Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ν’ αρχίσει ελέγχους!

 Το κακό έχει παραγίνει με τα σκουπίδια στους δρόμους. Είναι καιρός πλέον η Τροχαία να ξεκινήσει ελέγχους και να επιβάλλει κυρώσεις στους ασυνείδητους που ως εύκολη λύση για να ξεφορτωθούν κυπελάκια, κουτιά αναψυκτικών, πακέτα και ό,τι άλλο τους… βρωμίζει στο αυτοκίνητο βρίσκουν το πέταγμά τους στο δρόμο. Η εικόνα θυμίζει τριτοκοσμική χώρα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει αδυναμία να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα απορρίμματα, σε αντίθεση βεβαίως με ό,τι γίνεται σε Εγνατία και Ιόνια Οδό.

Ν.

Χάλια το Πάρκο!

 Η εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο των Ηρώων δίπλα από το Ρολόι σε περίοδο μάλιστα που κυκλοφορούν στα Γιάννενα ένα σωρό επισκέπτες δεν τιμά κανέναν μας. Ούτε τον Δήμο, ούτε τους πολίτες! Ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, παμπάλαια σκουριασμένα καλάθια απορριμμάτων που ξεχειλίζουν, σπασμένα μάρμαρα σε βάσεις προτομών, φρεάτια χωρίς καπάκια, πλήρης εγκατάλειψη όπως σωστά επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» σε σχετική τους ανάρτηση. Ούτε καν τα δάφνινα στεφάνια που είχαν κατατεθεί πριν μήνες στο Ηρώο Μπιζανομάχων δεν μάζεψε ο Δήμος, αλλά τα βλέπει κανείς πεταμένα στο πίσω μέρος του κλειστού από καιρό περιπτέρου, δίπλα στο παρκάκι (ένθετη φωτό). Σε πιάνει μελαγχολία μ’ αυτό το χάλι… Κρίμα!

Κ.Α. 

Αμάν με τις λακκούβες…

Δεν υπάρχει μέρα που να μη φτάσει στην εφημερίδα μια διαμαρτυρία ή παράπονο για λακκούβες σε κάποιο δρόμο, είτε εντός, είτε εκτός πόλεων. Κατά τα άλλα, μιλάμε και αυτοθαυμαζόμαστε για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Φίλη αναγνώστρια, μάλιστα, που επισκέφτηκε πρόσφατα το Βόλο, είχε να λέει για τη διαφορά που υπάρχει στο οδικό δίκτυο με διαγραμμίσεις, καθαριότητα, αλλά και εντός πόλης που κυριολεκτικά έλαμπε!

Α.

Επανεκκίνηση…

 Διακοπές τέλος για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα θα γίνει συνεδρίαση του σώματος στην αίθουσά του. Αυτό σημαίνει πώς αναμένονται ζωηροί διάλογοι και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των παρατάξεων, μιας και πολλά είναι τα καυτά θέματα των ημερών. Βέβαια, στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών. Είναι νωπές οι μνήμες από τις αντιδράσεις για τη μείωση του αριθμού τους σε σχέση με πέρυσι αλλά και της επεισοδιακής κατάληξης που είχε η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο από την Επιτροπή Αγώνα. Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά αυτή τη φορά! 

Ν.Γ.

 Αν τον άκουγε…

 Αδυναμία δείχνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν τις απόψεις τους. Δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να προτείνουν και αρκούνται στο υβρεολόγιο εναντίον του Μητσοτάκη… Ήταν έκπληξη η δήλωση του Νίκου Καρανίκα. «Δεν χρειάζεται εκδίκηση αλλά διεκδίκηση», δήλωσε… Το έλαβε υπόψη  ο αρχηγός του; Και συνεχίζει: «Τα στελέχη μας στην ΤV εκτός από ένα - δύο τα υπόλοιπα είναι για κλάματα…». Άδικο έχει; Αλλά το κριτήριο του αρχηγού είναι χαμηλού επιπέδου… Πώς να καταλάβει τη σημασία των λεγομένων του παλιού του συνεργάτη; Γι’ αυτό και δεν προβάλει τους ικανότερους. Φοβάται τη σύγκριση!

Θ.

Τον αποθέωσαν!

 Τον γνωστό Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, που τηρεί πιστά «τας παραδόσεις» και δεν παρεκκλίνει στο λεγόμενο εμπορικό τραγούδι, αποθέωσαν οι Κοζανίτες. Τραγούδησε στην Κοζάνη και το πλήθος των παρευρισκομένων  ήταν πολύ θερμό και ενθουσιώδες μαζί του. Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τον οδήγησαν από το αυτοκίνητο στην πίστα και αντίστροφα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι, που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Οι παραγγελιές για Ηπειρώτικα τραγούδια διαδέχονταν η μία την άλλη και το χειροκρότημα έπεφτε σύννεφο... Όταν μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του μίλησε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έγινε το «έλα να δεις»!

Η.Μ

Όλα μαζί…

 Τα προβλήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο προκειμένου να κάνουν ΤΕΣΤ ικανότητας στον Έλληνα πρωθυπουργό. Επιδημίες, ενέργεια, ακρίβεια, ηλεκτρικό ρεύμα, πλημμύρες και μαζί το νέο όπλο του Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, οι μετανάστες! Και σαν να μην έφθαναν αυτά προέκυψε και το θέμα Ανδρουλάκη που το χρησιμοποίησε με σκοπό να κερδίσει πόντους συμπάθειας… Αν θα του βγει σε καλό ή αν θα στραφεί εναντίον του αργότερα θα φανεί. Πάντως, μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν. Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν παίρνει τα πάνω του όσο έχει αυτόν για αρχηγό… Μέχρι και ο Καρανίκας του έστειλε «χαμπέρι» υποδεικνύοντάς του άλλο τρόπο κριτικής στην κυβέρνηση. Αλλά ο «αρχηγός» είναι τόσο εγωιστής που δύσκολα θα αλλάξει πλεύση…

Βρήκε νέο θέμα!

 Για να δηλώνει «παρών» στις εξελίξεις και να μη κηρυχθεί σε «αφάνεια», τελευταία αγωνιά για το πώς θα εξελιχθεί το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών για το θέμα των υποκλοπών… Όχι πως τον ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης αλλά το χρησιμοποιεί για τους δικούς του λόγους… Και δυστυχώς γι’ αυτόν δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον και δεν έχει καμία συμμετοχή στην πορεία του εκσυγχρονισμού της χώρας μας που σκούριασε χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες και του ιδίου ως πρωθυπουργού! Δεν ακούσαμε ούτε μία εναλλακτική πρόταση επάνω στις αλλαγές που σχεδιάζονται και πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να διευκολυνθούν Έλληνες και ξένοι επενδυτές αλλά να γίνει και πιο εύκολη η καθημερινότητά μας. Και αυτά δεν θα αλλάξουν δια μαγείας! Χρειάζεται πολλή δουλειά…

 Ας προσέξουν…

 Καλό θα είναι αυτοί που φωνάζουν «σταύρωσον - σταύρωσον τον Μητσοτάκη» να έχουν υπόψη τους ότι όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα… Όσο για τις ανούσιες διακηρύξεις τους περί «δημοκρατικής παράταξης» αυτές έχασαν το νόημά τους σε μια χώρα που ο λαός εκλέγει κάθε τέσσερα χρόνια ή και ακόμη γρηγορότερα, την κυβέρνησή του με δημοκρατικές διαδικασίες… Δεν διορίζει κανένας κανέναν ούτε γίνεται «κατάληψη της εξουσίας»! Εκλογές γίνονται και ο λαός αποφασίζει. Όσο για τον όρο «κυβέρνηση «αλλαγής» αυτός κι αν δεν έχει νόημα. Αλλαγή γίνεται μετά από εκλογικές διαδικασίες! Τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία και οι όποιες αλλαγές προκύψουν οφείλονται αρχικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα και μετά στη διάθεση και την ικανότητα του επί κεφαλής… 

Όχι με λόγια…

…αλλά με έργα! Ακούσαμε τόσα και τόσα περί «αλλαγής» αλλά αλλαγή δεν νιώσαμε στην καθημερινότητά μας. Οι ιδεολογίες… κατέρρευσαν, οι πολίτες αντιλήφθηκαν ότι είναι άλλο τα λόγια και άλλο τα έργα και όσοι επιμένουν στις παλιές πρακτικές τα ποσοστά της αποδοχής τους από τους πολίτες των χωρών τους είναι πολύ μικρά και διαρκώς φθίνουν. Μπορεί για κάποια χρόνια οι ιδεολογίες να βρισκόταν στα ύψη αλλά η καθημερινότητα διέψευσε τους υποστηριχτές τους και με τον καιρό κυριάρχησε η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία με εκλογές και μετά κρινόταν το έργο και όχι τα κούφια λόγια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν προγράμματα στήριξης των πιο αδύναμων και να γίνεται δίκαια ο καταμερισμός των εσόδων του κράτους προς όφελος όλων ανεξαιρέτως.

Θεανώ Βλάχου