Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Φορτωμένη Εθνική…

 Καλώς αποφάσισε η Περιφέρεια περιορισμούς στην κίνηση φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας για όλη τη θερινή περίοδο. Όμως το πρόβλημα της κίνησης στον παραλιακό δρόμο που συνδέει δύο μεγάλες πόλεις δεν θα λυθεί έτσι. Με την παράδοση της Αμβρακίας είναι λογικό να διοχετεύεται μεγαλύτερη κίνηση προς τις περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Όμως η συγκεκριμένη Εθνική Οδός δεν είναι φτιαγμένη για να σηκώσει τέτοιον κυκλοφοριακό φόρτο. Άρα, η μόνη πραγματική λύση είναι να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος δρόμος με διαπλατύνσεις και κατασκευή έξτρα λωρίδων κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση. 

Να το δουν πιο… ζεστά!

Δεν είναι μόνο τα φορτηγά που προκαλούν πρόβλημα στη συγκεκριμένη Εθνική Οδό. Τα καλοκαίρια ειδικά, η κυκλοφορία αυξάνει κατακόρυφα με τον τουρισμό. Οι προσπεράσεις σε όλο το μήκος της, με εξαίρεση λίγα σημεία με ευδιάκριτο πλάτος, είναι πολύ επικίνδυνη υπόθεση και πραγματικά αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα σε τροχαία. Όμως η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, όπως αντιλαμβάνεται όποιος κινείται τελευταία στα παράλια της Ηπείρου. Άρα, η Περιφέρεια πρέπει να εντείνει τις πιέσεις για τον συγκεκριμένο δρόμο και το υπουργείο Υποδομών να δει πιο… ζεστά το θέμα!

Κ.Α.

Καθαρίστηκε η κατασκήνωση… 

 Εγκαταλελειμμένη κατασκήνωση, πολλών στρεμμάτων, του Σωματείου "Πνευματικός Φάρος Ιωαννίνων", στην παράλια Πρέβεζα, καθαρίστηκε μετά από πολλά χρόνια. Απομακρύνθηκαν με φορτηγά πολλά χόρτα και σκουπίδια και πλέον ο χώρος είναι καθαρός και ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μήτσιος, από μικρό παιδί στον "Πνευματικό Φάρο", ένιωσε μεγάλη ανακούφιση. Από εκεί στο παρελθόν έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά, κάνοντας αξέχαστες διακοπές, κατά τις οποίες, εκτός από το ότι ψυχαγωγούνταν, "τροφοδοτούνταν" και πνευματικά, υπό την καθοδήγηση του αλησμόνητου θεολόγου Συμεών Κατσίμπρα, ο οποίος είχε δημιουργήσει και συντηρούσε με πολύ κόπο την κατασκήνωση. Τώρα πλέον δεν ακούγονται παιδικές φωνές, αλλά η ερημιά είναι εμφανής. Μήπως είναι καιρός να αξιοποιηθεί και πάλι ο χώρος, με την παραχώρησή του στην Περιφέρεια Ηπείρου; 

Η.Μ.

Ευκαιρία να στηρίξουν…

 Επιστροφή στην ύπαιθρο αύριο για τους μόνιμους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οπότε έστω και για μία μέρα τα χωριά θα σφύζουν από ζωή. Εξάλλου, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες να ανταμώνουν με τους συγγενείς και τους συγχωριανούς τους. Αύριο, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία να στηριχτούν και να πάρουν μια μικρή οικονομική ανάσα τα καφενεία από όσους βρεθούν στα χωριά για να ψηφίσουν!

Ν.Γ.

Στις κάλπες…

Όσοι περισσότεροι ας προσέλθουμε αύριο, Κυριακή στις κάλπες και ο καθένας με την ψήφο του να αναλάβει τις ευθύνες για την Ευρώπη που θέλει, διότι ευρωεκλογές έχουμε. Κάτι που σε κάποιες χώρες είναι ζητούμενο, δηλαδή η εκλογική διαδικασία, για εμάς είναι αυτονόητο και στο αυτονόητο η αποχή δεν έχει θέση. Κυριακή όλη μέρα εκλογές, το βραδύ αποτελέσματα και από Δευτέρα πάλι εδώ για σχολιασμό της επικαιρότητας κι έτσι όπως θα έχει διαμορφωθεί. Καλή δύναμη συνέλληνες!

Τ.

Γιατί δεν απέχουν;

Το ξαναγράψαμε αλλά ο Νίκος Έξαρχος δεν μας αφήνει να… αγιάσουμε. Το ΚΚΕ συμμετέχει στις ευρωεκλογές, δηλώνει όμως αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα οξύμωρο ουσιαστικά. Μιλώντας λοιπόν χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη τι είπε ο κ. Έξαρχος: «Oι δημοσκοπήσεις λένε ότι ένας στους δύο πολίτες είναι ενάντια στην Ε.Ε., άρα ένας στους δύο μπορεί να ψηφίσει ΚΚΕ». Mα γιατί να προσέλθει κανείς στην ευρωκάλπη αν είναι αντίθετος με την Ε.Ε. και, αν το κάνει, γιατί να ψηφίσει κόμμα που δεν την θέλει την Ε.Ε.; Γιατί το ΚΚΕ να εκλέξει ευρωβουλευτές και να τους στείλει σε έναν οργανισμό που το ίδιο απορρίπτει; Κανονικά θα έπρεπε να απέχουν… Λέμε τίποτε παράλογο;

Κ.

Κάλεσμα από… τα παλιά!

 Της μόδας φαίνεται πως είναι τελικά στις παραμονές κάθε εκλογικής αναμέτρησης να αποκτούν φωνή πρώην πρωθυπουργοί, πρώην πολιτικοί αρχηγοί και γενικότερα στελέχη που βρίσκονται…εν αποστρατεία. Ένας εξ’ αυτών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ συμβάλλει σε ένα ισχυρό Σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της ακροδεξιάς. Οι πρώην πρωθυπουργοί μπορεί να αποφεύγουν να μιλούν για τις δικές τους ευθύνες όταν κυβέρνησαν τη χώρα αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια για να παροτρύνουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα τους.

Γ. 

Οι καταθέσεις…

Με 20.000 ευρώ στο τραπεζικό του πορτοφόλι ο κυρ Στέφανος κάνει αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ όπως αυτή στο Κολωνάκι. Με αυτά τα λεφτά πλήρωσε και τα τρολ της Κουμουνδούρου τα περασμένα Χριστούγεννα ως μεγαλόψυχος που είναι και καλά έκανε. Αυτοί οι εργαζόμενοι κι αν δεν ξημεροβραδιάζουν στα υπόγεια αλλά στα… ανώγεια!

Τ.