ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει... μαστοριά!
 Έλειπε ο Κώστας Τασούλας προχθές από τη συνεδρίαση της Βουλής που κατέληξε σε... σόου του Π. Πολάκη. Και χθες που επέστρεψε έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα διαφοροποιούμενος ωστόσο από την τακτική που ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαρ. Αθανασίου. «Δεν μπορεί όποιος αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρεται ως καταληψίας του ιερού βήματος της Βουλής. Τέτοιες εικόνες είναι αποκρουστικές», είπε και πρόσθεσε: «Αν η πλειοψηφία δεν ικανοποιεί, αυτός που θα την αλλάξει δεν είναι ο αντιπρόσωπος του λαού, αλλά ο ίδιος ο λαός όταν έρθει η ώρα»! Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έδωσε μάλιστα χθες τον λόγο στον Π. Πολάκη! Συμπέρασμα: Θέλει... μαστοριά η προεδρία του κοινοβουλίου, δεν είναι απλό πράγμα!
K.A.

Πρέπει να στηριχθούν!

Δεν έχουν τέλος τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στα Τουριστικά Γραφεία και Λεωφορεία και τα οποία αναδείχθηκαν κατά την προχθεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα. Μάλιστα χθες, όπως ανέφερε στη στήλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Γιάννενα κ. Σταύρος Μανώλης (του Pamvotis Travel), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, δίνοντας τον εύλογο χρόνο στην Κυβέρνηση για να δείξει τις προθέσεις της. Δύο χρόνια τα λεωφορεία έχουν ουσιαστικά τραβήξει χειρόφρενο, δυο χρόνια χωρίς έσοδα, όμως οι υποχρεώσεις των εν λόγω επιχειρήσεων τρέχουν, με αποτέλεσμα για τις περισσότερες να τίθεται πια θέμα επιβίωσης! Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και μάλιστα άμεσα! Πάντως εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις!

Ε.
Θερμοκρασίες... πολικές!
Μία... έκπληξη περίμενε τους φοιτητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μπήκαν στην ιστοσελίδα του την περασμένη Δευτέρα. Αναφορικά με την εξέταση του μαθήματος «Οργανική Χημεία ΙΙ» στο αμφιθέατρο ΙΙ που ήταν προγραμματισμένη για χθες, το Τμήμα επέστησε την προσοχή στους φοιτητές ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να είναι… πολικές και ως εκ τούτου τους προέτρεψε να προσέλθουν κατάλληλα ντυμένοι! Οπωσδήποτε το ζήτημα είναι σοβαρό και προκύπτουν ερωτήματα για τους λόγους που δεν λειτουργεί η θέρμανση και αναγκάζεται το Τμήμα να κάνει τέτοιες εκκλήσεις στους φοιτητές που θυμίζουν άλλες εποχές!
Ν.Γ.

Τέσσερα όχι, ένα ναι!
Τέσσερα ναι και ένα όχι, είναι η συνηθισμένη λογική των αντιεμβολιαστών, λαϊκών και κληρικών: Όχι μάσκα, μετά όχι εμβόλιο, όχι νοσοκομείο, όχι διασωλήνωση. Στο τέλος, «ναι» στο νεκροταφείο!
Ν.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά…
 Το ΚΙΝΑΛ ανέρχεται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται… Αν θα συναντηθούν κανένας δεν το ξέρει… Μάλλον δεν έχει σκοπό να «αυτοκτονήσει» ο Ανδρουλάκης συνεργαζόμενος με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν γι’ αυτό ζητάνε απεγνωσμένα όχι εκλογές αλλά την παραίτηση του πρωθυπουργού!
Ξέρουν ότι με εκλογές δεν θα δουν άσπρη μέρα και νομίζουν ότι θα σωθούν αν απαλλαγούν από τον Μητσοτάκη! Πάντως, κάποιους πολύ σοβαρούς σ’ αυτό το χώρο τους κόβει κρύος ιδρώτας σε μια τέτοια πιθανότητα… Αυτοί ξέρουν και τι μας συμβαίνει σήμερα και πόση δουλειά χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Σκεφθείτε τον Αλέξη να δουλεύει με ρυθμούς Κυριάκου!
Θ.

Είναι η εμπειρία...

 Είναι η μεγάλη εμπειρία που επιτρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς... απώλειες οι κακοκαιρίες στην Ήπειρο είπε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γ. Γκόντζο ο Αλέκος Καχριμάνης και περιέγραψε πώς προετοιμάζεται κάθε φορά ο εδώ Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος όταν η ΕΜΥ ανακοινώνει καταιγίδες, χιόνια κλπ. Ερωτηθείς μάλιστα για τον πρώην υπουργό Προστ. του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο Περιφερειάρχης τόνισε με νόημα ότι συνεννοούνταν πάντα με τους εμπλεκόμενους φορείς! «Μας έπαιρνε ο ίδιος προσωπικά τηλέφωνο για να συνεννοηθούμε», είπε και έκανε γνωστό ότι την πρώτη φορά που πήρε τον Δ. Μαυρογιώργο, εκείνος νόμισε ότι κάποιος του κάνει πλάκα, γιατί δεν περίμενε να τον καλέσει ο ίδιος ο Υπουργός!

Κ.Α.

Ξέφυγε εντελώς!
Λέτε η στέρηση της εξουσίας να αποπροσανατόλισε τον κ. Τσίπρα και γι’ αυτό οι δηλώσεις του δεν έχουν ειρμό;  Η δήλωσή του κάποια στιγμή πως θα είχαν σωθεί οι νεκροί της πανδημίας αν κυβερνούσε εκείνος μας προβλημάτισε για τη νοημοσύνη του.. Κι αφού νομίζει ότι έχει τέτοιες ικανότητες γιατί δεν παίρνει σβάρα τις χώρες της Ευρώπης για να τους υποδείξει τι να κάνουν για να μην έχουν τόσα κρούσματα και τόσους νεκρούς. Αν στην Ελλάδα δεν παίρνουν σοβαρά τις υποδείξεις του ας βοηθήσει άλλες χώρες. Μπορεί να τον ανακηρύξουν ευεργέτη τους. Όσο για τα περί αναξιοπιστίας που χρεώνει στον αντίπαλό του, τον εαυτό του σε μια κλίμακα αξιοπιστίας τον κατατάσσει; Τώρα και οι δύο έδωσαν δείγμα γραφής των ικανοτήτων και των πρακτικών τους. Ποιος προηγείται και ποιος έπεται; 
Και άλλα ανέκδοτα…
Μέσα στη μαυρίλα της πανδημίας τα λόγια του μας τρομάζουν αλλά και μας διασκεδάζουν! «Το να φύγει η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, επιβίωσης, δημοκρατίας»! Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος για να τον προστατεύει από τέτοιες μπαρούφες;  Γιατί αν θεωρεί αναξιόπιστο τον σημερινό πρωθυπουργό τότε τον εαυτό του σε ποια κλίμακα αξιοπιστίας τον κατατάσσει; Πάντως, από το πολύ λέγε - λέγε κάνει μεγάλες γκάφες… Θα μου πείτε και πότε δεν έκανε; Επειδή αποφεύγει να κάνει αυτοκριτική δεν σημαίνει ότι θα τον πάρουν πάλι στα σοβαρά οι Έλληνες. Το πουλάκι πέταξε! Κακή επιλογή τότε που την πληρώσαμε ακριβά. Και εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να τον καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο… Τον ανεχθήκαμε σχεδόν πέντε χρόνια.
 Λόγια μεγάλων ανδρών…
 «Όταν θέλεις να στηρίξεις την κοινωνία και το εισόδημα αυξάνεις τον κατώτατο μισθό», δήλωσε εκ του ασφαλούς ο πολύξερος πολιτικός. Εκείνος κόβοντας το ΕΚΑΣ το έκανε για να στηρίξει την κοινωνία; Οι κατάρες όσων αδίκησε τον ακολουθούν ακόμη… Κι αν ήθελε να μειώσει τα κρατικά έξοδα γιατί δεν περιόριζε τα προνόμια των πολιτικών; Αυτοί ούτε πείνασαν ούτε θα πεινάσουν. Είναι βολικό να είσαι αρχηγός κόμματος. Τα προνόμια σε τυφλώνουν και δεν βλέπεις τι γίνεται στην πραγματικότητα. Μια πυρκαγιά στο Μάτι στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους και ακόμη μιλάει για καλύτερη διαχείριση κρίσεων; Το 2022 δεν είναι 2015! Τώρα τον καταδιώκει το παρελθόν του… Ό,τι και να λέει συγκρίνεται με ό,τι έπραξε όταν ήταν στην κορυφή… Γι’ αυτό ας λέει λιγότερα! Καλό θα του κάνει.
 Tι τα ήθελε;
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί είναι τέκνο της ανάγκης»! Πάλι ξέφυγε ο αρχηγός του. Πώς νομίζει ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη να του αναθέσουν για μια φορά ακόμη κυβερνητικά καθήκοντα; Όποιος καεί στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι! Δεν το ξέρει ο παντογνώστης πολιτικός; Τέτοιες απεγνωσμένες προσπάθειες μάλλον θα τις αποφύγουν οι Έλληνες όσο και αν αντιλαμβάνονται την ανάγκη του πρώην πρωθυπουργού να αποκτήσει πρόσθετα προνόμια… Το να επιδιώκει τώρα να αναλάβει καθήκοντα μεγαλύτερα από το μπόι του δεν είναι σοβαρή διεκδίκηση. Μπορεί να τον ενδιαφέρουν τα προνόμια αλλά αυτά πάνε μαζί με σοβαρή δουλειά που δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητές του. Με «καταλήψεις» και πορείες έργο σοβαρό δεν πραγματοποιείται…
Θεανώ Βλάχου