ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται, ότι οι ταγοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βγαίνουν στο γυαλί των «βοθροκαναλίων» απευθύνονται σε κάφρους, σε κρετίνους και σε χαχόλους, αλλιώς δεν εξηγείται η ευχέρεια με την οποία δηλώνουν, ανερυθρίαστα, ότι τη Συμφωνία (διάβαζε μνημόνιο) την ζητούσε ο λαός όπως και τα κόμματα!..
- Αυτό ξέφυγε του έρκους των οδόντων του Υπουργού Επικρατείας σ. Αλέκου Φλαμπουράρη στο «βοθροκάναλο» του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΑΚΡΑΙΩΣ στις 24/7!
- Φαίνεται, όμως, ότι όλοι αυτοί που αποδίδουν αυτή την μομφή στον Ελληνικό Λαό δεν γνωρίζει η «δεξιά» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι ποιεί η «αριστερά», αλλιώς δεν θα απέδιδαν αυτή την κυβίστηση στο γεγονός, ότι «πήγαμε με ευθύτητα και εντιμότητα και κάναμε γνωστή αυτή τη συμφωνία στον Ελληνικό Λαό» κατά τη δήλωση του σ. Φλαμπουράρη.
- Μα δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό, διότι και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δηλώσει άγνοια για την Συμφωνία-Μνημόνιο και μάλιστα από αυτά ταύτα τα «βοθροκάναλα», όπου συνωστίζονται να εμφανισθούν!..
* * *
- Ο σ. Πουλάκης Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ.λπ. μας καράφλιασε με την αμετροεπή δήλωσή του, ότι: - Πέρυσι ο σ. Τσίπρας πήγε στην έκθεση ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός!..
- Η περυσινή έκθεση έγινε το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως κάθε έτος, όμως, ο σ. Αλεξάκης έγινε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο ή τον Γενάρη του 2015.
- Άρα τον Σεπτέμβριο ή Σεπτέμβρη του 2015 είχε διανύσει 8 μήνες ως πρωθυπουργός και, ασφαλώς, ασφαλέστατα,  σ. Πουλάκη ο οιηματίας σ. Αλεξάκης επισκέφθηκε την ΔΕΘ ως πρωθυπουργός της Χώρας, ευρισκόμενος εν αυταπάτη, αφού παρά την δέσμευσή του δεν είχε κατορθώσει να σκίσει το Μνημόνιο!..
* * *
- Γιατί αισθάνεται ανασφαλής ο σ. Αλεξάκης; Για την ασφαλή παραμονή των ηγετών των κρατών του Ευρωπαϊκού Νότου που προσκλήθηκαν από τον σοσιαλιστή σ. Αλεξάκη να έλθουν στην χώρα και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τις χώρες των, κινητοποιήθηκαν 1.500 αστυνομικοί!
- Για την ασφαλή παραμονή του ίδιου και της κουστωδίας του στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη και ανέπτυξε τις θέσεις της κυβερνήσεώς του κινητοποιήθηκαν 5.000!
- Γιατί τόση μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών; Τι φοβάται ο σ. Αλεξάκης και αισθάνεται τόσο ανασφαλής αυτός ο φιλολαϊκός ηγέτης;
- Έτσι αποδεικνύει την φιλολαϊκότητά του ή αυταπατάται και σ’ αυτό το σημείο;
- Ούτε επί Παπαδόπουλου δεν κινητοποιούνταν τόσοι αστυνομικοί για την τήρηση της τάξεως και την ασφάλεια του δικτάτορος!..
* * *
- Στύλωσαν τα πόδια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ, όπως τα συμπαθή τετράποδα και αρνούνται διαρρήδην την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
- Είναι δε γνωστόν πολλοί, πάμπολλοι Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν ως διδακτικό επιστημονικό προσωπικό σε ξένα πανεπιστήμια, και οι οποίοι θα μπορούσαν να επανδρώσουν εδώ στην τάλαινα αυτή Χώρα τα όποια Ι.Π. θα ιδρύονταν και θα λειτουργούσαν παρέχοντας εργασία σε πάμπολλους άλλους συνανθρώπους μας που βολοδέρνονται από την ανεργία αλλά και ενισχύοντας την καταναλωτική κίνηση, αφού θα δαπανούσαν, κυρίως οι ξένοι φοιτητές στους οποίους στηρίζονται και τα κυπριακά Ι.Π.
- Όμως, εμμένουν στην αρχή τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ να μην επιτρέψουν την ίδρυση, αλλά να στοχεύουν στην αναβάθμιση των κρατικών πανεπιστημίων, η οποία με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω και της αρνητικής θέσεως των εργαζομένων στα Κ.Π.. Και η φτώχεια συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά να καταγγέλλει ότι η Α-Β φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών απέστειλε στο γερμανικό Κοινοβούλιο 30’ λεπτά πριν κλείσει στο τέλος Ιουνίου και μέσω της Ευρ/του σ. Κούνεβα 160 σελίδες αμετάφραστες στην ελληνική γλώσσα.
- Προφανώς ο σ. Βούτσης, εθισμένος από τα απανωτά μνημόνια που μας έχουν αποστείλει οι θεσμοί, ογκώδη και σε αγγλική γλώσσα, είχε την εντύπωση, ότι αυτό ισχύει και για τους Γερμανούς ότι είναι υποχρεωμένοι απνευστί (χωρίς αναπνοή), να «μελετήσουν» και να καταλάβουν ένα ξένο κείμενο!..
- Και γιατί η σ. Κούνεβα και όχι ο σ. Παπαδημούλης, πολύπειρος, η ο έτερος των Καππαδοκών σ. Χρυσόγονος; Ιδού η απορία!