Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Επικίνδυνο... κοκτέιλ!

Με τις βροχές και τις ομίχλες, επανήλθαν και πάλι οι διαμαρτυρίες οδηγών για τις διαγραμμίσεις σε πολυσύχναστους δρόμους του νομού. Μόνο προχθές βράδυ μας έγιναν παράπονα - διαμαρτυρίες από τις περιοχές προς Πωγωνιανή - Δρυμάδες, προς Μολυβδοσκέπαστη και προς Σουλόπουλο... Κάτι πρέπει να γίνει γιατί, από τη μια τα αγριογούρουνα και από την άλλη η έλλειψη διαγραμμίσεων (και οι λακούβες σε ορισμένους δρόμους) προκαλούν «φόβο» σε όσους πρέπει να κινηθούν στο οδικό δίκτυο.

Α.

Πιάνουν τόπο…

Ομολογούμε ότι μας ξάφνιασε η είδηση ότι στους μωβ κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος τέλη καλοκαιριού στα Γιάννενα συγκεντρώθηκε ένας τόνος ρούχων. Κι αυτό επειδή, πέρα από τις ανακοινώσεις κατά την τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων, δεν υπήρξε άλλη σχετική δράση ενημέρωσης των πολιτών! Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες ανταποκρίθηκαν αφήνοντας κάμποσα ρούχα και υποδήματα, πολλά από τα οποία, περίπου ένας τόνος, παραδόθηκαν στις Φυλακές Σταυρακίου για τους κρατούμενους. Συμπέρασμα: Η ανακύκλωση ρούχων είναι χρήσιμη διαδικασία αφού αυτά μπορούν να πιάσουν τόπο! Αρκεί βέβαια αυτά που αφήνουμε στους ειδικούς κάδους να είναι σε καλή κατάσταση!

Κ.Α.

Τραγική κατάληξη…

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά και πατέρας βρέφους! Τραγική κατάληξη… Ας το έχουν υπόψη τους οι νεαροί που χωρίς δίπλωμα οδηγούν τα αυτοκίνητα των συγγενών τους και γίνονται  αιτία να χαθούν ζωές. Ας έχουν λίγη υπομονή να ενηλικιωθούν και ας κάνουν μαθήματα οδήγησης σε ειδικές σχολές. Αλλά και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν γίνονται αφορμή να θρηνούμε καθημερινά συμπολίτες μας… Και βέβαια επικίνδυνοι οδηγοί είναι και οι μεγάλοι στην ηλικία που καταφέρνουν να ανανεώνουν τα διπλώματα οδήγησης με μεγάλη ευκολία!

ΜΑΤ

Για σκεφθείτε…

Σε περίπτωση που δεν κερδίσει τις επόμενες εκλογές η ΝΔ, με αρχηγό το Μητσοτάκη, τι θα γίνει με το τόσο σημαντικό έργο του Κυριάκου Πιερρακάκη; Ποιος θα αναλάβει να το συνεχίσει; Για σκεφθείτε να σταματήσει εδώ η όλη προσπάθεια και να διαγραφεί το έργο που έγινε μέχρι σήμερα…

Θ.

Αναμενόμενο…

Μιλώντας στη χτεσινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων «Ό,τι πεις εσύ», με τον Γιώργο Γκόντζο, ο Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε πώς θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Με την προϋπόθεση, είπε, να είναι καλά στην υγεία του, ενώ χαρακτήρισε προτεραιότητα την ολοκλήρωση δυο εμβληματικών έργων, της Λεωφόρου Νιάρχου και του Πάρκου Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο Αλ. Καχριμάνης  συμπλήρωσε ήδη 20 χρόνια ως Νομάρχης Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης και, εφόσον επανακλεγεί, θα σημειώσει νέο ρεκόρ. Πάντως, αναμενόμενη εξέλιξη η απόφασή του για εκ νέου υποψηφιότητα. Έκπληξη θα αποτελούσε η μη κάθοδός του στις εκλογές!

Ν.Γ.

Κάτι πρέπει να γίνει…

Πλημμυρίζουν κατά τις έντονες βροχοπτώσεις, από υπερχειλίσεις του Καλαμά, οι κάμποι στη Σκάλα Φιλιατών, στην Κορύτιανη Ηγουμενίτσας και στη Βρυσσέλα Φιλιατών. Και το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο, ενώ η ζημιά των παραγωγών, που παλεύουν και ιδρώνουν για το ψωμί τους, υπό δύσκολες πια οικονομικές συνθήκες, είναι μεγάλη. Και δεν γνωρίζουμε, αν αποζημιώνονται κιόλας. Δεν ξέρουμε τεχνικά τι μπορεί να γίνει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είχαν στείλει παλαιότερα  προς τους αρμόδιους στην Αθήνα σχετικό αίτημα.  Ελπίζουμε η αγωνία και το δίκιο τους να γίνουν αντιληπτά και να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Η.Μ.

Πότε χαίρεται;

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Οι διεθνείς συγκυρίες στην ενέργεια αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που για ανεξήγητο για μας λόγο τον προκάλεσε ο Πούτιν, επέτρεψαν στους γνωστούς κερδοσκόπους να δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες στην αγορά πουλώντας ό,τι θέλουν, όσο θέλουν με σκοπό να τινάξουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δεν ξέρω πόσο θα ωφεληθούν οι κερδοσκόποι αλλά οι ευρωπαίοι πολίτες θα περάσουν μεγάλη δοκιμασία. Και δεν είναι λύση να εφαρμόσουμε και εδώ τις πρακτικές των σοβιέτ που το κράτος αποφάσιζε πόσο θα πουλιούνται τα μήλα και τα λεμόνια γιατί τότε όλα θα γίνουν χειρότερα και αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι βίωσαν τέτοια καθεστώτα…

Η κερδοσκοπία…

Γνωστά τα παιγνίδια των κερδοσκόπων στις «ελεύθερες» χώρες! Και όταν φθάνουμε σε ασύδοτες καταστάσεις η κοινωνία πανικοβάλλεται… Ζήσαμε μια τέτοια εμπειρία την εποχή του lockdown, τότε που οι τιμές στις μάσκες και στα self-test έπαιρναν την ανηφόρα. Ευτυχώς που τότε η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης έβαλε φρένο στους κερδοσκόπους… Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση του κράτους γιατί διαφορετικά οι πολίτες μόνοι τους δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν τα «κοράκια»! Στην τελευταία σύναξη των ευρωπαίων ηγετών Σολτς και Ντράγκι είχαν στις αποσκευές τους θέσεις που τελικά δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία των ηγετών και μετά το ξημεροβράδιασμα και χάρις στην προσπάθεια και του δικού μας πρωθυπουργού τους βρήκε το πρωί  με κοινή απόφαση.

 Ίσως να «φιλιώσουν»!

Το μήνυμα ενότητας που έστειλαν οι Eυρωπαίοι ηγέτες στις αγορές, μετά την τελευταία σύναξή τους, μπορεί και να βοηθήσει στις εξελίξεις προς όφελος όλων των Eυρωπαίων πολιτών. Αυτά θα τα μάθουμε στην πράξη. Είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί η κοινή στάση όλων των Eυρωπαίων απέναντι στα προβλήματα όταν αδυνατούν να συναινέσουν οι πολίτες των επιμέρους χωρών στις περιπτώσεις που η κυβέρνηση της χώρας τους δεν ελέγχεται από το δικό τους κόμμα. Λαμπρό παράδειγμα η ελληνική πραγματικότητα… Και αν ούτε τώρα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, και που μπορεί να γίνουν χειρότερες οι καταστάσεις δεν διαβλέπουμε συναινετικές πρακτικές, τότε να περιμένουμε ακόμη χειρότερες μέρες…

 Εχθροί των Ελλήνων…

Αν υπάρχουν στελέχη κομμάτων που καταφεύγουν σε ακραίες συμπεριφορές προκειμένου να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης, έστω κι αν είναι σε θέση να διακρίνουν ότι αυτό είναι καλύτερο απ’ αυτό που εκείνοι εφάρμοσαν όταν τους δώσαμε την ευκαιρία, τότε μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε «εχθρούς μας»! Τι χειρότερο θα σκεφτόταν ένας εχθρός «τύπου Ερντογάν»; Και τώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις η εν Ελλάδι αντιπολίτευση καιροφυλακτεί προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις όποιες παρενέργειες δημιουργούνται σ αυτό το τεράστιο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων δομών του κράτους. Κι ενώ προτάσεις για καλύτερη οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκπονήσουν επιμένουν στα ίδια και στα ίδια… Διαρκείς καταγγελίες!

Θεανώ Βλάχου