ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στην ομιλία του στο Άργος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου ανεκηρύχθη και επίτιμος δημότης, αναφέρθηκε και στα 10 πρώτα ψηφίσματα από την Δ’ Εθνοσυνέλευση , τονίζοντας το Θ’ Ψήφισμα, κατά το οποίο η Εθνοσυνέλευση καθιέρωσε την χορηγία προς τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
- Ο κυβερνήτης έχοντας γνώση την εξαθλίωση, στην οποία ευρίσκεται το Κράτος αρνήθηκε αυτή.
- Αυτό σκέφτομαι να πράξω κι εγώ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
- Περιμένουμε, λοιπόν, να γίνει η αρχή της καταργήσεως της χορηγίας και της μειώσεως των «αποζημιώσεων» προς τους εθνοπατέρες/μητέρες και λοιπούς αιρετούς άρχοντες, τώρα, μάλιστα, που η Πατρίδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας…
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη, τον ολίγον οιηματία, ότι «δεν εψεύσθησαν στους πολίτες, αλλά αυτοαπατηθήκαμε», που σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι «έβαλαν αυτογκόλ» όπως συνέβη:
- Α) Με τον Π. Σγουρίδη, που τόνισε, ότι ο πρωθυπουργός εψεύσθη με αποτέλεσμα να καρατομηθεί!..
- Β) Ο σ. Μουζάλας, που απεκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και έγινε πυρ και μανία ο Πολέμαρχος Πάνος, ο οποίος με αυστηρές δηλώσεις τον απείλησε ή καρατομείται ο Μουζάλας ή τους μαζεύω και φεύγω!..
- Γ) Ο Τρύφωνας, ο σ. Αλεξιάδης, που μας καράφλιασε λέγοντας: - Τα δύσκολα πέρασαν, έρχονται τα χειρότερα, και μας έκανε την καρδιά περιβόλι!
- Τώρα έρχεται ο πρ/ργος να μας καραφλιάσει με την δήλωσή του ότι – δεν είπαμε ψέματα αλλά αυτοαπατηθήκαμε!
- Και είχαμε την εντύπωση, ότι τα βρήκε σκούρα από τη Ν.Δ., αλλά… αυτοαπατηθήκαμε!..
- Και μη χειρότερα!..
- Και το αυτογκόλ του Σκουρλέτη με τις Σκουριές, και το αυτογκόλ του Σπίρτζη με την βαριά καρδιά!..
* * *
- Αποφασίσθηκε να προσληφθούν δυο δημοσιογράφοι στο γραφείο του υπουργού σ. Βερναρδάκη, για την κάλυψη προϋπαρχουσών θέσεων.
- Όμως τι τους θέλει ο σ. Βερναρδάκης τους δύο δημοσιογράφους, όταν κατά δήλωσή του ο Τύπος έχει αυτονομηθεί, που θα τους χρησιμοποιήσει;
- Δεδομένου, ότι το υπουργείο του δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση, εκτός και αν αυτοί είναι απαραίτητοι, λόγω της αυτονομίας να αναζητούν στον Τύπο κρίσεις και σχόλια, πικρόχολα, που δεν είναι αρεστά στον σ. υπ/γό!
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως σ. Δραγασάκη να μας διαβεβαιώνει ότι: Η κυβέρνηση είναι ενήμερη και ότι συντόμως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα!
- Και εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι, υπάκουα αναρωτιόμαστε: Αφού η κυβέρνησή μας είναι ενήμερη, γιατί δεν στρογγυλοκάθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διορθωθούν τα οποία στραβά ή λάθη συνεχίζονται και ταλαιπωρούν την… «ξεσχεσμένη κενωνία», που θα έλεγε και ο αείμνηστος Τσιφόρος!
* * *
- Κουράστηκε ο σ. Ν. Φίλης να αραδιάζει (Ν)τροπολογίες στο Ν/Σ για την παιδεία!
- Πάνω από 100 και άλλες τις ανέφερε 345 και άλλες 346!.. Το ίδιο και η σ. Σία Αναγνωστοπούλου με τη νέα μέθοδο εκφοράς των αριθμών και η ταπεινότης μου όταν υπηρετούσα προσπαθούσα να συνηθίσω τους μαθητές να τους εκφέρουν σωστά!
- Αλλά θα μου πείτε: - Πώς θα εκφράσουν την προοδευτικότητά τους οι σ. του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν προβούν σε ρηξικέλευθες αλλαγές στη γλώσσα, που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας;
- Εκείνο, βεβαίως, που βαραίνει περισσότερο είναι η προχειρότητα συντάξεως των Ν/Σ, αφού παρενεβλήθησαν πάνω από 100 (Ν)τροπολογίες!..
* * *
- Ο υπ/γός Παιδείας εκτός από την υπνηλία του, διακρίνεται και για τα «οράματά» του, όπως αυτό της περικοπής διδακτικών ωρών από το μάθημα των θρησκευτικών και της ιστορίας και όχι μόνον.
- Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται, ότι η μείωση των ωρών από τα θρησκευτικά, έγκειται στο γεγονός, ότι δεν επιθυμεί ό σ. Φίλης να αποκτήσουν οι Νεοέλληνες συνήθειες φιλαλληλίας (ανθρωπισμού και αλληλεγγύης) που θα φέρνουν σε δύσκολη θέση τους σοσιαλιστές.
- Γιατί στην παρούσα κρίση εκείνη που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος είναι η Εκκλησία, η οποία σε καθημερινή βάση σιτίζει τους περί 500.000 ανέργους, ένδεεις κ.λπ. πολίτες, όταν το «στοργικό κράτος» στραγγαλίζει την κοινωνία με απανωτούς φόρους.
- Αυτό είναι το όραμα του σ. Φίλη!