Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μια φορά κι ένα καιρό...

 Γεμάτο με πολύ κόσμο ήταν παλιότερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και ανήμερα των φοιτητικών εκλογών. Πλέον η διαδικασία είναι υποτονική και το ενδιαφέρον των φοιτητών σχεδόν μηδαμινό. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός της παντελούς απουσίας της ΠΑΣΠ σε τμήματα της περιοχής μας, αν και πανελλαδικά συνεχίζει. Ίσως η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ πρέπει να προβληματιστεί για το γεγονός ότι ένα κομμάτι της νεολαίας του δεν είναι ζωηρό.

Ν.Γ.

Τυχερό το Ζαγόρι!

 Μακάρι κάθε ορεινός Δήμος εδώ στην Ήπειρο και όχι μόνο να είχε έναν Στέφανο Χρηστογούλα, όπως έχει το Ζαγόρι, να προβάλλει τις ομορφιές του εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας! Είναι τυχερό το Ζαγόρι που βρέθηκε ο ανήσυχος κ. Χρηστογούλας κι έστησε μια τόσο ωραία και εμπεριστατωμένη φωτογραφική έκθεση, την οποία είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά όταν παρουσιάστηκε και στα Γιάννενα. Το καλό νέο είναι ότι πλέον οι «Ματιές» του έχουν περάσει και στο διαδίκτυο μέσω σχετικής ιστοσελίδας. Έτσι, θα μπορέσουν να τις απολαύσουν οι Ζαγορίσιοι όπου γης και πολλοί άλλοι! Πολύ σημαντικό αυτό…

Κ.Α.

Μήλο της έριδος!

Κάποιοι σπρώχνουν τη Μαριλίζα για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο αρχηγός θα ‘θελε τον Ηλιόπουλο! Η προερχομένη από το ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψε όταν είδε φως στο ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε με σκοπό να τη «βολέψουν» κάπου μοιάζει ξένο σώμα σ’ αυτό το χώρο. Όσο λοιπόν εμφανίζεται δημόσια κακό του κάνει…

ΜΑΤ

Ούτε… μιλιά!

Όταν κάποιοι «πανηγύριζαν» για την υποτιθέμενη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία, φαινόταν από τα πράγματα ότι δεν ήταν ξεκαθαρισμένη η κατάσταση. Και ζητούσαμε να υπάρχει επιφύλαξη και εγρήγορση. Τώρα γίνονται οι τελικές ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας και το θέμα της χερσαίας ζώνης είναι… εξαφανισμένο. Ορισμένοι θεωρούν πως είναι χαμένη υπόθεση, ενώ μερικοί είναι σίγουροι πως δεν θα γίνει τίποτε, γιατί λείπει η βούληση, όπως προκύπτει από την κωλυσιεργία τόσων χρόνων. Και οι ευθύνες είναι διαχρονικές…

H.M. 

Θα μείνει στην ιστορία!

Οι «παρεμβάσεις» Κατρούγκαλου έμειναν στην ιστορία ως πράξεις προς αποφυγήν μιμήσεων! Ό,τι κακό προκλήθηκε στους συνταξιούχους στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το χρεώνουν… Θα μου πείτε, μόνος του έπαιρνε τις αποφάσεις; Δεν είχε την έγκριση του αρχηγού του ή κάποιου συντονιστικού οργάνου που να μελετάει τις αποφάσεις Κατρούγκαλου πριν πάρουν σάρκα και οστά; Για να διαγραφούν όλα αυτά και να επανέλθουμε σε ομαλότερες καταστάσεις θα πάρει χρόνο… Έχουν πολλή δουλειά τα οικονομικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης!

Θ.

Σίγουρη αποκατάσταση!

 Σε Δημόσιο Αγροτικό ΙΕΚ έχει μετατραπεί η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο ρόλος της οποίας στην εκπαίδευση αγροτοκτηνοτρόφων σε τομείς όπως η τυροκομία είναι πολύ σημαντικός. Σχεδόν όλοι ξέρουμε κάποιον από τους χιλιάδες αποφοίτους της Γαλακτοκομικής, οι οποίοι δεν δυσκολεύονται καθόλου στην εργασιακή αποκατάσταση, αφού το επάγγελμα έχει μεγάλη ζήτηση αλλά η προσφορά ειδικευμένων τυροκόμων είναι μικρή, όπως τονίστηκε προχθές σε εκδήλωση γνωριμίας που διοργάνωσε η Σχολή. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια και ακόμα πιο πολλές εκδηλώσεις προβολής για να μάθει ο κόσμος τι κάνει η Γαλακτοκομική. Ειδικά σήμερα που η ανεργία… σαρώνει!

Κ.Α.

Όλα αλλάζουν…

 Παρά τα τόσα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαοί και μαζί μ’ αυτούς και οι Έλληνες, πολλές σκουριασμένες καταστάσεις ξεσκουριάζουν και θα μας αποδοθούν «καλαϊσμένες» και έτοιμες για χρήση… Δύσκολο το έργο των πρωτεργατών, δυσκολότερο εκείνων που αναλαμβάνουν τις ευθύνες των μεταρρυθμίσεων. Το ξεκίνημα έγινε με την ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων από τον πρωθυπουργό στους ειδικούς  προκειμένου καθένας στον τομέα των δραστηριοτήτων του να αποδώσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Και το «λάδωμα» των μηχανών ξεκίνησε από τον Πιερρακάκη που μας έδωσε ένα δείγμα ευκολότερης επικοινωνίας με όλες τις υπηρεσίες και πάταξης της γραφειοκρατίας που μας ταλαιπώρησε χρόνια και χρόνια μέχρι που έγιναν οι εκλογές το καλοκαίρι του 2019… 

Εμπόδια εν δράσει!

 Τόσα εμπόδια δεν νομίζω να τα συναντήσαμε μαζεμένα σε άλλη χρονική περίοδο! Και εκείνοι που στο παρελθόν διεκδικούσαν να τους αναθέσουμε καθήκοντα υπευθυνότητας δεν ίδρωναν και πολύ όταν τα αναλάμβαναν αποφεύγοντας τις μεταρρυθμίσεις που ήθελαν «δουλειά» και όχι εφησυχασμό και καλοπέραση… Να σημειώσουμε εδώ και την επιφύλαξή μας για το αν ήξεραν τι χρειαζόταν στην πράξη ο τόπος μας για να αλλάξει πορεία προς τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη ποιότητα ζωής… Γι’ αυτό, όταν ακούμε πολιτικούς που έδωσαν δείγμα γραφής των ικανοτήτων τους και απορρίφθηκαν από την κοινωνία να αποζητάνε την επαναφορά τους στην άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αγανακτούμε… Η χώρα μας χρειάζεται πολλή δουλειά και μεταρρυθμίσεις σε βάθος για να ορθοποδήσει.

Πορεύονται με σχέδιο!

Από το καλοκαίρι του 2019 που ξεκίνησε το κυβερνητικό έργο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είδαμε να σχεδιάζεται μια διαφορετική πορεία που είχε συγκεκριμένο σχέδιο και στάδια εφαρμογής… Και όσο κι αν δυσκόλευαν τα πράγματα, λόγω των πρόσθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, το κύριο έργο συνεχίζεται… Δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και είναι ευχής έργο που όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες εμπιστεύονται τη χώρα μας και μεταφέρουν εδώ τις επιχειρήσεις τους με τελευταία αυτή των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που θα προσφέρουν και επιπλέον θέσεις εργασίας και θα συνδράμουν και την οικονομία της χώρας μας. Όσο για εκείνους που προκαλούν την οικονομική κρίση, μακάρι να τους βάλουν φρένο προς όφελος των λαών… Όχι άλλα βάρη! 

ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ…

 Η λειτουργία του ΕΦΚΑ ήθελε καλύτερη οργάνωση! Μετά το σοκ που του προκάλεσε ο Χατζηδάκης, αναθέτοντας σε στελέχη εκτός ΕΦΚΑ την απονομή των συντάξεων, η υπηρεσία μπήκε σε λειτουργική  τροχιά και δεν θα ταλαιπωρεί εκείνους που δούλεψαν για πολλά χρόνια και αναμένουν τις συντάξεις τους. Και ήρθε η σειρά του ΟΑΕΔ που κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν θεώρησε υποχρέωσή του να εξυγιάνει έναν οργανισμό που είχε άμεση σχέση με την ανεργία. Όλοι έκαναν υψηλή πολιτική αλλά απέφευγαν να ασχοληθούν με τα απλά και καθημερινά… Εκτός κι αν δεν γνώριζαν  τίποτε περί οργανωτικών θεμάτων με σκοπό την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες… Όπως έμπαιναν σε μια κυβέρνηση έτσι αποχωρούσαν. Άφηναν τις προσπάθειες για τους επόμενους!

Θεανώ Βλάχου