ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

÷    Ισοδύναμα μέτρα υπάρχουν για μείωση των φόρων και μάλιστα πολλά! Για παράδειγμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι συγκρότησε κυβέρνηση με μόλις 16 υπουργούς!
÷    Ο Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μιας χώρας με 70.000.000 κατοίκους, συγκρότησε κι αυτός κυβέρνηση με μόλις 16 υπουργούς…
÷    Εμείς, πάλι, επειδή ο εκάστοτε πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από επίδοξους βουλευτές, που απειλούν θεούς και δαίμονες, συγκροτεί κυβερνήσεις με πάνω από 45 υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου.
÷    Έτσι έγινε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό από τον Αντ. Σαμαρά. Το υπουργικό συμβούλιο έφτασε τα 46 μέλη από 43 που ήταν, ζωή να’ χουν και να μη… βασκαθούν!
÷    Αν, λοιπόν, τα χαρτοφυλάκια των υπουργών περιορισθούν στους 16 όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία, τότε έχουμε μείον 30 υπουργεία και μείον άλλες τόσες στρατιές συμβούλων, κλητών, μετακλητών, ειδικών υπαλλήλων κ.λ.π..
÷    Αν μειωθεί και ο αριθμός των βουλευτών στους 150, τότε εκτός από αυτούς, περιορίζεται κατά πολύ και ο αριθμός των συμβούλων και γραμματέων τους. Αν μειωθεί και η αποζημίωσή τους στο ήμισυ, να που τα ισοδύναμα πολλαπλασιάζονται.
÷    Αν, τέλος και η χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταστή ανάλογη αυτής του Ιταλού Προέδρου των 200.000 ευρώ, τα ισοδύναμα αυτά θα καλύψουν μεγάλο αριθμό φοροελαφρύνσεων αλλά και την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού θα ενισχύσουν…
***
÷    Φαίνεται ότι τα στελέχη της συγκυβέρνησης θεωρούν πως δεν απευθύνονται σε νουνεχείς και μυαλωμένους πολίτες, αλλά σε άτομα… μέτριας ηλιθιότητας!
÷    Αφουγκρασθήκαμε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη και όχι μόνο, να λέει ότι η χώρα μας βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Πώς όμως βρεθήκαμε εκεί; Δεν ευθύνονται οι κυβερνόντες από την μεταπολίτευση και μετά;
÷    Ούτε ένας απ’ αυτούς δεν θα πληρώσει για την κατρακύλα αυτή και για την καταστροφή της χώρας αυτής καθεαυτής, αλλά και του πληθυσμού της;
÷    Πώς λοιπόν θα γίνουν πιστευτοί όλοι όσοι επικαλούνται για τα μέτρα που παίρνουν το ότι βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού; Έτσι ξαφνικά έγινε αυτό, δεν ευθύνεται κανένας;
÷    Και αν αυτός ο κάποιος δεν βρεθεί και δεν τιμωρηθεί και μάλιστα παραδειγματικά, όσοι θα αναρριχηθούν από δω και πέρα στην εξουσία θα στηρίζονται στο ακαταδίωκτο των προηγούμενων καταχραστών.
***
÷    Γνωστή η κραυγή «εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο», όπως την εκφωνούσε τον Νοέμβριο του 1973 η καλλίφωνος και καλλιπάριος Μαρία Δαμανάκη, που έγκλειστη εντός του κτιρίου του Πολυτεχνείου, διαμαρτύρονταν μαζί με άλλους για την επιβολή της χούντας από την «τρόικα» Παπαδόπουλου, Παττακού, Μακαρέζου.
÷    Πάντως,  η ίδια ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα για τον αγώνα της, εκπροσωπούσα τη χώρα μας στους κόλπους της… καταραμένης ΕΟΚ, όπου της καλοάρεσε και επιθυμούσε να παραμείνει ακόμα μία πενταετία ως επίτροπος. Άσχετα αν αυτό δεν έγινε.
÷    Όμως, «όταν η ψείρα χορταίνει, βγαίνει στο γιακά», λέει ο λαός. Η σ. Μαρία με πρόσφατες δηλώσεις της είχε προτείνει την περαιτέρω μείωση μισθών και ημερομισθίων στην χώρα μας…
÷    Τουλάχιστον στην περίοδο της χούντας, εναντίον της οποίας εκείνη αγωνίστηκε, το ψωμί δεν έλλειψε από τους Έλληνες, εκεί που υπέφεραν οι ελευθερίες εκφράσεως και κινήσεως. Σήμερα πάλι, που η σ. Μαρία προτείνει μειώσεις μισθών, 500.000 συμπολίτες μας προσέρχονται στα συσσίτια της Εκκλησίας για ένα πιάτο φαγητό!
÷    Μπροστά λοιπόν σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση, προτείνει νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, όμως για τον εαυτό της δεν περιορίζει τα «οράματα» και τα «όνειρα θερινής νυκτός». Το… σκέφτεται δηλαδή να πάει και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!..

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ