ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Δεν με αξίωσε και φέτος ο μεγαλοδύναμος να απολαύσω τα μπάνια του λαού, όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο αλήστου μνήμης Ανδρέας μας.
- Όμως, βλέπω από όσα προβάλει η τηλετύφλα, ότι σε αρκετές παραλίες που διαφημίζονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες να πλησιάζουν στη θάλασσα και να έχουν καλύψει όλο το χειμέριο κύμα όπως αυτό προσδιορίζεται και δεν επιτρέπεται η κάλυψη του χώρου αυτού, ώστε να είναι ελεύθερη η κίνηση των περιπατητών.
- Αυτό δεν έχει πέσει στην αντίληψη μήτε των λιμενικών, μήτε των τοπικών αυτοδιοικητικών οργάνων ώστε να επιβάλλουν την τάξη ή επικρατεί το «δε βαριέσαι, τι έγινε που ξαπλώστρες και ομπρέλες έχουν καλύψει το χειμέριο κύμα;»
* * *
- Ο δήμαρχος Περιστερίου Αττικής μας εντυπωσιάζει και μας προβληματίζει από καιρού εις καιρόν με τις πρωτοβουλίες του.
- Είχε καθιερώσει προ κρίσεως το «πακέτο του φοιτητή» που ετοίμαζε για όσους φοιτητές Περιστεριώτες φοιτούσαν σε πανεπιστήμια εκτός Αττικής, καλύπτοντας τα τρόφιμα μηνός.
- Μετά μας αιφνιδίασε με την «προίκα» του μωρού που περιλαμβάνει: κούνια, καροτσάκι, μωρουδιακά, γάλατα ενός έτους, μπεϊμπιλίνο, επίσης ενός έτους, και ό,τι άλλο χρειάζεται μια οικογένεια για την αντιμετώπιση των αναγκών του μωρού, που δεν είναι και λίγες.
- Και το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο: Πώς τα καταφέρνει ο κ. Παχατουρίδης και καλύπτει αυτές τις ανάγκες των δημοτών του και δεν μπορούν να ανταποκριθούν άλλοι δήμαρχοι ανά την επικράτεια σε χρόνους τόσο δύστηνους όπως οι σημερινοί;
* * *
- Αφουγκραζόμαστε συνέχεια, ότι πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις αλλά δεν αφουγκραζόμαστε τίποτε για τις «αποζημιώσεις» των ταγών μας όπως είναι οι: Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, αναπληρωτές αναπληρωτών γ.γ. και ειδ. γραμματείς υπουργείων και λοιποί πατρίκιοι, και έτσι το βάρος πέφτει στους ώμους των πληβείων που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους.
- Και αναρωτιόμαστε: αυτή την κοινωνική δικαιοσύνη δεσμεύεται να εφαρμόσει ο πρωθυπουργός της ΑΒ φοράς Αριστεροδεξιάς κυβέρνησης;
- Γιατί όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει, ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους, αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να μας καραφλιάσει: έτσι τα βρήκαμε!..
* * *
- Μετά της δεούσης προσοχής αφουγκράσθηκα τα όσα τόνισε ο σ. Κουρουμπλής για την σύνταξη του νέου εκλογικού νόμου, όπου θα τεμαχισθούν οι μεγάλες περιφέρειες, θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους 17αρηδες, θα περιορισθεί ο αριθμός των βουλευτών κ.λπ., αλλά δεν άκουσα τίποτε για την Ομογένεια που καλή είναι, πρέπει να βοηθά την Χώρα, να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που προκαλούν οι εθνοπατέρες, αλλά δεν της δίνεται δικαίωμα ψήφου.
- Ούτε σ’ αυτούς που αναγκάσθηκαν να εκπατρισθούν λόγω της κρίσεως που καμία ευθύνη δεν είχαν και όμως δεν θα τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν όπου βρίσκονται.
- Ας ξέρει ο σ. Κουρουμπλής και οι άλλοι σύντροφοι, ότι αυτοί υπολογίζονται σε 300.000 πολίτες που έχουν στην Πατρίδα γονείς και συγγενείς που υπολογίζονται σε 700.000 ψηφοφόρους και συνεπώς είναι ρυθμιστικός παράγοντας οψέποτε γίνουν εκλογές!..
* * *
- Με την δέουσα προσοχή παρακολουθώ τις αγορεύσεις του Υπουργού Εσωτερικών σ. Παν. Κουρουμπλή.
- Αυτό έκανα και κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο και μεγαλύτερο υπερ-μνημόνιο το οποίο δεν μπόρεσε, παρά τις δεσμεύσεις ο σ. Αλεξάκης λόγου μεγέθους να αποφύγει…
- Κατά την αγόρευσή του ο σ. Κουρουμπλής, μας πληροφόρησε, ότι το Υπερταμείο θα κριθεί στο τέλος!
- Έκανα τη σκέψη, είναι δυνατόν να ζήσουμε εμείς οι ογδοηκοντούτις, 99 χρόνια για να πληροφορηθούμε το αποτέλεσμα της δραστηριότητας του Υπερταμείου;
- Από ακριτομύθιες εκ του περιβάλλοντος του σ. Κουρουμπλή, διαρροές τις λένε τώρα, ότι στα εργαστήρια της Κουμουνδούρου εργάζονται πυρετωδώς και δεν θα αργήσουν να ανακαλύψουν το… ελιξίριο της μακροβιότητας!
- Έτσι θα ευτυχήσουμε να γίνουμε Μαθουσάλες, έζησε 962 χρόνια, ούτε καν ο Αρέδ που έζησε 962 χρόνια!
- Οποία ευτυχία για τους Έλληνες να υπερβούμε και τον Μαθουσάλα, όχι τον Μουζάλα!