ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται ότι οι Συριζανέλοι δεν έχουν το Θεό τους, όταν ο σ. Ζαχαριάδης, Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό του στόμφο μας καράφλιασε λέγοντας, δεν φτωχύναμε τον λαό!..
- Ή αιθεροβάμονες είναι, ή έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε κάφρους και σε Μαμελούκους!
- Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η εκτός πραγματικότητας εμμονή τους!..
- Το λαό λοιπόν, δεν τον φτώχυναν! Και η εμμονή τους στον ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές αξίες του 2009 τι είναι;
- Η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μάλιστα αυξημένη, τι είναι;
- Η προκαταβολή του φόρου για το επόμενο έτος, τι είναι;
- Η αύξηση του ΦΠΑ, τι είναι;
- Η αύξηση των συντελεστών φορολογίας, τι είναι;
- Η επιβολή 2% και 6% αντιστοίχως στις κύριες και στις επικουρικές για τον ΕΟΠΥΥ, τι είναι;
- Και δεν απεδόθησαν αυτές οι κρατήσεις!..
* * *
- Όποιος αφουγκράζεται τους Συριζαίους να αγορεύουν στη Βουλή τσιμπιέται για να δει αν είναι ξύπνιος ή οραματίζεται, όπως ο σ. Φίλης.
- Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ να μας παραμυθιάζει ότι οι συντάξεις είναι επαρκείς!..
- Που την είδε την επάρκεια ο σ. Δημητριάδης; Δεν αφουγκράσθηκε τον άλλο σ. Κατσώτα του ΚΚΕ να ερωτά τον άλλοτε ΚΝίτη και νυν Υπουργό Εργασίας σ. Κατρούγκαλο: «Μπορεί ένας υπουργός να τα βγάλει πέρα με 384€;»
- Και γιατί ερωτά τον σ. Κατρούγκαλο και μόνο για τους υπουργούς και δεν ερωτά και για τους βουλευτές, ως πληρεξούσιοι του Λαού, αν επαρκούν τα 384 € για να καλυφθούν οι ανάγκες του μηνός!..
* * *
- Να το πει αυτό ένας Έλληνας και μάλιστα ψηφοφόρος για την ελληνική κυβέρνηση μπορεί και να θεωρηθεί ανεκτό…
- Να το εκστομίσει ένας ξένος, που επί δυο δεκαετίες φιλοξενείται και ζει στη χώρα μας, φεύγοντας από την στυγνή δικτατορία του Χαφέζ Αλ Άσαντ, γονιού του σημερινού δικτάτορα της Συρίας, είναι υπεράνω ποταμών, ότι η χώρα μας είναι ένας θίασος και ότι γίνεται έγκλημα κατά των προσφύγων και των λαθρομεταναστών.
- Αυτό αφουγκρασθήκαμε να μας «φτύνει» όλους κατάμουτρα ο Γ.Γ. των Σύρων Ανουάρ Μπάκρι σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
- Δεν τον είδαμε, όμως, να συνεισφέρει κάτι ως βοήθεια των συμπατριωτών του, έστω συμβολικά, όπως συνεισφέρουν όσοι Έλληνες ευρίσκονται πλησίον σε καταυλισμούς και σε «ζεστά σημεία» (HOT SPOT), όπου πολλοί συμπατριώτες μας ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους για να απαλύνουν τον πόνο των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, γιατί είναι και δυσδιάκριτη η διάκρισή τους.
* * *
- Και στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του νέου κόμματος υπό τον Καρατζαφέρη κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος τόνισε ότι απευθύνονται σε όσους πιστεύουν στην Σημαία, στον Εθνικό μας ύμνο και σε όσους έχουν πατριωτικά αισθήματα. Παρεμβαίνοντας η δημοσιογράφος κ. Κοράη ερώτησε τον κ. Μπαλτάκο, δηλαδή απευθύνεσθε στον στρατό; Διότι αυτός πιστεύει στη Σημαία και στον Εθνικό Ύμνο!..
- Μα,  κ. Κοράη, ο στρατός, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν είναι κάτι αυτοφυές.
- Όλοι προέρχονται από οικογένειες και αν αυτά τα σύμβολα τα δέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα δέχονται και οι γονείς και οι συγγενείς των στρατιωτών, εκτός αν πρόκειται για τύπους Καρανίκα και Κορωνάκη που απέφυγαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις!.. Γκέγκε;
* * *
- Θετικό πρόσημο είχαμε στην ανεργία, κατά την σ. Ράνια Αντωνοπούλου, αφού το 2015 μειώθηκε σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2014 από 26,5% στο 24,9% ήτοι μια και μισή μονάδα!
- Αλλά αν πάμε έτσι τότε η ανεργία θα μειωθεί κατά 15 μονάδες σε 10 χρόνια, οπότε «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»!
- Και σ’ αυτούς τους ανέργους πρέπει να προστεθούν και όσοι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται κανονικά και παραμένουν απλήρωτοι επί 6μηνο και πλέον και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο στενό και ευρύτερο!..
- Γιατί έτσι όχι μείωση δεν έχουμε, αλλά αύξηση!..