Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ομάδες πυρασφάλειας…

Να μία ωραία πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς είμαστε πια στη θερινή περίοδο και η αντιπυρική προστασία είναι πρώτο μέλημα. Θα συγκροτήσει ομάδες πυρασφάλειας, που θα είναι σε επιφυλακή μέσα στο καλοκαίρι, μεσημέρι με απόγευμα, τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 3 ή 4. Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Διοίκησής του τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και θα δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στις ομάδες. Μάλιστα, τα μέλη τους θα εκπαιδευτούν από την Πυροσβεστική! Μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος ο ρόλος τους. Μην ξεχνάμε ότι η Πανεπιστημιούπολη γειτνιάζει με δάσος…

Κ.Α.

«Έφυγε» ο Β. Μπρακατσούλας…

 Έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια ο νομικός, συγγραφέας και πολιτικός Βασίλης Μπρακατσούλας, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως νομάρχης Ιωαννίνων στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο Β. Μπρακατσούλας υπήρξε μέλος της Αντίστασης και είχε εμπλακεί από νωρίς στην πολιτική εκλεγόμενος βουλευτής στην περιοχή του με την ΕΔΑ το μακρινό 1958 καθώς και με το ΠΑΣΟΚ το 1989 και το 1993. Ως νομάρχης Ιωαννίνων έχαιρε γενικότερης εκτίμησης και λόγω της συνετής του προσωπικότητας και για το έργο του!

Κ.Α.

Έχουν ευθύνη!

 Ένα απέραντο σκουπιδομάνι επικρατεί στο κέντρο των Ιωαννίνων και η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους φορείς αλλά και τους πολίτες που κάνουν ό,τι μπορούν για την υποβάθμιση της εικόνας της. Αν κάνει κανείς μια βόλτα στο κέντρο τις βραδινές ώρες, θα διαπιστώσει ότι τα καλάθια σκουπιδιών είναι γεμάτα και τα σκουπίδια διασκορπισμένα στο πεζοδρόμιο. Κάποιοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πετάξουν ό,τι δεν χρειάζονται σε κάδο που έχει ακόμη περιθώριο. Είναι στενάχωρο το γεγονός οι πολίτες να είναι τόσο αδιάφοροι για την εικόνα της πόλης!

Ν.Γ.

Λειτουργεί ενωτικά!

 Την ποιότητα του χαρακτήρα της αλλά και το ήθος της δείχνει κάθε φορά  στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας η Πρόεδρός του Μαρία Σαμίου, γιατρός πνευμονολόγος. Στις εντάσεις που προκαλούνται λειτουργεί "πυροσβεστικά" θέλοντας να αποφευχθούν οι οξύτητες και να υπάρχει κλίμα συνεργασίας και διαλόγου και όχι αντιπαραθέσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί το κοινό καλό.  Δεν είναι μόνο η εμπειρία της, σαφώς μετράει, αλλά κυρίως είναι ο σοβαρός και συνετός τρόπος συμπεριφοράς της. Η κ. Σαμίου είναι ένα κεφάλαιο για τον Δήμο Ηγουμενίτσας…

Η.Μ. 

To Kράτος δεν υποχρεούται;

Kαλές οι προβλέψεις του νόμου για τους ιδιώτες που καλούνται να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας για το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως ένα… κενό και αυτό αφορά τις υποχρεώσεις των Δασαρχείων. Εξηγούμαστε: Όταν μία δημόσια δασική έκταση εφάπτεται με ιδιωτικό οικόπεδο ή κατοικία, το Κράτος, δηλαδή το αρμόδιο Δασαρχείο, δεν υποχρεούται να την καθαρίζει και να κόβει τη βλάστηση; Αν πιάσει φωτιά δεν θα κινδυνέψουν ζωές και περιουσίες; Προφανώς! Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο που λέγαμε. Δηλαδή, μόνο οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις, το Κράτος δεν έχει; Πρέπει να το δουν οι ιθύνοντες το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ σοβαρό…

K. 

Παλιές τακτικές...

Μπορεί να βρισκόμαστε εν έτει 2024 αλλά με τις τακτικές τους κάποια κομματικά στελέχη εν μέσω του προεκλογικού τους αγώνα, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Ενόψει των εκλογών της Κυριακής, θα δει κανείς παντού αφίσες σε κολόνες στα Γιάννενα, ενώ σε κάθε σημείο στο κέντρο τα κομματικά στελέχη έχουν πιάσει δουλειά και μοιράζουν κάρτες, φυλλάδια των υποψηφίων ευρωβουλευτών ή  των κομμάτων. Μάλιστα, υποστηρικτές της «Ελληνικής Λύσης» αφήνουν φυλλάδια σε παρμπρίζ αυτοκινήτων, ή και σε εισόδους πολυκατοικιών, ενώ πολλά από αυτά καταλήγουν πεταμένα στο δρόμο (φωτό). Κάποιες τακτικές και συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ τελικά!

Γ.

Δύσκολο καλοκαίρι…

 Δεν πρόλαβε να μπει το καλοκαίρι και ξεκίνησαν τα προβλήματα με το νερό στο Λεκανοπέδιο, τα οποία έχουν καταντήσει… αιώνια! Πάντως, δεν ήταν δίκαιος ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Γ. Παπαδιώτης που κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για αδράνεια στον συγκεκριμένο τομέα. Η αλήθεια είναι ότι από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έγινε η τέταρτη γεώτρηση στους Λογγάδες. Δεν αρκεί φυσικά για να λύσει το πρόβλημα, οπότε η νέα Διοίκηση της επιχείρησης πρέπει να δει τι θα κάνει. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και θα χρειαστεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Κ.

Τον υποστήριξε…

 «Λάδι στη φωτιά» έριξε με τις δηλώσεις του ο Θανάσης Οικονόμου για «σκιές» και «συναλλαγές» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ελέγχου του «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού. Η αναφορά του δε ότι η Τ. Χριστοδουλοπούλου δεν κατέβηκε υποψήφια βουλευτής επειδή η κόρη της διορίστηκε στη Βουλή ήταν ακόμη μια αφορμή να ξεκινήσουν τα συντροφικά «μαχαιρώματα». Πάντως, στο πλευρό του Γιαννιώτη πρώην βουλευτή έσπευσε να ταχθεί ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης με την υποσημείωση «εγώ δεν ξεχνώ». Εξάλλου, θα ήταν έκπληξη αν δεν έπαιρνε θέση σε μια στιγμή εσωκομματικής φαγωμάρας ο αψύς Κρητικός!

Γ.