ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ανακοινώθηκε, ότι θα προσληφθούν 180 με 8μηνη θητεία για να πλαισιώσουν τα στρατόπεδα, διάβαζε HOT SPOT ή ζεστά σημεία και η αμοιβή των θα είναι για μεν όσοι είναι κάτω των 25 ετών μεικτά 638,75€ και καθαρά 431,75€ και για τους άνω των 25 ετών 732,54€ και καθαρά 495,25€.
- Προβλέπεται για την στελέχωση των στρατοπέδων να προσληφθούν και στρατοπεδάρχες και για μεν αυτό της Κατσικάς (στερείται ονόματος) ανακοινώθηκε ο τέως δήμαρχος σ. Φιλ. Φίλιος και γι’ αυτό της Φιλιππιάδος «Στρατόπεδο Πετροπουλάκη» ο άλλοτε δήμαρχος Πρεβέζης σ. Κλάπας.
- Και όσοι πληροφορήθηκαν αυτές τις προσλήψεις αναρωτήθηκαν: οι υπόψιν άλλοτε δήμαρχοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί ή η αμοιβή τους θα είναι η αυτή με τους εξαθλιωμένους μεροκαματιάρηδες των 431,75€ και 495,25€ (είδατε ακρίβεια, μέχρι και το cent έχει υπολογισθεί) ή αυτοί λόγω πείρας - τι δήμος τι στρατόπεδο ένα και το αυτό είναι - θα έχουν προνομιακή μεταχείριση ή η αποζημίωσή τους θα είναι ανάλογη των γαλονιών;
* * *
- Μάλλον σε προνομιακή μεταχείριση της Βορείου Ελλάδος πρέπει να αποδώσουμε την αθρόα εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σ’ αυτή, φυσικά, με υποδείξεις της πρώτης φοράς Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως.
- Έτσι έχουμε, Βόρειο Ελλάδα 23.286 άτομα, Κεντρική Ελλάδα 2.122 άτομα, Νότιο Ελλάδα 240 άτομα, Αττική 9.960, Οργανωμένες Δομές 4.915, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ 896 άτομα και εκτός οργανωμένων δομών (σκόρπιοι που… λιάζονται για να μην ξεχνούμε και την σ. Τασία) 1.500 άτομα.
- Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Πελοπόννησος, νησιά του Ιονίου και Κρήτη γιατί δεν προτιμήθηκαν και το ενδιαφέρον της δημοκρατικής και προοδευτικής κυβερνήσεως που ενδιαφέρεται για «δίκαιη ανάπτυξη» και λοιπά φούμαρα προτιμήθηκε η Βόρειος Ελλάδα που είναι και ευάλωτη λόγω των καλών μας γειτόνων;
* * *
- Μας προέκυψε και αυτό, να προσλάβει ο νέος Πρόεδρος της ΝουΔου σύμβουλο τον Χρήστο Βαλταδώρο, ο οποίος προέκυψε από το πουθενά, ώστε να μην υστερεί η Ν.Δ. στο φαινόμενο Καρανίκα που πλαισιώνει τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως στρατηγικός σύμβουλος του ολίγον οιηματία σ. Αλεξάκη.
- Και δεν θα ασχολείτο κανείς με το φαινόμενο Βαλταδώρου, αν ο ίδιος δεν αναρτούσε στο facebook το κείμενο αναφερόμενο στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, την οποία χαρακτηρίζει ως ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ και αναφέρεται και στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, που δεν πληρώνει τους φόρους που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ!..
- Όταν ο Κυριάκος στα πρώτα του βήματα στραβοπατά και τρικλίζει, ας μην καταριέται την ώρα που η Χρυσή Αυγή θα αυξάνει τα ποσοστά της.
- Αλλά τι θα περίμενε ο οιοσδήποτε από τον Κ. Μητσοτάκη που ασθμαίνων και κεκοπιακώς μετέβει στην συνέλευση της BILDENBERG, όπου δίνονται τα εύσημα και χρίονται οι μέλλοντες πρωθυπουργοί των χωρών, να αναζητήσει κάποιον καλύτερο από τον Βαλταδώρο;
- Ιδού η απορία!..
* * *
- Την προσοχή μου τράβηξε μια σοφή ρήση που ήταν γραμμένη στο κρύσταλλο λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου αναγραφόταν: - Θεέ μου, φύλαξέ με από τους φίλους, τους εχθρούς τους γνωρίζω!
- Αυτό το θυμήθηκα, έπειτα από τη στυγερή δολοφονία (διάβαζε σφαγή) ενός μαθητή στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης από το φίλο του και συμμαθητή του!..
- Αν αυτός θεωρείται φίλος, τότε ποιος μπορεί να θεωρηθεί εχθρός;
- Αλλά όταν στα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου προβάλλεται ο Σάκης και το οσάκις τότε δεν μπορεί να αναπτυχθεί φιλία άδολη και αγαστή.
- Ο εξοβελισμός της πραγματικής φιλίας των Δάμονος και Φιντία αυτά τα αποτελέσματα επέφερε, ας καμαρώνουν για την αδολεσχία των όσοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια!..
* * *
- Αφού αφουγκρασθήκαμε για τον επίδοξο δράκο στο Μαρούσι των Αθηνών, τώρα μας προέκυψε και ο… ερασιτέχνης δολοφόνος!..
- Φαίνεται, ότι τα «δημοσιογραφάκια» έχουν πλήρη άγνοια της ελληνικής γλώσσας…
- Όταν λέμε ερασιτέχνη κάποιον, όπως ερασιτέχνης ψαράς ή ερασιτέχνης μάγειρας εννοούμε κάποιον που απασχολείται με την εργασία αυτή παράλληλα με την βασική τους, την βιοποριστική.
- Δεν είναι η κύρια απασχόλησή του το ψάρεμα, αλλά όταν έχει ελεύθερο χρόνο παίρνει το καλάμι του, την απόχη του, τα δολώματά του και πηγαίνει για ψάρεμα.
- Αλλά να χαρακτηρίσουμε ένα δολοφόνο ως ερασιτέχνη πάει πολύ!
- Στυγερός, ναι, άπειρος, ναι, αδέξιος, ναι! Όχι όμως και ερασιτέχνης!..