ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Η τακτική της δεύτερης φοράς Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως μοιάζει πολύ με αυτή του Καραγκιόζη, ο οποίος είχε συνήθεια στο δόγμα: «Και τούτο μου το δίνεις (αφαίμαξη μισθών και συντάξεων) και κείνο σου το παίρνω (ΦΠΑ)».
- Έτσι με την τακτική αυτή μετ’ ου πολύ, θα μείνουν έκθαμβοι οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από τα αποτελέσματα που θα είναι οδυνηρά για την υπόσταση του Έθνους, της Χώρας, της Πατρίδος, όπως θέλει ας το εκλάβει ο καθένας, αναλόγως με την ιδεοληψία του…
- Γιατί με την τακτική αυτή ή ο «Βασιλιάς θα πεθάνει ή η καμήλα θα ψοφήσει» δεν μπορεί να επιζήσουν και τα δυο με την λιτότητα που μας έχουν επιβάλει από το 2009, που σε καθημερινή βάση σφίγγουμε περισσότερο το ζωνάρι!..
* * *
- Στις 17/10 καλεσμένος στο ΣΚΑΙ ήτο ο Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας σ. Νεφελούδης, ο οποίος απαντώντας για τις περικοπές των συντάξεων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό, δήλωσε: «οι συντάξεις μέχρι 1.000 € δεν θα μειωθούν!»
- Όμως γεννάται ένα πελώριο ερώτημα αν θα μειωθεί όλο το ποσό άνω των 1.000 € ή το επί πλέον.
- Π.χ. ένας συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη 1.003 € αυτός θα υποστεί «κούρεμα» στο επιπλέον ποσό των 3 € ή σε όλο το ποσό των 1.003 €;
- Γιατί στη δεύτερη περίπτωση ο δύσμοιρος αυτός συνταξιούχος θα δει τη σύνταξή του να πέφτει πολύ κάτω από τα 1.000 €.
- Ιδού πως 1.003 € x 3% = 30,09 €. Άρα θα του παρακρατηθούν 30,09 € ήτοι 1.000 € - 30,09 € =969,91 €.
- Σοφιστικός ο συλλογισμός της Επιτροπής των Σοφών του σ. Κατρούγκαλου!
* * *
- Γνωστός ο μύθος του Αισώπου για τον διάλογο μεταξύ μέρμηγκις και τέττιγος, τον οποίο, ντε και καλά μας επαναφέρει τη σήμερον ημέρα η δεύτερη φορά συγκυβέρνηση Αριστεροδεξιάς, όπου το γνωστό μερμήγκι δουλεύει ακαταπαύστως όλο το καλοκαίρι να συγκεντρώσει την απαραίτητη τροφή του για τον χειμώνα, ο δε τζίτζικας τραγουδά ατέρμονα αδιαφορώντας για τις συνέπειες του χειμώνα!
- Η δεύτερη φορά συγκυβέρνηση Αριστεροδεξιάς μεθοδεύει την καθιέρωση συντάξεως στο πρότυπο της Αυστραλίας, όπου αυτή χορηγείται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων του συνταξιούχου.
- Αυτό σημαίνει αν κάποιος στερήθηκε τα πάντα για να αποκτήσει «ένα κεραμίδι» είτε γι’ αυτόν είτε για τα παιδιά του, πληρώνει τους αναλογούντες φόρους και ΙΚΑ κ.λπ. ο δε δεύτερος περιφερόταν από παραλίες το θέρος στα σαλέ το χειμώνα κι έμεινε άστεγος, αυτός θα δικαιούται υπολογίσιμης συντάξεως, ως στερούμενος περιουσιακών στοιχείων και δεν αποκλείεται να του χορηγείται και επίδομα ενοικίου!
- Ω, της αφελείας της με προοδευτικό πρόσημο!..
* * *
- Ισοδύναμα υπάρχουν κι αν το ψάξουν καλύτερα μπορεί να ευρεθούν.
- Καταγγέλθηκε στη Βουλή ότι 5.000 Δ.Υ. στρογγυλοκάθονταν σε διευθυντικές καρέκλες αμειβόμενοι με μισθούς Γ.Γ. Υπουργείου που δεν τον εδικαιούντο.
- Εμπρός λοιπόν να επιστρέψουν τα επιπλέον εισπραχθέντα και μάλιστα εντόκως και είναι αρκετά να καλύψουν το 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση…
- Επίσης, υφίστανται 404 οργανισμοί του δημοσίου, του πλέριου, που δεν παράγουν έργο, εκτός του γεγονότος, ότι οι εν αυτοίς «παροικούντες» αμείβονται και φυσικά πλουσιοπαρόχως…
- Αυτά δεν επαρκούν σ. Φίλη, να καλύψουν το 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή των αγροτών;  
- Άιντε σύντροφοι, αμ’ έπος, αμ’ έργον!.. Και τα τερψιλαρύγγια των εθνοπατέρων στο κυλικείο της Βουλής όσο στη Μ. Βρετανία και η διαφορά απ’ τη σημερινή σ’ ενίσχυση συσσιτίου των στρατιωτών, που η φίλτατη Πατρίς τους δίνει άδειες γιατί δεν έχει να τους θρέψει!
* * *
- Μένει ενεός ο αναγνώστης του εγχειριδίου της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου γενικής κατευθύνσεως, βλέποντας τον χάρτη βαλκανικής να περιλαμβάνει την Βουκοβίνα, την Βεσσαραβία (μπες Αράβια = χωρίς Άραβες) την Γιουγκοσλαβία, την Σερβία, την Κροατία και την Μακεδονία!..
- Α’: Η Βουκοβίνα και η Βεσσαραβία ως επαρχίες υπήρχαν επί Οθωνοκρατίας μετέπειτα ενσωματώθηκαν στην Μολδαβία και στην Ρουμανία, σήμερα μόνο ως ανάμνηση μπορεί να θεωρούνται αυτές οι επαρχίες.
- Β’: Όταν με το πρωτόκολλο του Βουκουρεστίου 1913 μ.Χ. καθορίστηκαν τα σύνορα στα Βαλκανικά κράτη και συγκροτήθηκε η Γιουγκοσλαβία, σ’ αυτή ενσωματώθηκαν οι επαρχίες Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο (Τσέρνα Γκορά) και η Βαντάρσκα (η σημερινή FYROM).
- Άρα δεν υπήρχε και η Γιουγκοσλαβία και η Σερβία και η Κροατία και η FYROM, ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες.
- Πώς έδωσε το «πράσινο φως» το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να τυπωθεί και να διατεθεί στους μαθητές των Λυκείων αυτό το ανιστόρητο εγχειρίδιο, που τω όντι είναι εγχειρίδιο για τους μαθητές του Λυκείου, που έχουν άγνοια των ιστορικών δεδομένων;
- Αλλά και η σιωπηρή αποδοχή από το διδακτικό προσωπικό, που δεν αντιδρούν σ’ αυτήν την παραπλάνηση των μαθητών;