ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στην πρ. Γεωργική Σχολή;
 Ο χώρος της πρώην Γεωργικής Σχολής που βρίσκεται ανάμεσα σε Ανατολή - Κατσικά και δίπλα στη Γαλακτοκομική Σχολή Iωαννίνων φαίνεται να έχει προβάδισμα για να δεχθεί το Κλειστό Ξιφασκίας από το Ελληνικό. Κάτι τέτοιο μαρτυρά το γεγονός ότι ήδη κάποια κομμάτια έχουν φτάσει στο χώρο, ενώ προχωρούν και οι εργασίες διαμόρφωσής του. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ιoannina ΤV», ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας τόνισε πώς για κάθε χώρο εξετάζεται η νομιμότητα, η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα, ενώ ένα από τα θετικά της πρ. Σχολής είναι πώς υπάρχει πλέον δίκτυο προσβασιμότητας (μέσω Λεωφόρου Γεννηματά). Πάντως, η εγκατάσταση του Κλειστού εκεί μόνο οφέλη για την ευρύτερη περιοχή θα έχει!
Ν.Γ.

Τους... φούντωσε!

 Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες και στην Ήπειρο, με την περιοχή της Άρτας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Στο μεταξύ, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν... φουντώσει μετά τις πρόσφατες ατυχείς δηλώσεις του Αρτινού Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις από το ΚΚΕ σε περίοδο που δεν γίνονται και πολλές καλλιεργητικές εργασίες! Και δίκιο να έχει, είναι μερικά πράγματα που δεν λέγονται με τέτοιο τρόπο. Όπως επίσης καλό είναι να μην ισχυρίζεται διαρκώς ο κ. Στύλιος ότι δίνονται... δισ. στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας! Κ.Α.
Λίγο νωρίτερα...
Όλα καλά με τα rapid test στην κεντρική Πλατεία, εκτός από ένα. Οι μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν καθημερινά στις 9 π.μ. και επειδή από νωρίς σχηματίζονται ουρές, οι μαθητές, οι οποίοι πηγαίνουν να κάνουν έλεγχο καθυστερούν να ξεμπερδέψουν και να πάνε εγκαίρως στο σχολείο τους. Αυτό τόνισε στη στήλη φίλος αναγνώστης. Είχε μάλιστα και πρόταση. Μας είπε ότι μπορεί να αλλάξει ελαφρώς το πρόγραμμα και οι ΚΟΜΥ να διενεργούν rapid από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, δηλαδή να πάει το πρόγραμμά τους μία ώρα νωρίτερα. Δεν είναι άσχημη ιδέα αυτή. Ας την εξετάσουν οι ιθύνοντες...
Κ.Α.
Ήλθαν, είδαν, απήλθαν…
 Αλαβάνος, Κωνσταντόπουλος, Ζωή, Βαλαβάνη, Κοτζιάς, Σακελλαρίδης, Στρατούλης, Λαφαζάνης και πολλοί άλλοι ήλθαν, είδαν και απήλθαν! Δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με Τσίπρα, Πολάκη και κάποιους άλλους. Υπάρχουν και αυτοί που παραμένουν στο κόμμα παρά τις ενστάσεις που έχουν και δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μετά τις επόμενες εκλογές να γίνουν νέα ξεκαθαρίσματα για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι!
ΜΑΤ

Τα αδιέξοδα…
Από πού ν’ αρχίσει, πώς να προχωρήσει και πού να φθάσει! Με σχέδιο ήρθε η σημερινή κυβέρνηση και στο διάβα της συνάντησε μύρια όσα δυσεπίλυτα προβλήματα… Και γι’ αυτά τα προβλήματα, μη μπορώντας να συμβάλουν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, στην εύρεση των καλύτερων λύσεων, απλά της βάζουν εμπόδια και τη σχολιάζουν μόνο αρνητικά από φόβο ότι θα κερδίσει πόντους σε δημοφιλία… Και αν αποτύχει ποιος κερδίζει; Πάντως, όχι ο λαός που θέλει να γίνει το καλύτερο δυνατό και στο δικό του τόπο. Όσο για τα «τσίγκινα σωβρακάκια» εμείς τι να πούμε; Καθένας επιλέγει το δικό του επίπεδο δράσης…
Θ.

Τραβήχτηκε η θάλασσα!

Μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες, που είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσει η θάλασσα του Δρεπάνου και να καλύψει μεγάλο μέρος της παραλίας, υποχώρησαν τα νερά. Έτσι, στο παραλιακό σημείο, πίσω από τον πυλώνα της ΔΕΗ, όπου η θάλασσα είχε πλησιάσει πιο κοντά από τα 5 μ., φαίνεται να έχει οπισθοχωρήσει. Βέβαια, κάθε φορά προκαλείται φθορά της παραλίας από το ανέβασμα της θάλασσας, ωστόσο είναι κάτι, που ανήκει στη φυσική ροή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα για την όσο το δυνατόν μικρότερη αλλοίωση του χώρου.

Η.Μ.

Ας κάνουν αυτοκριτική!
Δεν ξέρω πώς αξιολογούν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη στάση των πολιτών απέναντί τους! Εκείνοι καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις κατακρίνοντας κάθε προσπάθεια κάθε έργο ακόμη και κάθε σκέψη των κυβερνώντων και ο λαός τα ακούει βερεσέ… Γιατί δεν πείθει αυτός ο ακατάσχετος αρνητικός λόγος; Τι του λείπει για να γίνει πιστευτός; Και δεν είναι μόνο η στάση των πολιτών απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε δείγμα γραφής και απέτυχε. Είναι το ποσοστό των πολιτών που ακολουθούν τα μικρότερα κόμματα. Και εκείνα με κάθε ευκαιρία κρίνουν και κατακρίνουν το έργο της κυβέρνησης αποφεύγοντας όμως να πάρουν θέση για τις απόψεις των άλλων κομμάτων… Υπάρχει ομερτά που τους συνδέει. Ένας είναι ο κοινός τους στόχος. Ο σημερινός πρωθυπουργός! Αυτόν φοβούνται, αυτόν πετροβολούν…
Υπάρχει διαφορά…
 Αλλιώς αντιμετωπίζουμε τα κόμματα που κυβέρνησαν και έδωσαν δείγμα γραφής και αλλιώς συμπεριφερόμαστε απέναντι σ’ εκείνα που παραμένουν στα έδρανα της Βουλής χάρη στο σύστημα που προβλέπει ότι με ένα συγκεκριμένο ποσοστό κάνουν κατάληψη στα έδρανα και από εκεί και πέρα πρώτα απολαμβάνουν τα πολλά προκλητικά προνόμια και σε ανταπόδοση φωνάζουν «σταύρωσον - σταύρωσον τον πρωθυπουργό»! Μικρό το τίμημα για τόσα προνόμια… Όμως άσπρη μέρα δεν θα δουν για όσο θα αποφεύγουν να σταθούν σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι στην ανάγκη να αλλάξει ριζικά η διαχείριση της εξουσίας και να ξεσκουριάσει η δημόσια διοίκηση από τη σκουριά που κατάκατσε για πολλά χρόνια και τώρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί τόσο δυνατό καθαριστικό που να την κάνει να λάμψει.

Δείγμα γραφής…
Τα κόμματα που κυβέρνησαν άφησαν το αποτύπωμά τους! Οι πληγές που άνοιγαν ήταν δύσκολο να κλείσουν. Σχεδόν σε όλες τις κυβερνητικές περιόδους οργανωμένο σχέδιο δεν αντιληφθήκαμε να υπήρχε. Χτύπαγαν μια στο καρφί και μια στο πέταλο απλά για να λένε ότι δουλεύουν. Και όταν έφθανε το τέλος μιας κυβερνητικής θητείας και πολλές φορές και πριν αυτή λήξει, επιλέγαμε ένα άλλο κόμμα για να αναλάβει ευθύνες και πάλι νιώθαμε ότι αποτύχαμε στις επιλογές μας. Και αυτή η ιστορία επαναλήφθηκε πάλι και πάλι και το οικοδόμημα πάλιωνε και αποκτούσε ρωγμές και κανένας δεν το ήλεγχε για αντισεισμική προστασία. Επειδή δεν έπεσε και δε μας πλάκωσε νομίζουν τα κόμματα που μας κυβέρνησαν ότι έκαναν το χρέος τους απέναντι στο λαό και απέναντι στη διοίκηση;

Μιλάνε εκ του ασφαλούς!
Όσο για να κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή έχοντας ένα μικρό ποσοστό αποδοχής, αυτά ουδέποτε άσκησαν εποικοδομητική αντιπολίτευση! Φωνές, θυμός, άρνηση και διαρκείς κατακρίσεις για τους «αντιπάλους»… Δεν τους άκουσα ούτε μία φορά να παραδεχθούν ότι μια κυβερνητική πράξη ήταν αναγκαία και καλώς έγινε. Οι εκπρόσωποί τους φοβούνται να ψηφίσουν νόμους που έρχονται στη Βουλή και που φωνάζουν από μακριά για την αναγκαιότητά τους. Αυτή η στάση «διαμαρτυρίας» δεν παραπέμπει σε υπευθυνότητα και σε πραγματικό ενδιαφέρον για το καλύτερο… Ο αγώνας τους είναι ένας και διαρκής: «Βόρειοι και Νότιοι» και όποιος επιβιώσει. Η ουσία της παρουσίας τους στη Βουλή δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να μη κερδίσει πόντους ο «αντίπαλος»!
Θεανώ Βλάχου