Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θα ακούσει κανείς;

Μια το οδικό δίκτυο που δεν είναι σε καλή κατάσταση, μια το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, και ιδίως των κρατικών, που εμφανίζει προβλήματα, μια διάφορα άλλα θέματα της καθημερινότητας, κάνουν τους κατοίκους του ιστορικού Σουλίου να αισθάνονται απομονωμένοι. Καλά είναι τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την ανάδειξη της ιστορικής περιοχής, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι εκεί, έστω και λίγοι, που έχουν ανάγκες. Αυτές τις ανάγκες τους θα τις ακούσει κανείς; Οι κάτοικοι του Σουλίου είναι που κρατάνε ζωντανό τον τόπο, οι οποίοι επιμένουν να ζουν εκεί, παρά τις δυσκολίες. 

H.M.

Απαράδεκτο…

Αν ισχύει η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της γειτονικής πόλης, πρόκειται για απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός. Εδώ μιλάμε για δημόσιο σχολείο, όχι για ιδιώτη μεγαλοοφειλέτη και ξέρουμε όλοι λίγο - πολύ πόσο περιορισμένα είναι τα κονδύλια στις μέρες μας για τα λειτουργικά έξοδα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Καλά θα κάνει λοιπόν η ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ να ξαναδεί το θέμα γενικότερα των σχολείων και να αντιμετωπίσει τις οφειλές τους με κατανόηση και ανθρωπιά. Διαφορετικά η λέξη «ανάλγητη» θα τους γίνει… στάμπα!

Κ.Α.

Υποδειγματική λειτουργία…

Απόλυτα ευχαριστημένη από τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στους Αμπελόκηπους έμεινε αναγνώστρια η οποία πήγε πρόσφατα να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Εξήρε την υποδειγματική λειτουργία του εμβολιαστικού, την άμεση και εξαίρετη εξυπηρέτηση από τους εργαζομένους του. Είναι σημαντικό οι πολίτες να αναγνωρίζουν όσα θετικά διαπιστώνουν σε δημόσιες δομές και υπηρεσίες. Ακόμη πιο σημαντικό να λειτουργούν οι συγκεκριμένες δομές σωστά και ο κάθε εργαζόμενος να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει!

Ν.Γ.

Τόση αμνησία…

Η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Το κόμμα της δεν έκανε ούτε ένα μόνιμο διορισμό και μόνο αυτή η κυβέρνηση έσπασε την κακοδαιμονία του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά πολύ ξεχασιάρικα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Οι εκπαιδευτικοί όμως και οι πολίτες ξέρουν, γι’ αυτό ας μην «αγωνίζονται» τόσο. Δεν μας πείθουν…

Θ.

Δίκαιη η βράβευση!

Στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και προπονητές για το 2022, έγιναν και ειδικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που υπηρέτησαν τον στίβο. Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο Νίκος Πετρόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων αλλά και πρ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου. Ο κ. Πετρόπουλος πέρα από την ενασχόλησή του με την τοπική Ν.Δ. στο παρελθόν αλλά και την πετυχημένη πορεία του στην εκπαίδευση υπήρξε και προπονητής Στίβου, στον χώρο του οποίου πρόσφερε πολλές και καλές υπηρεσίες. Δικαιολογημένα, λοιπόν, έλαβε ειδική βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Ν.Γ.

Πήγε κόσμος…

Έχει ενδιαφέρον η έκθεση φωτογραφίας του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων στην οποία αποτυπώνονται μνημεία και τοποθεσίες που μαρτυρούν τη βυζαντινή ιστορία του Κάστρου. 

Γι’ αυτό και στο άνοιγμά της παραβρέθηκε πολύς κόσμος (φωτό), ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προήλθε από ερασιτέχνες φωτογράφους της πόλης μας. 

Για όσους ενδιαφέρονται, η έκθεση λειτουργεί στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου καθημερινά, απογευματινές ώρες. Μία βόλτα από εκεί αξίζει τον κόπο…

Κ.Α.

* * * 

Δεν έχει επίγνωση!

Παράγοντας αστάθειας διακηρύττει ο κ. Τσίπρας ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση! Πώς είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό όταν έχουμε κυβέρνηση με τόσο μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Η δική του που μας φόρτωσε τόσα δεινά τι ήταν; Ας μη θυμόμαστε καλύτερα τις πρακτικές και τις επιπολαιότητές του… Αρκετό τίμημα πληρώσαμε. Άλλες προχειρότητες δεν τις αντέχουμε. Εδώ χρειαζόμαστε δουλειά, πολλή δουλειά πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα που κράτησαν σκουριασμένη τη δημόσια διοίκηση. Και αυτά του είναι άγνωστα… Με πορείες και συνθήματα δεν αναπληρώνονται τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στον τόπο μας. Κι αν δεν αλλάξουμε ΤΩΡΑ το χάνουμε το τρένο…

Ποιον περιγράφει;

Ο πολύξερος κ. Τσίπρας από το βήμα του Εconomist έφθασε στο σημείο να  κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι επενδύει στο λαϊκισμό, το διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών! Τον εαυτό του περιγράφει; Και κατέληξε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις με το βλέμμα στραμμένο όχι στο πολιτικό κόστος αλλά στις ανάγκες της κοινωνίας και στο αύριο. Τι έπαθε; Με τα λόγια του ποιον περιγράφει; Διαφήμιση στο Μητσοτάκη κάνει; Φοβάται τελικά για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές… Και καλά κάνει! Χωρίς σχέδιο και σκληρή δουλειά δεν αλλάζει τίποτε σε χώρες που σκούριασαν… Ίσως χρειάζεται να ξεκινήσει από τώρα να ψάχνει για δουλειά. Και όσοι δεν δούλεψαν ποτέ είναι δύσκολο να το αποφασίσουν… εκπρόθεσμα!

Αν έφτανε στο σήμερα…

Αγωνίζονται Τσίπρας και λοιποί να γίνουν τώρα οι εκλογές! Κάποιος δήλωσε ότι φοβούνταν πως αν έφτανε στο 2023 ο Μητσοτάκης θα τα έβρισκε πολύ σκούρα η αντιπολίτευση. Γιατί, αν τα κατάφερε να επιβιώσει εν μέσω τόσων διεθνών προβλημάτων που άγγιξαν και τη δική μας χώρα, τότε στις αρχές του 2023 θα εισρεύσουν και στη χώρα μας σημαντικά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να πάρει κι άλλα φιλολαϊκά μέτρα και αυτά τρομάζουν όποιους δεν έχουν ούτε πρόγραμμα! Και αν αυξηθούν και τα τουριστικά έσοδα, τότε θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια για νέα μέτρα στήριξης. Πού θα πάει; Θα βγούμε στο ξέφωτο. Όσο κι αν ενοχλείται η αντιπολίτευση, θα επιβιώσουμε.

Παγκόσμια αναταραχή…

Όσο κι αν προσπαθεί η αντιπολίτευση να χρεώσει κάθε κακό στο Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα… Αυτό σημαίνει ότι η ακρίβεια θα δημιουργεί προβλήματα και στην ελληνική κοινωνία. Είναι τόσο ανάλγητος που δεν θα κάνει εξαιρέσεις. Μπορεί η αντιπολίτευση να τον χρησιμοποιεί ως όπλο εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά θα μαθευτεί η αλήθεια. Όλοι οι λαοί τα ίδια προβλήματα έχουν. Όσο για το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ από τη μετάθεση των εκλογών, φαίνεται ότι τρέμουν την πλήρη αποσυσπείρωση των οπαδών που τους απέμειναν.

Θεανώ Βλάχου