Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Όπως τα είπε!

Οι προβλέψεις στα έκτακτα μετεωρολογικά δελτία πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και η αποστολή μηνυμάτων μέσω του «112» να γίνεται με φειδώ και σύνεση ώστε να μην προκαλείται πανικός. Αυτό ζήτησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος κατά την προχθεσινή ευρεία σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Υπουργός Πολιτ. Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης. Και στα δύο δίκιο έχει ο κ. Μαυρογιώργος. Για παράδειγμα, προχθές βράδυ ήχησε μήνυμα στα κινητά μας για επικίνδυνα φαινόμενα τα οποία… δεν ήρθαν, τουλάχιστον στον βαθμό που θα περίμενε κανείς. Όσο για τις προβλέψεις των δελτίων καιρού, πόσες φορές τελευταία δεν έπεσαν στο κενό! Το θέμα λοιπόν είναι να μην αναστατώνεται ο κόσμος χωρίς σημαντικό λόγο…

Κ.Α.

Tεράστια προβολή!

 Αναρτήθηκε στο AJAX TV το ημίωρο αφιέρωμα από τη φιλική αναμέτρηση των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άγιαξ που πραγματοποιήθηκε στο «Ζωσιμάδες» στις 6 Ιουλίου αλλά και από το πρόγραμμα επισκέψεων των Ολλανδών στην περιοχή μας. Εκτός από τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές την ημέρα του αγώνα, στο αφιέρωμα προβάλλεται ένα εξαιρετικό υλικό από τις περιηγήσεις τους στο Μέτσοβο, το Νησί, την Πάργα, τα Ζαγοροχώρια, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και αλλού. Μάλιστα, στη σελίδα του Άγιαξ έχει ανέβει το αφιέρωμα και γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο πώς ο ΠΑΣ έλαβε το προσωνύμιο «Άγιαξ της Ηπείρου». Σπουδαία ευκαιρία τουριστικής προβολής και διαφήμισης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε όλο τον κόσμο το συγκεκριμένο ξεχωριστό αφιέρωμα!

Ν.Γ.

Πρωτοπόρος ο γιατρός!

 Παρών ήταν στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Ιωαννίνων ο νευρολόγος-ψυχίατρος Απόστολος Γκατζόγιας (στη φωτό τρίτος από δεξιά). Ο γιατρός, που εδώ και πολλά χρόνια διατελεί πρόεδρος του Λαογραφικού Οργανισμού "Καλαρρύτες", είναι πρωτοπόρος στα χορευτικά των Καλαρρυτών και πριν 35 περίπου χρόνια οραματίστηκε, και δικαιώθηκε, την απήχησή τους στο ευρύ κοινό. Το  Χορευτικό Τμήμα του Οργανισμού είχε και έχει αξιόλογους χορευτές αυθεντικών παραδοσιακών χορών απ' όλη την Ελλάδα και γνώρισε μεγάλες διακρίσεις και εκτός συνόρων. Ο κ. Γκατζόγιας μεριμνά με πολύ πάθος και με πολλή αγάπη για τη διάσωση της παράδοσης, ένα ζωντανό κομμάτι της οποίας είναι και οι χοροί. 

Η.Μ.

Πλήρης αδιαφορία…

 Τεράστιο λεωφορείο εξακολουθεί να επιβαρύνει την κυκλοφορία! Ξεκινάει από το «Xατζηκώστα» περνάει Μεγ. Αλεξάνδρου - Σπ Λάμπρου - κατεβαίνει στην πλατεία Πάργης, κάνει στροφή μπροστά στα δικαστήρια, μετά στην «Όαση», Καλούτσανη, Ανατολή, ΤΕΙ, για να φθάσει κάποια ώρα στο Πανεπιστήμιο! Στην επιστροφή περνάει με μεγάλη δυσκολία τη  Ναπ. Ζέρβα, στρίβει για να μπει στη Σουλίου και μετά πάλι από την ίδια διαδρομή φθάνει στο «Χατζηκώστα»! Με πόσους επιβάτες κινείται; Λιγότερους από δέκα… Μικρότερο λεωφορείο δεν έχουν; Γραμμή που να ενώνει το «Χατζηκώστα» με το Πανεπιστήμιο μέσω της Πλ. Ομήρου δεν θα το βάλουν ποτέ; Από αυτή την περιοχή οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές Γυμνασίου Ζωσιμαίας, Πολυκλαδικού κλπ. παίρνουν την γραμμή της Βηλαρά ή πηγαίνουν στη Δωδώνης. Μιλάμε για… μεγάλη εξυπηρέτηση!

Θ.

Αυτό το χάλι…

 Δεν είναι λίγες φορές που έχει ασχοληθεί η στήλη με το χάλι που επικρατεί δίπλα από κάδους σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης, όπου οι πολίτες εναποθέτουν κάθε αντικείμενο που δεν τους είναι πια χρήσιμο. Από έπιπλα, στρώματα, κλαδιά και κάθε είδους αντικείμενα μπορεί να δει κανείς τα πάντα δίπλα από έναν κάδο. Ειδικά σε μία γειτονιά με πολλούς κατοίκους, εάν άρχιζαν όλοι να πετάνε ό,τι βρουν, ο δρόμος θα είχε πλημμυρίσει από σκουπίδια και αντικείμενα. Πρέπει λοιπόν και οι ίδιοι οι πολίτες να μεριμνούν για μία καθαρή γειτονιά στην πόλη και όχι όλα να τα περιμένουν από τους αρμόδιους.

Ν.Γ.

Και δωρεά οργάνων…

 Η Μαριάννα Κωσταρά δεν άφησε πίσω της μόνο πλούσια κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο πολλών ετών στο ακριτικό Πωγώνι. Με τον αδόκητο θάνατό της έκανε επίσης ένα τελευταίο μεγάλο δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας που πάσχουν, μέσω της δωρεάς οργάνων της που οι δικοί της άνθρωποι βρήκαν το κουράγιο να υλοποιήσουν. Θα τη θυμούνται και θα τη μνημονεύουν πολλοί λοιπόν την Μαριάννα. Και αυτοί που ευεργέτησε με τη δράση της και αυτοί που θα σωθούν με τα όργανά της, τα οποία μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής αεροπορικώς στην Αθήνα για να διατεθούν ανάλογα…

Κ.Α.

Επείγουσες ανάγκες…

Ενώ υλοποιείται το αρχικό σχέδιο αναδιοργάνωσης των δομών της χώρας μας, η κρίση στην οικονομία και την ενέργεια δημιουργεί όλο και περισσότερες αλλά και λίαν επείγουσες ανάγκες… Και αντί να συνετιστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην όσο το δυνατό καλύτερη διαχείριση των κρίσεων, αυτά σκάνδαλα κατεργάζονται! Κάθε επιτυχία της κυβέρνησης, τόσο εντός των τειχών, όσο και στο εξωτερικό τους βγάζει τον κακό εαυτό τους και χύνουν χολή. Δεν μπορούν να αξιολογήσουν τις εθνικές επιτυχίες, τον σεβασμό που δείχνουν στον Έλληνα πρωθυπουργό και τις απόψεις του οι συμμετέχοντες στα διεθνή όργανα και τη σημασία που έχουν όλα αυτά στην προβολή της χώρας μας ως χώρας προορισμού τουριστών αλλά και επενδύσεων. 

Σκάνδαλα κατεργάζονται…

Η πολιτική φτώχεια της αντιπολίτευσης στη χώρα μας την αναγκάζει να κατεργάζεται μόνο σκάνδαλα προκειμένου να δείχνει ότι «υπάρχει»! Και είναι επίκαιρο το απόφθεγμα του Λένιν ότι «η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα αδυναμίας»! Έτσι, αντί να ψάχνουν για πολιτικές λύσεις προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, δημιουργούν σκάνδαλα οποιασδήποτε μορφής προκειμένου να θιγεί η κυβέρνηση και κυρίως αυτός ο πρωθυπουργός που τους ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό επειδή έχει ξεφύγει του μέτρου και κάνει διαρκώς υπερβάσεις που αξιολογούνται θετικά από όλα τα όργανα διεθνών οργανισμών αλλά και αντιμετωπίζουν τα μύρια όσα προβλήματα προέκυψαν αυτή την εποχή. Και δεν ήταν και λίγα… Και πολλά και δύσκολα προέκυψαν!

Ήταν προετοιμασμένος!

 Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προετοιμασμένος εδώ και πολλά χρόνια, όπως δείχνουν τα πεπραγμένα του… Καθώς αναπτύσσει ένα σκεπτικό υπευθυνότητας αλλά και με όσα έπραξε μέχρι σήμερα απέδειξε ότι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα μπορούσε να ανορθώσει την εικόνα αλλά και το κύρος της χώρας μας στη διεθνή σκηνή με δεδομένο ότι την παρέλαβε σε πολύ χαμηλό επίπεδο λόγω των αδυναμιών που της προκάλεσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ότι κατάφερε και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς να ανατάξει την οικονομία επιλέγοντας άξιους συνεργάτες είναι ένα δείγμα των ικανοτήτων του. Και, παρά τις συσσωρευμένες διεθνείς κρίσεις, δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό συνθήκες ασφάλειας των πολιτών που θα γίνονται όλο και πιο στέρεες…

 Την τρίχα… τριχιά!

 Και σ’ αυτή την τόσο ανώμαλη και επικίνδυνη διεθνή συγκυρία αντί να συμπράξουν όλα τα κόμματα σε μια εθνική συμπόρευση κάνουν την «τρίχα - τριχιά» διαστρεβλώνοντας και μεγαλοποιώντας το όποιο μικρό ή τεχνικό λάθος της κυβέρνησης με σκοπό το κομματικό συμφέρον και μόνον αυτό. Και καταφεύγουν στις κριτικές της μικροπρέπειας λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση «κάνει ό,τι θέλει» υπονοώντας ότι δεν κάνει αυτό που θέλει η αντιπολίτευση! Και ο Τσίπρας μη έχοντας κάτι ουσιαστικό να αντιπροτείνει «καπέλωσε» τον Ανδρουλάκη και το κόμμα του αναλαμβάνοντας το ρόλο του υπερασπιστή εκείνων που παρακολουθούνται ενώ ο ίδιος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λαφαζάνη το είχε κάνει πράξη ζωής τις παρακολουθήσεις των στελεχών του…

Θεανώ Βλάχου