Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

 Δε σεβάστηκαν…

= Σιγά μην περνούσε επέτειος του Πολυτεχνείου χωρίς την καθιερωμένη πια αφισορύπανση, η οποία προκλήθηκε αποκλειστικά από κόμματα και οργανώσεις του χώρου της αριστεράς! Μάλιστα, οι του ΚΚΕ (μ-λ) δεν σεβάστηκαν ούτε τους νέους μωβ κάδους του Δήμου που είναι για ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ (φωτό)! Εύστοχο επί του φαινομένου αυτού το σχόλιο φίλου αναγνώστη που μας έστειλε και σχετικές φωτογραφίες. «Ξέρουμε να διαβάζουμε, ξέρουμε πότε υπάρχουν γιορτές και επέτειοι, δεν χρειάζεται κάποιοι να μας το θυμίζουν επαναλαμβανόμενα γεμίζοντας τον τόπο αφίσες», μας έγραψε. Έτσι ακριβώς είναι!

Κ.Α.

Πάει… Δημοκρίτειο!

 To λες και… μεταγραφή αυτό! Ο Γιώργος Καψάλης, πρ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιλέχθηκε να συμμετέχει ως εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης! Θα προσφέρει λοιπόν τις υπηρεσίες του σε άλλο ελληνικό Πανεπιστήμιο τα επόμενα χρόνια και η εμπειρία που διαθέτει από τις τόσες διοικητικές θέσεις στις οποίες έχει θητεύσει στο ίδρυμα των Ιωαννίνων εγγυάται πολύ θετικό αποτέλεσμα! Ο ίδιος σε ανάρτησή του δεσμεύεται πως θα δικαιώσει την προτίμηση στο πρόσωπό του, ενώ τονίζει πως βασική επιδίωξή του θα είναι η συνεργασία του Δημοκρίτειου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! Από τη στήλη πολλές ευχές για γόνιμη θητεία…

Κ.Α.

Ιδιαίτερα ικανός!

 Ο Νίκος Δένδιας αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ικανός υπουργός. Τόσο στα κράτη όπου πηγαίνει όσο και εντός των συνόρων η προσωπικότητά του ξεχωρίζει. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας τα ικανά κυβερνητικά στελέχη μας προσφέρουν ασφάλεια…

Θ. 

H «μάχη» της Δωδώνης!

 Άλλος ένας συνδυασμός ήρθε να προστεθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ως αντίπαλος στον νυν Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας εδώ και καιρό από τον Γιάννη Καραμπίνα, ήρθε και αυτή του Νίκου Λώλου. Μάλιστα, ο ίδιος υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Δωδώνης με την παράταξη Ντακαλέτση, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, αφήνοντας αιχμές ότι υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο του. Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και τα δεδομένα που θα προκύψουν τώρα που υπάρχουν δυο νέες παρατάξεις έτοιμες να διεκδικήσουν τη δημαρχία από τον κ. Ντακαλέτση.

Ν.Γ.

Πώς το εξηγούν;

 Οι ντόπιοι εραστές του άλλου «συστήματος» ας ρωτήσουν τους Πολωνούς γιατί γκρεμίζουν όλα τα σοβιετικά μνημεία! Τι θέλουν να ξεχάσουν; Όπου επιβλήθηκε το «άλλο σύστημα» οι λαοί δεν άντεξαν και απαλλάχθηκαν και από αυτό και από τους ηγέτες που το εφάρμοζαν. Κάποιοι είχαν και πολύ άσχημο τέλος… Εδώ τι ακριβώς πιστεύουν και τι θέλουν να εφαρμόσουν στην πράξη; Και γιατί ενώ αγωνίζονται τόσο τα ποσοστά τους παραμένουν πολύ χαμηλά; Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν πολλά;

ΜΑΤ

Τεράστια προβολή!

 Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στο νέο τεύχος του περιοδικού «Blue», που εκδίδεται από την Aegean Airlines και μοιράζεται στις πτήσεις της εταιρίας, φιλοξενείται αφιέρωμα 20 σελίδων στα Ζαγοροχώρια και τα Γιάννενα. H αεροπορική εταιρεία συστήνει την περιοχή μας σε εκατομμύρια επιβάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι, αν διαβάσουν, το αφιέρωμα θα πάρουν μία γεύση από τις ομορφιές του τόπου, ενώ το τεύχος θα συντροφεύει τους ταξιδιώτες για τρεις μήνες. Είναι πράγματι μία τεράστια διαφήμιση της Aegean για τα Γιάννενα, ενώ μη ξεχνάμε και τη συνεχή προβολή της περιοχής και από την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού, οι οποίες είναι χρήσιμες ενόψει και των εορτών!

Ν.Γ.

Προδιαγράφεται δυσοίωνο!

 Όσοι δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν σοβαρή και εποικοδομητική δουλειά σα δύσκολο φαίνεται να εκσυγχρονιστούν. Οι εξηγήσεις που έδωσαν Τσιάρας και Πιερρακάκης  το ξέρω ότι δυσαρέστησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νόμισαν ότι βρήκαν ευκαιρία για να τους αποπέμψουν από την κυβέρνηση και να σταματήσουν να προσφέρουν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους. Και οι δύο δουλεύουν και σοβαρά και σκληρά. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο αρχηγός τους τόσα ξέρουν τόσο μπορούν. Σοβαρή και εποικοδομητική δουλειά δεν ήταν και δεν είναι ούτε και τώρα σε θέση να την πλησιάσουν. Όσο για το μέλλον τους προδιαγράφεται δυσοίωνο αν συνεχίσουν με τις ίδιες αντιλήψεις… Το γιατί δεν αλλάζουν στάση και δεν ανασκουμπώνονται να δουλέψουν σοβαρά αυτοί το ξέρουν!

 Είναι θέμα επιλογών…

 Το να δουλέψεις σκληρά όταν αναλαμβάνεις συγκεκριμένες υποχρεώσεις είναι ευνόητο ή τουλάχιστον αφορά τους ευσυνείδητους και εργατικούς. Όλοι δεν κάνουν για όλα. Άλλοι μένουν στα λόγια και άλλοι εκπονούν συγκεκριμένα σχέδια και δουλεύουν επάνω σ’ αυτά προκειμένου να τα ολοκληρώσουν. Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ξεχώρισαν για την εργατικότητά τους και περιέργως η αντιπολίτευση σ’ αυτούς ρίχνει τα πυρά της… Δηλαδή; Αν δεν γίνει τίποτε καλό στον τόπο μας ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Το ότι κάποιοι δεν βλέπουν πέρα από αυτά που συμφέρουν τους ίδιους δεν βοηθάει να πάμε παρακάτω. Στάσιμοι θα μείνουμε ενώ άλλοι λαοί θα εκσυγχρονίζονται και άλλα κράτη ήδη απαλλάχθηκαν από την γραφειοκρατία και τη μιζέρια. Ως πότε θα μένουμε στάσιμοι;

 Μέχρις εκεί μπορεί!

 Η τοξικότητα, ως μέσο άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πολυπραγμοσύνη του Έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει το χάος που υπάρχει ανάμεσά τους…Συγκρίνοντας τα προσόντα και την εργατικότητα αυτών των δύο, το προβάδισμα του σημερινού πρωθυπουργού είναι δεδομένο. Σκέψου και να αναθέταμε στον Τσίπρα να διαχειριστεί τα προβλήματα αυτής της τριετίας. Μας φύλαξε ο Θεός από πρόσθετες περιπέτειες… Δεν αμφιβάλω ότι και ο ίδιος θα «ίδρωσε» στη σκέψη και μόνο ότι θα του τύχαινε τέτοιο λαχείο. Ευτυχώς για εκείνον έμεινε απ’ έξω και αντί να συμπαρασταθεί στον «αντίπαλο» και να δείξει υπευθυνότητα τον πετροβολούσε ελπίζοντας να εμποδίσει το έργο του. Ευτυχώς που εκείνος ήταν προετοιμασμένος και άντεξε το «λιθοβολισμό» και έτσι είχαμε τις λιγότερες απώλειες.

  «Ανεύθυνος» πρωθυπουργός…

 Αν τον σημερινό πρωθυπουργό χαρακτηρίζουν ανεύθυνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τύπου «Τσίπρα», τότε πώς χαρακτηρίζεται ο καταγγέλλων; Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα πεπραγμένα του; Το περιβόητο δημοψήφισμα που το αγνόησε και που εξέθεσε τον ίδιο εντός και εκτός της χώρας; Ούτε τα χρήματα που πέταξε στο βρόντο δεν φρόντισε να επανατοποθετηθούν στα κρατικά ταμεία! Το ότι κόντεψε να μας βγάλει από την Ε.Ε; Το ότι δήμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια; Και τολμάει να κάνει υποδείξεις σε κάθε άλλο πολιτικό του αντίπαλο. Όσο για τον άμεσο συνεργάτη του που τον έφερε από μακριά για να κυβερνήσουν την Ελλάδα, ποιος ξέρει τι θα μάθουμε για τα έργα και τις ημέρες του… Μία ακόμη θητεία τους και μας ρίχνουν σίγουρα στον Καιάδα!

Θεανώ Βλάχου