ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-Πιάσαμε πάτο, να μην αβασκαθούμε!..
- Όταν ο Κοινοτικός Μέσος Όρος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος είναι 72% εμείς προηγούμαστε μόνον της Α.Μ. Θράκης που έχει μόλις 51% και εμείς ακολουθούμε με 53%!..
- Η Θεσσαλία με 55%, η Κεντρική Μακεδονία με 56%, η Δυτική Μακεδονία με 66% και πάει λέγοντας, με τα νησιά του Αιγαίου 80% και την Αττική με 99%!..
- Κάποιος πρέπει να ευθύνεται με την κατάντια αυτή και την φτωχοποίηση και όλης της Ελλάδος και ειδικώς της Περιφέρειας Ηπείρου, που έχει πιάσει πάτο!
- Δεν πρέπει κάπου να αποδοθούν ευθύνες;
- Δεν έχουμε πλούτο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε; Όταν δίπλα μας οι Αλβανοί αντλούν τα πετρέλαιά τους, δυο δρασκελιές εδώθε έχουμε και εμείς πετρέλαια και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε, όταν από το 1917 τα είχαν εντοπίσει οι Ιταλοί και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια !..
- Ή οι ηγέτες είναι υπεράνω λογοδοσίας για πράξεις και παραλείψεις;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως σ. Δραγασάκη να μας καραφλιάζει με την απρόσμενη δήλωσή του ότι: «Πρέπει να επιταχύνουμε το έργο μας…».
- Μα, σ. Δραγασάκη, ποιος σας εμποδίζει να επιταχύνετε το έργο σας;
- Ποια ακροδεξιά στοιχεία, ποια φασιστοειδή, ποιοι προβοκάτορες στέκονται εμπόδια στην υλοποίηση της δημιουργικής ασάφειας;
- Υπάρχουν την σήμερον ημέρα ποταπά άτομα που στρέφονται κατά της ΑΒ φοράς Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως και δεν στέλνονται τα ΜΑΤ να τα σωφρονίσουν;
- Ή δεν χρησιμοποιεί μέσα καταστολής η ΑΒ Αριστεροδεξιά κυβέρνηση του σ. Αλεξάκη;
* * *
- Στις 27/2 «φιλοξενούμενος» στον ΣΚΑΙ ήτο ο πρώτος τη τάξει στο γκουβέρνο του Αλεξάκη σ. Π. Κουρουμπλής, ο οποίος μεταξύ των άλλων έκανε λόγο για την συμπαράσταση που πρέπει να δείξει ο Ελληνισμός της διασποράς για να «σωθεί η Ελλάδα»!..
- Ο Ελληνισμός της διασποράς, σ. Παναγιώτη, σε κάθε δύσκολη περίπτωση δείχνει τα φιλελληνικά του αισθήματα και τρέχει αρωγός, ώστε να σωθεί η Ελλάδα και είναι πασιφανές, ότι ο Ελληνισμός δείχνει… περισσότερος σε πατριωτικά αισθήματα, απ΄ ό,τι εμείς εδώ στο εσωτερικό.
- Όμως σ. Παναγιώτη, υμείς αυτοί, τουτέστιν οι Εθνοπατρίκιοι, ποτέ δεν σκεφτήκατε να δώσετε ψήφο στους απόδημους όπως κάνουν όλα τα κράτη, ούτε να εκπροσωπηθούν στο εθνικό κοινοβούλιο, προφανώς γιατί φοβάσθε την απώλεια ψήφων και θέσεων στο Τέμενος της Δημοκρατίας!..
* * *
- Είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι στο γκουβέρνο ΤσιπροΚαμμένου μεθοδεύουν πολλαπλά μισθολόγια άλλο για τους δημοσίους υπαλλήλους του στενού τομέως, άλλο γι’ αυτό του ευρύτερου, άλλο για τα «δικά τους παιδιά» αυτά που διορίζουν στη Βουλή, άλλο για τους υπαλλήλους της Τ.τ.Ε. και πάει λέγοντας!..
- Αν αυτή η διάκριση των εργαζομένων δεν δείχνει μια τάση για ιδιόρρυθμο ρατσισμό, SUI GENERIS RATSISMUS, τότε τι αποτελεί ρατσισμό αν κάποιος αποκάλεσε ένα μετανάστη που εισήλθε στην χώρα μας με ανορθόδοξο τρόπο, λαθρομετανάστη;
- Αυτό είναι το πρόβλημα, ο χαρακτηρισμός;
* * *
- Μας εντυπωσίασε ο σ. Παν. Κουρουμπλής με όσα είπε στον ΣΚΑΙ στις 27/2 κάνοντας λόγο για τον Στρατό και την Αστυνομία, ότι είναι κομμάτι του λαού!..
- Εμείς οι απλοί πολίτες το γνωρίζουμε που έχουμε παιδιά στρατιώτες ή υπηρετούν στην Αστυνομία, αλλά δεν το γνωρίζουν οι μεγαλόσχημοι πολιτικάντηδες, που έχουν καθηλώσει την αμοιβή των στρατιωτών και γενικότερα των στρατιωτικών σε απαράδεκτα χαμηλά όρια, αρκεί να σημειώσουμε, ότι στον κληρωτό η φιλτάτη πατρίς δίνει 8,20 € το μήνα!..
* * *
- Όταν ο Απόστολος Παύλος κατηγορήθηκε από τους ομόφυλούς του Ισραηλίτες, ότι δρα και ενεργεί ενάντια στο Νόμο και ζήτησαν από τους Ρωμαίους να συλληφθεί και να καταδικασθεί σε θάνατο, ο Απόστολος Παύλος δήλωσε, χωρίς επίδειξη πειστηρίων, ότι είναι Ρωμαίος πολίτης και θέλει να παρουσιασθεί στον αυτοκράτορα, στον καίσαρα και να δικασθεί απ’ αυτόν.
- Όπερ και εγένετο, απεστάλη από τα Ιεροσόλυμα συνοδεία στρατιώτου Ρωμαίου στη Ρώμη, ένα ταξίδι μεγάλης χρονικής διάρκειας και αμφιβόλου αποτελέσματος.
- Την σήμερον ημέραν, όταν οι πολίτες όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ή με κάποιον υπουργό ή με αναπληρωτή υπουργό, απαξάπαντες αρνούνται αυτή τη συνάντηση με απύθμενο θράσος ως οιονεί καισαρίσκοι!..
- Και όμως ο καίσαρ, εδέχετο τους Ρωμαίους πολίτες!..