € σε 135 €, είναι φαντασίωση των συνταξιούχων;
- Μα σ. Θεανώ με τις ανεπανάληπτες συνταγές σου για γεμιστά, γιατί περιφέρεσαι στους δρόμους και δεν στήνεις καραούλι σε ένα ΑΤΜ, εκεί που συνωστίζονται οι συνταξιούχοι και παίρνουν την σύνταξή τους, να δεις το τρεμάμενο χέρι πώς τα μετρά και τα ξαναμετρά και βεβαιώνεται ότι είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι έπαιρνε πρώτα;
- Εκτός και αν το ΑΤΜ το άτιμο κλέβει και μάλιστα ασύστολα!..
* * *
- Αποκαλυπτικός ο σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του προς τον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ 24/9), απαντώντας σε ερώτησή του αν προτίθεται να τοποθετήσει κομισάριους σε περιφέρειες και δήμους, προκειμένου να εποπτεύουν τα τεκταινόμενα σ’ αυτούς, απάντησε αφοπλιστικά: Ενοχοποιούνται και οι σκέψεις;
- Που σημαίνει, ότι κάτι συζητείται στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον έλεγχο περιφερειών και δήμων από μέρους της κεντρικής κυβερνήσεως, που ορθώνουν ανάστημα και αντιτίθενται σε ενέργειες και πρωτοβουλίες αυτής!
* * *
- Είδαμε να δημοσιεύεται η πληροφορία, ότι κατά τον μήνα Αύγουστο τα έσοδα υστέρησαν κατά 1.100.000.000,00 € και ότι κατά το 8μηνο τα έσοδα υστερούν κατά 9.000.000.000,00 €, λόγω της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των εξαιτίας της υπερφορολογήσεως!..
- Άλλωστε αυτό τόνισε και ο υπουργός σ. Σκουρλέτης λέγοντας: Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει φθάσει στα όριά της αν δεν τα έχει ξεπεράσει!..
- Τι άλλη μαρτυρία έχουμε, ώστε να μειωθούν οι φόροι, ώστε και αυτοί που αδυνατούν να τους καταβάλουν να δυνηθούν να ανταποκριθούν στις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις!.. Αλλά σε ώτα ΜΗ ακουόντων!..
* * *
- Μας έχουν καραφλιάσει με την επανάληψη, ότι το τι θα διδαχθεί στα σχολεία και εν προκειμένω για το μάθημα των θρησκευτικών, είναι θέμα της πολιτείας!..
- Και το ερώτημα που προβάλει αδήριτο είναι: Πολιτεία είναι ως Υπουργός Παιδείας ο αντιρρησίας της Αριστείας σ. Μπαλτάς;
- Ή Πολιτεία είναι ο διάδοχος αυτού σ. Φίλης ως μη πτυχιούχος Υπουργός;
- Αν αυτό ισχύει, τότε έχουμε λουδοβίκεια νοοτροπία, κατά την οποία ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας κ.λπ. είναι Πολιτεία!
- Τι λιγότερο είπε ο Λουδοβίκος απ’ αυτούς «εγώ είμαι το κράτος»!..
* * *
- Θέλω ν’ αγιάσω, μα δεν μ’ αφήνουν οι διαόλοι, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής.
- Αφουγκράσθηκα από τον ΣΚΑΙ, ότι η ΕΡΤ από την διαφημιστική πίτα καλύπτει όλες τις λειτουργικές της ανάγκες και έδωσε εν έτει σωτηρίω 2015 μ.Χ. 35.000.000,00 €, ρευστό στα κρατικά ταμεία!..
- Μπράβο, λοιπόν, στην ΕΡΤ με τα τέσσερα κανάλια της.
- Όμως η «γενναιόδωρη» ΕΡΤ εκτός από την διαφημιστική πίτα που απολαμβάνει και, φυσικά, πλουσιοπαρόχως, εισπράττει και το τέλος από κάθε μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικά, ένα τεράστιο ποσό, κάτι που δεν εισπράττουν οι κρατικές τηλεοράσεις των γειτονικών χωρών.
- Άρα, δεν ήτο αυτή η χειρονομία των 35.000.000,00 € προς τον Ευκλ. Τσακαλώτο προϊόν από το νοικοκύρεμα των οικονομικών της, αλλά από το χαράτσι προς τους πολίτες…
* * *
- Μεγάλη απήχηση είχε η δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ σ. Ξυδάκη, όχι τόσο ο ίδιος όσο και σύμπασα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Α’ και της Β’ Αριστεροδεξιάς, συμπονούν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός!..
- Είναι ίσως η πρώτη φορά, που από επίσημα χείλη αφουγκραζόμαστε μια τέτοια δήλωση για συμπόνια.
- Βλέπετε δεν είναι όλοι όμοιοι! Κάποιος διαφέρει και αυτός που διαφέρει την σήμερον ημέρα είναι η Αριστεροδεξιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
- Άλλωστε το απέδειξαν. Μήτε σε διακοπές πήγαν, μήτε τα μπάνια των βουλευτών απήλαυσαν, ζουν μια αξιοπρεπή ζωή, όπως την σκιαγράφησε ο αριστερός κατά δήλωσή του ΥΠΟΙΚ, αλλά κάπου-κάπου κάνει και κάτι δεξιοστροφές, έτσι για να μην ξεχνούμε και την καταγωγή μας!.. Μπράβο τους!..