Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Kαλά νέα…

Καλά ήταν τα νέα που ήρθαν τις προηγούμενες μέρες από το Υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας. Στο Νοσοκομείο της Άρτας προκηρύχθηκαν πέντε μόνιμες θέσεις γιατρών, ενώ με οκτώ νέες θέσεις γιατρών θα ενισχυθεί το δυναμικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Αυτή η εξέλιξη ικανοποίησε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Γ. Στύλιο (Άρτας, στη φωτό με τον Άδωνι Γεωργιάδη) και Σπ. Κυριάκη (Πρέβεζας) που έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Υπουργό Υγείας. Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της κάλυψης των κενών στα δυο Νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία κατά καιρούς είναι αντιμέτωπα με πολλά προβλήματα.

Ν.Γ.

Πέρασε στην Περιφέρεια!

 Στην κατοχή της Περιφέρειας Ηπείρου πέρασε οριστικά η περίφημη Οικία Φιλίδη στο Καπέσοβο, ένα διατηρητέο αρχοντικό του 1811, χαρακτηριστικό δείγμα της Ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής. Το κτίριο με εμβαδόν 570 τετραγωνικά μέτρα έχει ανάγκη εκτεταμένης αποκατάστασης ώστε να γίνει και πάλι λειτουργικό. Όσον αφορά στη χρήση του, αυτή θα συνδεθεί με την παρουσία της UNESCO στο Ζαγόρι, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Αλέκος Καχριμάνης. Για την ιστορία να τονιστεί ότι το κτίριο στοίχισε 150.000 ευρώ στην Περιφέρεια…

Κ.Α.

Ετοιμάζεται ο «Μύλος»…

Το περιμέναμε το πρώτο δελτίο τύπου του «Μύλου των Ξωτικών», του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου που έχει μετατρέψει τα Τρίκαλα σε Χριστουγεννιάτικη «πρωτεύουσα» της χώρας μας με εντυπωσιακά οφέλη για την τοπική οικονομία. Ήρθε χθες, όμως οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Προσωπικό αναζητούν οι διοργανωτές (περισσότερα στην ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr). Για να δούμε εμείς εδώ στα Γιάννενα πώς θα γιορτάσουμε φέτος και κυρίως πού θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης (ελπίζουμε δηλαδή να είναι δέντρο και όχι κάτι άλλο), αφού η Κεντρική Πλατεία παραμένει εργοτάξιο…!

Κ.Α.

Φιλοξένησαν τουρνουά…

Πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις για παιδιά έως 14 ετών φιλοξένησε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «Τιτάνη» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Και ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβε την οργάνωση ενός τόσο υψηλού επιπέδου τουρνουά και τα κατάφερε, κατά κοινή ομολογία, των αθλητών/τριών και των συνοδών τους άριστα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ομίλου που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διάδοση του τένις στην περιοχή και κάνουν συστηματική δουλειά, υπάρχει ανάγκη για ένα ακόμη γήπεδο, προκειμένου να γίνουν και άλλοι διεθνείς αγώνες. Κατά τον τελικό γυναικών, όπου παρίστατο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής και έκανε την απονομή, πήραν την υπόσχεση ότι θα εξεταστεί το αίτημά τους. Για να δούμε...

Η.Μ. 

Κρεμούν ό,τι θέλουν!

 Άλλο και τούτο… Στην αρχαία φηγό, τη βελανιδιά του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, στην οποία κρεμούσαν οι αρχαίοι τα ελάσματα με τα ερωτήματά τους για να λάβουν χρησμό, οι σύγχρονοι επισκέπτες κρεμούν ό,τι τους κατέβει στην κυριολεξία! Αν πλησιάσει κανείς κοντά, θα δει στα κλαδιά να κρέμονται από αποδείξεις σούπερ μάρκετ και εισιτήρια συγκοινωνίας, μέχρι… ραβασάκια (φωτό)! Συγνώμη, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε το χιούμορ όσων τα κρεμούν όλα αυτά στο συγκεκριμένο δέντρο. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι υπεύθυνοι του χώρου τα αφήνουν να… θροΐζουν μαζί με τα φύλλα της φηγού! Δεν μπορεί να μην τα έχουν αντιληφθεί… (Η φωτό από σχετική ανάρτηση των «Σκεπτόμενων Πολιτών»).

Κ.

Γύρισε το κλίμα…

Παλμό είχε η προεκλογική ομιλία του επανεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη το βράδυ του Σαββάτου στα Γιάννενα, με τα μέλη και φίλους του κόμματος να του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή με συνθήματα, χειροκροτήματα και σημαίες. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιάννης Τσίμαρης που υποστήριξε τον κ. Ανδρουλάκη αλλά και οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Κασσής, Βαγγέλης Αργύρης και Χρήστος Γκόκας. Μεταξύ όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ ανάμεσα στο πλήθος ήταν και αρκετοί νέοι άνθρωποι. Πάντως, η εκδήλωση έπιασε τόπο μιας και το κλίμα γύρισε υπέρ του Ν. Ανδρουλάκη στο Νομό.

Γ. 

Μόνο στην Ήπειρο!

 Όπως στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, έτσι και στο δεύτερο γύρο η μόνη Περιφέρεια που χάρισε την πρωτιά στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ήταν της Ηπείρου. Ο Χάρης Δούκας έλαβε 4.372 ψήφους στο σύνολο της Περιφέρειας (50,26%) έναντι 4.328 του Ν. Ανδρουλάκη (49,74%). Μπορεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βγήκε πρώτος στους Νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ωστόσο η πρωτιά του κ. Δούκα στην Άρτα του έδωσε τη νίκη στην Ήπειρο, η οποία και στέρησε από τον Ν. Ανδρουλάκη το «προνόμιο» να κερδίσει όλες τις Περιφέρειες.

Γ. 

Για όλα… φταίει το Ισραήλ!

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για την πολεμική σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ εμφανίζονται έξι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι αφιέρωσαν την περασμένη εβδομάδα σε δράσεις με αφορμή «τη συμπλήρωση ενός έτους γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Εκφράζουν δε την αλληλεγγύη τους σε όλους τους λαούς της περιοχής και στο λαό του Ισραήλ «που με ευθύνη της κυβέρνησής του, γένεται στόχος αντιποίνων», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά! Άρα το Ισραήλ φταίει για τη δολοφονική επίθεση τρομοκρατών σε φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2023 όπου σκοτώθηκαν, βιάστηκαν και απήχθησαν εκατοντάδες Ισραηλινοί! Χαμάς και Χεζμπολάχ κατευθείαν στην… κολυμπήθρα του Σιλωάμ από τους φοιτητές!

Κ.