Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ξέρει τι κάνει!

Ξέρει πώς πορεύεται ο Μιχάλης Πλιάκος, στον Δήμο του οποίου λειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών «Αγία Ελένη». Είχε από καιρό στραμμένο το βλέμμα στα κονδύλια που δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για ανταποδοτικά έργα στους ΟΤΑ οι οποίοι φιλοξενούν δομές. Το Κολυμβητήριο που θα φτιάξει ο Δήμος Ζίτσας με κάποια από αυτά τα χρήματα είναι πολύ σπουδαίο έργο σε μία περιοχή που δεν της… περισσεύουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι το μόνο δημόσιο Κολυμβητήριο στα Γιάννενα σήμερα είναι εκείνο της Λιμνοπούλας, το οποίο δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες της πόλης. Το νέο Κολυμβητήριο θα έχει πισίνα μήκους 25 μέτρων, ιδανική δηλαδή για κάθε χρήση. Αναμφίβολα, είναι επιτυχία αυτή για τον κ. Πλιάκο…

Κ.Α.

Υποψήφιος... έτοιμος από καιρό!

 Την αποφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 γνωστοποίησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ioannina Tv», ο Παντελής Κολόκας. Ο νυν Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ ανέφερε ότι έχει αφιερωθεί εδώ και καιρό στη συγκρότηση μίας δυναμικής και οργανωμένης ομάδας που θα διεκδικήσει τον Δήμο Ιωαννιτών, υπογραμμίζοντας πώς στην αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να υπάρχουν κομματικά «στεγανά», αλλά η κουλτούρα των συνεργασιών. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην υπενθυμίσει ότι το έπραξε ο ίδιος αυτό το 2014 και λοιδωρήθηκε, όπως είπε, από κάποιους που σήμερα κάνουν το ίδιο! Για να δούμε λοιπόν αν προχωρήσει αυτή η προσπάθεια και καταφέρει ο κ. Κολόκας να συμπληρώσει τελικά τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές!

Ν.Γ.

Όσα δε φτάνει η αλεπού…

Μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα! «Τιμή μου απάντησε εκείνος»! Δεν κατάλαβε ότι η σύγκριση αφορούσε τις υπαναχωρήσεις του Ανδρέα! «Έξω οι βάσεις του θανάτου και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», δήλωνε τότε και τα υπηρέτησε και τα δύο και τώρα ο Αλέξης νόμισε ότι ήταν προς όφελός του η σύγκριση! Και οι «υπογραφές» του Αλέξη «σβήστηκαν» μία - μία  και τα υπηρέτησε ΟΛΑ και μάλιστα με μεγάλο ζήλο…

Θ.

Πλήρης εγκατάλειψη…

 Στο τέρμα της οδού Δωδώνης υπάρχει η διαχωριστική νησίδα που η πρώην αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, υπεύθυνη τότε του πρασίνου, είχε ομορφύνει βάζοντας πολύχρωμες τριανταφυλλιές! Ρίξτε μια ματιά σήμερα! Πλήρης εγκατάλειψη! Τα αγριόχορτα έκρυψαν τις τριανταφυλλιές και κανένας δεν νοιάστηκε… Κρίμα! Ας προσέχουμε όταν επιλέγουμε δημοτικούς συμβούλους. Τουλάχιστον να ανταμείβουμε εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη πόλη… Το χρειαζόμαστε!

ΜΑΤ 

Στο «μάτι του κυκλώνα»!

 Μια εξαιρετική και έντιμη επιστήμονας, με μεγάλη γνώση και πολύ ήθος, η δικαστική παθολογοανατόμος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αντιγόνη Μητσέλου, βρέθηκε αναίτια στο "μάτι του κυκλώνα", με αφορμή την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, λόγω της ιστολογικής έκθεσής της για ένα από αυτά. Έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση το καθήκον  της με τον καλύτερο τρόπο και με ευσυνειδησία, αλλά δεν ήταν αυτή αρμόδια να αποφανθεί περί του τρόπου του θανάτου. Πέραν αυτού, ως άνθρωπος και ως ιατρός η κ. Μητσέλου έχει υπευθυνότητα, συναίσθηση και ανθρωπιά. 

Η.Μ.

Με οδοφωτισμό…

 Θα γίνει άμεσα αναβάθμιση του οδοφωτισμού δύο γνωστών παραλιών της Πέρδικας. Πρόκειται για το Καραβοστάσι και τον Αρίλλα. Το έργο είναι  συνολικού προϋπολογισμού 49.600 ευρώ. Είναι δύο πανέμορφες παραλίες, που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, κάποιοι μάλιστα κατασκηνώνουν και στις περιοχές αυτές, ενώ υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες. Οποιαδήποτε παρέμβαση αναβάθμισής τους είναι λοιπόν προς τη σωστή κατεύθυνση. 

H.M.

Όλα αλλάζουν!

 Κάθε μέρα που περνάει γίνεται περισσότερο αποδεκτό από την πλειοψηφία των σκεπτόμενων πολιτών ότι όλα αλλάζουν στην Ελλάδα σε θέματα οργάνωσης και διευκολύνσεων των πολιτών… Μακάρι να μην παρεμβάλλονταν τόσα εμπόδια και να κυλούσε ομαλά ο μετασχηματισμός. Ήδη η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών και ο ηλεκτρονικός μετασχηματισμός κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας. Το «θαύμα Πιερρακάκη «λάδωσε» την κρατική μηχανή και δουλεύει τώρα με άλλους ρυθμούς… Τον κάλεσαν και στην Κύπρο για να τους δώσει τα φώτα του. Και για όλα αυτά η «λαλίστατη» αντιπολίτευση δεν έχει να πει ούτε ένα καλό λόγο… Σχόλιο ΚΑΝΕΝΑ! Βρίσκουν μόνο τα αρνητικά ή τα μετατρέπουν σε αρνητικά για να έχουν κάτι να λένε… Μεγάλο κατάντημα!

Εν μέσω εμποδίων…

 Κάθε τόσο ξεφυτρώνουν και νέα εμπόδια που δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης… Ο εκσυγχρονισμός μας προσφέρεται εν μέσω εμποδίων. Και αν δεν είχαν τόσο οργανωμένες τις παρεμβάσεις τους τα πράγματα δεν ξέρω που θα βρισκόταν σήμερα και αν θα κλαίγαμε τη μοίρα μας κάτω από ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Κάθε μέρα εκσυγχρονίζονται κρατικές δομές που μέχρι χθες ήταν ανενεργές και τόσο στις προνοιακές υπηρεσίες οι ανακατατάξεις γίνονται με ρυθμούς που μας εκπλήσσουν όσο και σε πολλές άλλες υπηρεσίες, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, που βρισκόταν σε …αγρανάπαυση, ενώ ξοδεύονταν πόροι για την υποτιθέμενη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τις αμοιβές των υπαλλήλων που υποτίθεται ότι …δούλευαν σ’ αυτές!

Γαϊδουρινή υπομονή…

Όποιος πολίτης χρειάστηκε να ζητήσει τις υπηρεσίες κρατικών δομών έφτυνε αίμα, που λέμε, μέχρι να αποπερατώσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να κάνει τη δουλειά του… Πόσοι  περιγράφουν αυτά που τράβηξαν όταν τα έβαλαν με το θεριό της εν Ελλάδι γραφειοκρατίας. Οι επαγγελματίες που έφυγαν από τη χώρα μας ξέρουν πολύ καλά τι τράβηξαν μέχρι να πάρουν την απόφαση να στήσουν αλλού τη δουλειά τους. Και είναι αισιόδοξο το μήνυμα, που περιέργως δεν έγινε γνωστό στην αντιπολίτευση, ώστε να το σχολιάσει θετικά, για τους μεγάλους επενδυτές που επιλέγουν τη χώρα μας για να στήσουν τις δουλειές τους προς όφελος και της οικονομίας μας και της προσφοράς θέσεων εργασίας και μάλιστα για εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση.

 Έχουν κλειστά μάτια;

Τίποτε καλό δεν υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση; Όλα λάθος τα κάνει; Για να γίνει πιστευτός ο λόγος της όποιας αντιπολίτευσης θα πρέπει να μπορούν να σχολιάζουν αντικειμενικά το έργο της κυβέρνησης και για το θετικό έργο να λένε τον καλό λόγο και για το όποιο αρνητικό να έχουν αντίλογο που να εξηγεί το πόσο καλύτερα θα γινόταν τα πράγματα αν ακολουθούσαμε το δικό τους μοντέλο. Αλλά η στείρα άρνηση δεν τους προσφέρει τίποτε, γι’ αυτό και οι πολίτες στέκονται με σκεπτικισμό απέναντί τους και δεν αξιολογούν θετικά τις παρεμβάσεις τους… Κάτι διαφορετικό φαίνεται να επιλέγουν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ και καλό θα ήταν γι’ αυτούς να μην αναπολούν μνήμες του παρελθόντος με τις εφαρμοσμένες πρακτικές του παλαιού ΠΑΣΟΚ… Δεν τους κάνει καλό!

Θεανώ Βλάχου