Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τι το ‘θελαν το δεντράκι!..

Δεν είναι ωραίο αυτό που έκανε ο Δήμος στη γωνία των οδών Δαγκλή και Ν. Μπότσαρη. Διαπλάτυνε το πεζοδρόμιο, αλλά έβαλε κολωνάκια για να μην παρκάρουν πάνω αυτοκίνητα. Ευτυχώς που αυτά δεν είναι από μασίφ σίδερο και… κατάφεραν να τα σπάσουν σχετικά εύκολα και να τα κάνουν ένα με το πεζοδρόμιο. Εκείνο όμως το δεντράκι γιατί το φύτεψαν εκεί (φωτό); Εμποδίζει κι αυτό τους συμπολίτες μας να ανέβουν άνετα με το Ι.Χ. στο πεζοδρόμιο!.. Μήπως λοιπόν να το πάρουν από εκεί το συντομότερο; Εξάλλου, δεν το βλέπουμε να επιβιώνει για πολύ καιρό. Κάποιος θα βρεθεί να περάσει από πάνω με το όχημα…

Κ.A.

Κατώτεροι των περιστάσεων…

 Ήταν απόντες από τη γιορτή της «Ν.Δ.» για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της οι Σαμαράς και Καραμανλής! Γιατί; Το μόνο που κατάφεραν ήταν να κακοχαρακτηριστούν από τους οπαδούς του κόμματος! Ποιος ξέρει τι «μαγειρεύουν» στο παρασκήνιο… Τέτοιες συμπεριφορές κάνουν τους πολίτες να απομακρύνονται από τα κόμματα… Κρίμα!

Θ.Β.

Kαμία χρησιμότητα…

 Ανεπιστρεπτί έχουν περάσει οι εποχές που οι πολίτες έκαναν ουρά στους τηλεφωνικούς θαλάμους του ΟΤΕ για να χρησιμοποιήσουν τις τηλεκάρτες και να επικοινωνήσουν με τα οικεία τους πρόσωπα. Πλέον, υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας είτε μέσω κινητού-σταθερού τηλεφώνου είτε μέσω διαδικτύου. Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΤΕ όχι μόνο δεν χρησιμεύουν σε κάτι αλλά αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης. Πρέπει να απομακρυνθούν κάποια στιγμή και αυτοί που είναι σε κακή κατάσταση στο κέντρο των Ιωαννίνων αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση...

Ν.Γ.

Συνεδριακός τουρισμός…

 Έχει κερδίσει πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα ο συνεδριακός τουρισμός. Μέσα στον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο στην πόλη μας έχουν γίνει αρκετά ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτές τις μέρες διεξάγονται Πανελλήνια Συνέδρια που σχετίζονται με την Αλλεργιολογία και Κλινική Ανοσολογία, τη Χειρουργική αλλά και εκδήλωση από την Οφθαλμολογική Εταιρεία στο Μέτσοβο. Ιατρικό συνέδριο θα γίνει και στις 25-26 του μήνα, οπότε σε συνδυασμό με το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η επισκεψιμότητα στην περιοχή αναμένεται να φτάσει στα ύψη.

Ν.Γ.

 Κίνηση - ματ!

Περιοχή - βαρόμετρο για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι η Ήπειρος, κάτι που μαρτυρά και η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία αύριο στα Γιάννενα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Κίνηση ματ από τον κ. Ανδρουλάκη να βρεθεί στην περιοχή μας στη δύση της προεκλογικής περιόδου, καθώς η Ήπειρος ήταν η μόνη Περιφέρεια που χάρισε την πρωτιά στον Χάρη Δούκα, ο οποίος και βγήκε πρώτος σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα. Εάν με αυτή του την πρωτοβουλία ο Ν. Ανδρουλάκης πετύχει να ανατρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα για εκείνον στην περιοχή, θα φανεί στις «πράσινες» κάλπες.

Γ. 

Τώρα… θυμήθηκαν;

 Τώρα που είναι να παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός στην ΤΕΡΝΑ ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις σε μεγάλα τμήματά της. Για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες στρώνεται με άσφαλτο τμήμα 50 χιλιομέτρων περίπου μεταξύ Τύριας και Ηγουμενίτσας. Μα καλά, δεν προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκτεταμένη συντήρηση του άξονα μαζί και τη νέα ασφαλτόστρωσή του; Στο μεταξύ, διαβάσαμε ότι με συμπληρωματική σύμβαση το δημόσιο θα στεγανοποιήσει όλες τις γέφυρες! Άντε να κάνει και τις σήραγγες για να παραδώσει την Εγνατία τέτοια που ο νέος διαχειριστής να μη ξοδέψει ούτε ευρώ! 

Κ.

Δεν γίνεται έτσι…

Ευτυχώς που προέκυψε «έκτακτος» έλεγχος και ξεκίνησε ένα συμμάζεμα στο Εργοτάξιο του Δήμου, το οποίο φυσικά έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι άχρηστο υπάρχει εκεί ή τα νερά από το πλύσιμο χώρων και μηχανημάτων πρέπει να καταλήξουν στη λίμνη. Πάντως, οι έλεγχοι δεν γίνονται έτσι, με ενημέρωση δηλαδή του ελεγχόμενου. Κανονικά ο επιθεωρητής πηγαίνει κάπου απροειδοποίητα για να δει την πραγματική εικόνα και να βγάλει συμπέρασμα! Εκτός κι αν κάποιος τους το… σφύριξε!

Κ.

Αφίσες… παντός καιρού!

 Δεν έχει τελειωμό αυτό το χάλι με τις αφίσες στο κέντρο των Ιωαννίνων και είναι κάτι που ο «Π.Λ» το έχει θίξει ουκ ολίγες φορές. Όσοι πίστεψαν ότι θα λιγοστέψουν οι αφίσες που υπάρχουν στην πόλη, μετά την ολοκλήρωση των συναυλιών και κομματικών εκδηλώσεων τον περασμένο μήνα, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος σε αυτή την περίπτωση είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα διαφημίσουν, αλλά και κέντρα ξένων γλωσσών, αθλητικές ακαδημίες και άλλοι. Μία βόλτα να κάνει κανείς από τον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Γ.