Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Γιορτινή «αυλαία»!

 Αυτό ήταν, έπεσε και τυπικά χθες η «αυλαία» της φετινής σχολικής χρονιάς, με τους μικρότερους μαθητές, αυτούς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, να αποχαιρετούν με τη σειρά τους τις αίθουσες και τους εκπαιδευτικούς τους. Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα αποχαιρετιστήριων γιορτινών εκδηλώσεων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας στα Γιάννενα με τα παιδιά να παρουσιάζουν παραστάσεις, να κάνουν παιχνίδια και δράσεις ή να δίνουν συναυλίες και τους γονείς και παππούδες να τα καμαρώνουν! Καλό καλοκαίρι τώρα σε όλους και… ραντεβού τον Σεπτέμβριο! (Η φωτό από το 18ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Αγίων Αποστόλων).

Κ.Α.

Οι «αναλύσεις»…

«Βομβαρδίζει» σχεδόν σε καθημερινή βάση η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τα Μέσα Ενημέρωσης με καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι περισσότερες έχουν την ίδια βαρύτητα και απήχηση με την «περισπούδαστη» πολιτική ανάλυση που είχε κάνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεν τόλμησε καν να ονομάσει και καταγγείλει την Τουρκία ως τον διεθνή παραβάτη των υπερπτήσεων» κατά την επίσκεψή του στην Αμερική και στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Αυτό κατάλαβε, αυτό είπε. Το κατάλαβαν όμως οι Τούρκοι και γι’ αυτό ζούμε, ότι ζούμε αυτές τις ημέρες...

Ν.

Έδωσε οδηγίες;

Γραμματέα προστασίας ζώων συντροφιάς όρισε ο πρωθυπουργός! Επιλήφθηκε ακόμη και  αυτού του θέματος… Της έδωσε οδηγίες ως προς την …εκπαίδευση των ζωόφιλων; Όταν κάνουν τη βόλτα τους με τα ζωάκια καλό θα είναι να ξέρουν ότι οφείλουν να έχουν μαζί τους γάντι και σακουλάκι! Αλλιώς η κατάσταση είναι τραγική, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν χαμηλή όραση… Βόλτα αλλά καθαρά πεζοδρόμια!

Θ.

Πλημμύρισε κόσμο!

 Η θερινή περίοδος είναι πάντα ταυτισμένη με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων και στην πόλη μας για το φετινό καλοκαίρι ουκ ολίγες είναι οι συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός ο οποίος αποθεώθηκε από το ενθουσιώδες κοινό. Ήταν πολύς ο κόσμος που γέμισε από νωρίς το θέατρο, παρά την βροχή που είχε προηγηθεί, για να δουν και να ακούσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή. Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές… Προσεχώς ακολουθούν και άλλες συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών όπως αυτή του Γιάννη Πάριου την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ν.Γ.

Με ποιους ήταν; 

 «Η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους βεντέτας απέναντι στη νέα γενιά»! Η τόσο …σοβαρή δήλωση είναι του κ. Ηλιόπουλου που βρήκε ευκαιρία για να βγει από την αφάνεια… Ο εν λόγω πολιτικός συμφωνεί με τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων και διαφωνεί με την κατασκευή σύγχρονης βιβλιοθήκης που θα είναι προσβάσιμη σε όλους; Ο ίδιος, όταν έκανε πανεπιστημιακές σπουδές, ποια στάση κρατούσε; Με ποιους ήταν; Με τους καταληψίες ή με τους φοιτητές που αγωνίζονταν για να πάρουν ένα πτυχίο ή να κάνουν και μεταπτυχιακές σπουδές;

ΜΑΤ

Eκδηλώσεις... μίσους!

 Aναβλήθηκαν τελικά, λόγω καιρού, οι εκδηλώσεις στο Μουσείο του «Δημοκρατικού» Στρατού στη Θεοτόκο Κόνιτσας που είχε προγραμματίσει για το περασμένο Σαββατοκύριακο το ΚΚΕ. Θα γίνουν τον Αύγουστο όπως ανακοινώθηκε. Να θυμίσουμε ότι ο «Δημοκρατικός» Στρατός μάχονταν κατά του Ελληνικού Στρατού. Μην περιμένετε βέβαια από κανέναν «ευαίσθητο» δημοκρατικά πολίτη ή και αρθρογράφο να χαρακτηρίσει τις εκδηλώσεις αυτές, ως εκδηλώσεις «μίσους». Αυτός ο χαρακτηρισμός ισχύει μόνο για τις εκδηλώσεις που γίνονται από εκείνους που έδωσαν μάχες, υπακούοντας στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, το Στρατό δηλαδή και την τότε Χωροφυλακή.

Α.

Επικίνδυνες διαστάσεις…

Η βία και γενικά η παραβατικότητα ενηλίκων και ανηλίκων πήρε τραγικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια ακόμη και στη χώρα μας… Είναι φαινόμενο του 21ου αιώνα και παρατηρείται μέσα στις οικογένειες αντί αυτές να αποτελούν το «καταφύγιο» των μελών τους! Δεν ξέρω αν η όλη υπόθεση θα μπορέσει να ελεγχθεί αν ληφθούν ειδικά μέτρα και ποια μπορεί να είναι αυτά! Οι κίνδυνοι που υπάρχουν μέσα στις οικογένειες δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια στα μέλη τους και αλλοίμονο σε εκείνους που βιώνουν το φόβο της όποιας κακοποίησης… Είναι αδύνατο να δεχθώ ότι ένας άνθρωπος, ο οποιοσδήποτε, ενήλικος ή ανήλικος, άνδρας ή γυναίκα δεν νιώθουν ασφαλείς στο σπίτι, στο δρόμο ή στη δουλειά τους… Και όσο αυτά τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται τόσο χειρότερη θα γίνεται η ζωή μας.

Πώς να συμμαζευτούν!

 Μπορεί μέσα από το διαδίκτυο να άνοιξε στα παιδιά και τους νέους ένα παράθυρο στον κόσμο αλλά αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση έχει και τα παρεπόμενά της αφού η μίμηση των διαδικτυακών περιστατικών μεταφέρθηκε και στη ζωή. Η παραβατικότητα έπιασε γερές ρίζες, ο μιμητισμός αναπαράγεται  και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες… Τα τελευταία χρόνια η παραβατικότητα είναι σε έξαρση και ο φόβος έγινε κυρίαρχο συναίσθημα και μέσα στην οικογένεια και απ’ έξω και μέσα στα σχολεία και απ’ έξω! Ακούς ότι συμμορίες ανηλίκων με κουκούλες και μαχαίρια κλέβουν και κακοποιούν συνομηλίκους τους και απλά τρομάζεις! Δεν προλάβαμε το κακό πριν πάρει αυτές τις διαστάσεις! Μείναμε απαθείς σ’ αυτά τα φαινόμενα και τώρα φαντάζει αδύνατο να …συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα! 

Φαινόμενα ρατσισμού…

 Όσο οι συνθήκες επιβίωσης των λαών στις χώρες τους θα γίνονται χειρότερες τόσο  μεγαλύτερη κινητικότητα θα υπάρχει στις μετακινήσεις πληθυσμών και τα φαινόμενα ρατσισμού θα πολλαπλασιάζονται… Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες δημιούργησαν τα φαινόμενα του ρατσισμού, δεν κατάφεραν οι διαφορετικοί πληθυσμοί να συμβιώσουν ομαλά και το μπούλινγκ του ρατσισμού, που δημιουργεί τη μεγάλη ανασφάλεια με όλα τα παρεπόμενα, μπήκε στην καθημερινότητά μας… Τελικά οι λαοί δεν θα ησυχάσουν ποτέ. Και όσο οι ασθένειες και η πείνα θα δυσχεραίνουν την επιβίωση των λαών τόσο οι μετακινήσεις, ως μέτρο λύσης προβλημάτων, θα αυξάνονται… Και τι θα γίνει από εκεί και πέρα; Όσοι ζήσουν θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα της αναγκαστικής συνύπαρξης… 

Και λίγη αισιοδοξία!..

Παρά τις πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις, υγειονομικές και οικονομικές η Ελλάδα καταφέρνει μέχρι αυτή την ώρα να ξεκαθαρίζει το σκουριασμένο τοπίο και να αναβαθμίζεται! Μέχρι και το ΔΝΤ κατάφερε να αποπληρώσει και  βγαίνει  από την αυστηρή εποπτεία, ενώ εισέρχεται σε επενδυτική βαθμίδα… Αν καταφέρει να μας βγάλει από το σκοταδισμό, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τότε ελπίζουμε ακόμη και η αντιπολίτευση να πει ένα καλό λόγο! Η άρνηση για την άρνηση δεν την κάνει καλύτερη. Τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που εφαρμόζονται τώρα είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα… Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών ήταν μια μεγάλη ανακούφιση… Και οι «νέοι κάτοικοι της χώρας» θέλουν υποστήριξη.

Θεανώ Βλάχου