ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φίλος μου έθεσε το ερώτημα αν υπάρχουν νόμιμοι φοροφυγάδες.
- Του απάντησα, ότι δεν γνωρίζω! Και με πλέρια βεβαιότητα μου είπε: Ναι, υπάρχουν! Είναι όλοι οι πολιτικοί μας που έχουν ψηφίσει νόμο, πάνω στη λογική, «ο έχων την μάχαιρα έχων και το πεπόνι…» να φορολογείται το 25% της «αποζημιώσεώς των» και το υπόλοιπο 75% να μένει αφορολόγητο!..
- Για ποια δικαιοσύνη κοινωνική βερμπαλίζει ο σ. Αλεξάκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί;
- Νόμιμη μεν η φοροδιαφυγή αλλά όχι και ηθική!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε την εξής μπερτοδούλεια σοφιστική σε συζήτηση τηλεοπτική.
- Ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 € καλείται να πληρώσει 26% φόρο, 26% προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους, 27,7% ασφάλιση, 150 € τέλος επιτηδεύματος και 140 € πρόσθετο τέλος, συμποσούμενα όλα αυτά ανέρχονται σε 16.230 €, δηλαδή απομένουν στον φορολογούμενο 3.770 € για να επιζήσει.
- Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγέλλεται ή ευαγγελίζεται η για δεύτερη φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως μας βεβαιώνει ο σ. Αλεξάκης;
- Ο γραβατωμένος μαντηλάκιας (σ. Κατρούγκαλος) με τόση «αποζημίωση» τα βγάζει πέρα;
* * *
- Την συστηματική απουσία των Εθνοπατρικίων καυτηρίασαν από τα αγροτικά μπλόκα αγρότες που συμμετείχαν σε τηλεοπτική συζήτηση, βλέποντας την σ. Χαρούλα Καφαντάρη, να εκδηλώνει την αυτοπεποίθησή της για τα τεκταινόμενα από την ΑΒ ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση με το Ν.Σ. περί Ασφαλιστικού και Φορολογικού.
- Λίγη αυτοσυγκράτηση από μέρους των Εθνοπατρικίων και συχνότερη παρουσία στο Πρυτανείο της Βουλής δεν βλάπτει, αντιθέτως ενδυναμώνει την Δημοκρατία, περί την οποία όλοι κόπτονται ότι αγωνίζονται για την διατήρησή της!..
- Ας ανταποκρίνονται και οι Εθνοπατρίκιοι/ες στις υποχρεώσεις τους!..
* * *
- Άκουσα τον υφ/γό Εργασίας κ.λπ. σύντροφο Πετρόπουλο να μας κουφαίνει με την στομφώδη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ (11/2), ότι εργάζεται για την ισονομία και προκύπτει το αδήριτο ερώτημα: Η ισονομία είναι αλά καρτ όπως συνηθίζεται, τελευταίως, να λέγεται;
- Γιατί διώκεται ο γέρος που πουλάει ημερολόγια τσέπης περιφερόμενος ανά την «Μ.Π.» μας, αλλά ανοίγει κατάστημα με συνοπτικές διαδικασίες ο αλλοδαπός λαθρομετανάστης ή πρόσφυγας και χωρίς καν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ!
- Αμείβεται ο μετακλητός με 2.000 € το μήνα και ο αρχηγός του ΓΕΣ με 1.200 € και ο σωματάρχης με 1.100 €.
- Πού την είδε την ισονομία ο σ. Πετρόπουλος που γι’ αυτήν εργάζεται;
* * *
- Παρακολουθώ την συρροή των ΣυΡιζΑίων στα «διαπλεκόμενα κανάλια» ποιος πρώτος και ποιος τελευταίος θα εμφανισθεί στο θαμπόγυαλο της τηλετύφλας, ο μεν πρώτος να ανοίξει την εκπομπή και ο τελευταίος να την κλείσει και όλοι τους αδιαφορούν για την διαπόμπευσή των που ως νάρκισσοι να προβληθούν έστω και με πομφόλυγες!
- Και ιδού η διαπόμπευση: Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον ΣΚΑΙ πρωτοεμφανίζεται ο γ.γ. του ΣύΡιζΑ σ. Ζαχαριάδης που μας καραφλιάζει, ότι ο «ελληνικός λαός ήτο ενήμερος της Γ’ Συμφωνίας, διάβαζε Μνημόνιο, που θα εφαρμόζονταν, γι’ αυτό μας ψήφισε!..
- Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σ. Μπαλάφας: Ο ελληνικός λαός γνώριζε το Γ’ Μνημόνιο και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μας ψήφισε και μας έδωσε 7 μονάδες διαφορά!
- Δεν μας είπαν και οι δυο ΣυΡιζΑίοι πότε ενημερώθηκε ο λαός!..
* * *
- Να που «όλοι το ίδιο είναι», που αποφεύγει συστηματικώς να το παραδεχθεί ο σ. Αλεξάκης!..
- Και πως διαπιστώνεται, ότι: Όλοι το ίδιο είναι; Μα απλούστατα, και ο σ. Αλεξάκης και οι συν αυτώ δραστηριοποιούνται και ενεργούν όπως οι προηγούμενοι για να ΜΗΝ είπωμεν, ότι και πολύ χειρότερα.
- Ιδού οι αποδείξεις: Στην κατασκευή των hotspot απεφάσισαν και διέταξαν να γίνουν αυτά τα hotspot εκεί που τους υπέδειξαν οι καρεκλοκένταυροι, χωρίς να έλθουν σε επικοινωνία και επαφή με τους τοπικούς παράγοντες, και στην Κω, και στα Διαβατά, και στην Σίνδο, και στο Σχιστό και παντού!
- Αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη με τις τοπικές κοινωνίες, παρά την «ρητή» διαβεβαίωση του σ. Αλεξάκη ότι – Εμείς δεν προβαίνουμε σε καταστολή των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών, γιατί αυτό είναι αντίθετο με το Δ.Α.Ν. της Αριστεράς!...
- Ω, της αφελείας!..