ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Φαίνεται, ότι οι σύγχρονοι ηγέτες μας, παντός βαθμού και ειδικότητος, δεν μπορούν μήτε δύο γομαριών άχυρο να μοιράσουν!..
*    Παρακολουθούμε από την τυλετύφλα τις ατέλειωτες ουρές αυτών που προσέρχονται στα καταστήματα του Ι.Κ.Α για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.
*    Όπως έχουμε αφουγκρασθεί υπήρξαν περιπτώσεις, που οι ενδιαφερόμενοι προσήλθαν από τις 12 μεσονύκτιο ή στις 1.30 ξημερώματα (!)  - 1.30 είναι μεταμεσονύκτια και όχι ξημερώματα - για να προλάβουν τον αριθμό προτεραιότητος!..
*    Όμως αυτή η ταλαιπωρία των πολιτών θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι ανεγκέφαλοι και του Ι.Κ.Α και της Εφορίας και άλλων περιπτώσεων καθιέρωναν τον αριθμό του Α.Φ.Μ και άρχιζαν την άλφα ημερομηνία με τον λήγοντα σε ένα (1) του Α.Φ.Μ., την επομένη το 2, την άλλη το 3 κ.ο.κ.…
*    Όμως, αυτό απαιτεί φαιά ουσία, η οποία αποδεικνύεται, ότι είναι προϊόν εν ανεπάρκεια και στην πολιτική ηγεσία, αλλά και στους διορισμένους διοικητές, διευθυντές και λοιπούς ταγούς, που ρυθμίζουν τις τύχες των πολιτών.
*    Καλώς λοιπόν ο ποιητής εποίησεν: Ω Ελλάς ηρώων χώρα/ τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα!
***
*    Άρχισαν, λοιπόν, τα νταούλια να αντιλαλούν στον Κουμουνδούρου και όχι μόνον, αντί αυτά να βαρούν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο!..
*    Και ο ένοικος της Κουμουνδούρου, μόλις διαπίστωσε, ότι 20 νταούλια παραφωνούν και άλλα 10 είναι χαλαρωμένα, μια φωνή αγωνίας έλεγε: εμένα το νταούλι μου είναι ξέσφιγγο, γιατί ο μαέστρος δεν μου το έσφιξε. Με παραμέλησε!. Ήταν της Ραχήλ για όσους δεν έχουν ιδία αντίληψη…
*    Και ο πρώτος του τακιμιού (τακίμι το μουσικό συγκρότημα) ως άλλος Ηνίοχος των Δελφών αυθωρεί και παραχρήμα τράβηξε τα ηνία, τους χαλινούς, με την αυστηρή του φωνή και την απότομη κίνηση…
*    Όποιος νταουλέρης παίρνει ψηλά τον αμανέ, η πόρτα εξόδου είναι ορθάνοιχτη: κανείς δεν κρατιέται με το ζόρι! Όποιος όμως, παραμείνει, να συγχρονίζει το νταούλι του με το «κράτημα» των χαλινών. Μ’ αφουγκραστήκατε; Τέρμα οι παραφωνίες!..
***
*    Αφουγκραζόμενος τον υπ/γό αναπλ. Στρατούλη να μας «φωτίζει για τον επισιτισμό των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, προβληματίστηκα ταμάλα για τις ποσότητες που θα καταναλώνουν αυτοί οι συμπολίτες, που κτυπήθηκαν ανελέητα από την οικονομική κρίση!
*    Επειδή, όμως, ως μαθητής γυμνασίου ήμουν καλός στην πρακτική Αριθμητική, το σύγγραμμα του αξιόλογου καθηγητού Μπαρμπαστάθη μας άνοιξε τα μάτια να κάνωμε σωστούς λογαριασμούς, όπως:
*    Οι δικαιούμενοι επισιτιστικής φροντίδας συμπολίτες μας, πάντα κατά τον Στρατούλη, ανέρχονται σε 300.000, οι οποίοι θα καλυφθούν επί 9 μήνες, ήτοι έχομε 300.000 Χ 9 = 2.700.000 μερίδες, δοθέντος, ότι ο μήνας έχει 30 ημέρες, τότε οι μερίδες γίνονται 81.000.000 μερίδες, το δε ποσόν που διατίθεται ανέρχεται στο αστρονομικό νούμερο 137.700.000, που σημαίνει ότι κάθε αναξιοπαθών δικαιούται ημερήσιο σιτηρέσιο 1,7 €!.. ή για την καλύτερη κατανόηση ένα (1) ΓΕΝΟΠ τόστ ή ανά 4 άτομα ή για 4 ημέρες!..
*    Φαίνεται, ότι ο παλαι ποτέ εργατοπατέρας Στρατούλης δεν διδάχθηκε πρακτική αριθμητική και μάλιστα αυτή του Μπαρμπαστάθη…
***
*    Μετά μακρομήνιαις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ηγεσίας της Δ.Ε.Η. και των συνδικαλιστικών οργανώσεων αυτής, επετεύχθη πολυπόθητη υπογραφή της νέας συλλογικής συμβάσεως εργασίας, η οποία προβλέπει και 10τιανό για τους εργαζομένους κάπου στα έξι (6) €, ήγουν τουτέστιν ένα τοστ και ένα καφέ και για όσους εργάζονται και για όσους απουσιάζουν…
*    Θα χορηγούνται και 2 € για την αποπληρωμή ενός χρέους της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ, κάπου 500.000 € και το οποίο θα εξοφληθεί από παρακράτηση από τους εργαζομένους από την μεσοσταθμική αύξηση 8% - 10%, την οποία θα χορηγήσει η Δ.Ε.Η. για να καλυφθεί η απώλεια των αποδοχών τους την τελευταία 5ετία, λες και οι μόνοι που είχαν απώλεια, λόγω μνημονίου, ήσαν οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η.!..
*    Διάβασα και έμεινα άναυδος, χάνος που λένε, ότι οι έχοντες κυλιόμενο ωράριο εργασίας, λες και είναι οι μόνοι, γιατροί σε νοσοκομεία, νοσηλευτές, ένστολοι, κλπ., θα παίρνουν 1.000 € το μήνα!..
*    Ένα ποσόν που υπολείπεται κατ’ ελάχιστον από τον μισθό χειριστού αεροσκάφους ή αυτού του στρατηγού διοικητού Μ.Μ. που σταθμεύει στον Έβρο ή σε νησιά του Αιγαίου!
*    Μπράβο σου, Λαφαζάνη, Μπράβο σου!..

* ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ