ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- «Έτσι τα βρήκαμε…»! Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς κυβερνήσεως, όταν σε επίκαιρη ερώτηση για τον διορισμό 13 Διευθυντών Εκπαιδεύσεως εξ ων οι 11 ήταν προελεύσεως ΣΥΡΙΖΑ και οι 2 ΑΝΕΛ!
- Και αυτή η τακτική του «έτσι τα βρήκαμε» συνεχίζεται ακάθεκτη, όπως, άλλωστε και με την επιλογή των μετακλητών υπαλλήλων που στελεχώνουν τους: πρωθυπουργό, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργών και αναπληρωτές αναπληρωτών και υφυπουργών  κ.λπ. αξιωματούχων.
- Έτσι τον Ιούλιο του ’15 είχαν τοποθετηθεί 957 μετακλητοί, αρχές του Δεκεμβρίου αυξήθηκαν σε 1.814 και το βόλεμα των δικών μας παιδιών, γιατί «έτσι τα βρήκαν», θα φθάσουν το 2016 σε 3.750, ζωή να ‘χουν, με το 13ο κλιμάκιο, που σημαίνει σε εποχή λιτότητας και 1.500.000 ανέργων σε 2.000 ευρώ μηνιαίως!
- Αυτό θα πει «έτσι τα βρήκαμε» και δεν συναναστρεφόμαστε με το παλιό εμείς οι νέοι!...
* * *
- Ο αφανής Υπουργός Ναυτιλίας και λοιπών υποχρεώσεων σ. Δρίτσας θέλοντας να φανεί… Τσιπροέστερος του σ. Αλεξάκη, διαστρέβλωσε την δήλωση του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι: «ο Πρωθυπουργός σ. Αλέξης δήλωσε ότι δεν φυλάγονται τα σύνορα.».
- Λάθος σ. Δρίτσα. Ο σ. Αλεξάκης είχε δηλώσει, ότι δεν γνωρίζω να υπάρχουν και σύνορα στη θάλασσα!..
- Όταν όμως βρέθηκε μπροστά στο χείμαρρο των λαθρομεταναστών και προσφύγων, που ήτο ασυγκράτητος, τότε δήλωσε ότι είναι δύσκολο να φυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα!..
- Ο λαός μας σ’ αυτή την περίπτωση τονίζει: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»! Αλλά έστω και αργά αρκεί η μεταμέλεια και η αναγνώριση της πραγματικότητας!..
* * *
- Με ολίγη οίηση ο Πρωθυπουργός του 35% του εκλογικού σώματος, μας καράφλιασε με την δήλωσή του ότι είναι ο νεαρότερος πρωθυπουργός, άρα δικαιούται να έχει ολίγη οίηση, γιατί δεν προέρχεται από τζάκι!
- Μπορεί να μην προέρχεται από μεγάλο τζάκι αλλά από τζάκι προέρχεται έστω και μικρό, όταν άλλοι αναδείχθηκαν από παραγώνι!..
- Επομένως, ας αφήσει τις καυσιολογίες του διότι η οίηση συνονόματης είναι η αλαζονεία, η έπαρση, η καυσιολογία, ο κομπασμός, η μεγαληγορία, η μεγαλορρημοσύνη, η μεγαλοστομία, η ξιπασιά, η παινεσιά, η περιαυτολογία, ο ταρταρινισμός, η υπεροψία, ο φανφαρινισμός, ο ταρτουφισμός κ.α., δεν προδίδουν ισονομία, ισοπολιτεία, ισηγορία, ισοδικία, γνωρίσματα της δημοκρατικής πολιτείας για την οποία τόση έπαρση δείχνει ο πρωθυπουργός αυτής της δύστηνους χώρας!
- Ας προσγειωθεί επιτέλους ο πρωθυπουργός του 35%, διότι η ολίγη οίηση βλάπτει την υγεία!..
* * *
- Ωραίος ο αναπληρωτής Υπουργός σ. Βερναρδάκης, βρήκε την ευκαιρία να ξεχωρίσει τους πολίτες σε παιδιά και αποπαίδια ή πατρικίους και πληβείους, αποφασίζοντας την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία που στενάζει με την πληθώρα των ανέργων, τις 350.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα το μήνα, την άτακτη φυγή των Ελλήνων σε χώρες του εξωτερικού αφού στην Πατρίδα, όπου η ανεργία καλπάζει στο 28% είναι των αδυνάτων αδύνατο να εξεύρουν εργασία!..
- Και αντί αυτά τα 150.000.000 ευρώ που θα διατίθενται στα επόμενα 4 χρόνια για την απόψυξη των μισθών που είχαν παγώσει, θα μπορούσαν να διατεθούν για κάλυψη άμεσων αναγκών των ανέργων που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας, ευτυχώς υπάρχει κι αυτή, για να καλύψουν το αίσθημα της πείνας.
- Αυτή είναι η μεροληπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν μου και τάχατες ενδιαφέρεται για ισομερή ανακατανομή του πλούτου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται!..
* * *
- Οι ταγοί μας όταν βρίσκονται στο εξωτερικό για επίσημες αποστολές εκόντες άκοντες μου θυμίζουν την σ. Νάντια Βαλαβάνη, η οποία για να «θίξει το φιλότιμο» των Ελλήνων είχε τονίσει με το γνωστό της σκέρτσο ότι: «Η καταβολή των φόρων είναι πατριωτικό(ν) καθήκο(ν)»!..
- Και αν η καταβολή των φόρων είναι «πατριωτικό(ν) καθήκο(ν)», τότε τι είναι η περιφρόνηση της γλώσσας μας στις δηλώσεις μαζί με τους ομολόγους των, όπως πρόσφατα ο δικός μας σ. Αλέξης μιλούσε στην αγγλική και ο Παλαιστίνιος Μαχμούτ Αμπάς στην πατρική του γλώσσα, την παλαιστινιακή.
- Αν κάνουν χρήση της αγγλικής για λόγους κατανοήσεως και για τα αγγλικά χρειάστηκε διερμηνέας, αφού είναι ακατανόητη για τους Παλαιστινίους. Τότε να χρησιμοποιείται η Ελληνική και να γίνεται χρήση διερμηνέως.
- Έτσι το πατριωτικό(ν) καθήκο(ν) δεν θα διχάζεται!..
- Και δεν είναι μοναδικό φαινόμενο ο σ. Αλέξης, όλοι τους είναι επιδειξιομανείς!...