ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αυτό περίμεναν;
 Οι κάτοικοι της χιονισμένης Αττικής περίμεναν να περάσει ο Δήμος τους ή κάποιος άλλος φορέας έξω από κάθε πόρτα για να καθαρίσει το χιόνι; Σε ποια άλλη χώρα δεν ξέρουν οι κάτοικοι τις υποχρεώσεις τους όταν χιονίζει; Ο χώρος έξω από την πόρτα μας είναι υποχρέωση του καθενός μας, είτε να τον κρατάμε καθαρό από απορρίμματα, είτε να είναι προσβάσιμος όταν χιονίζει… Έτσι μπορεί να αποδώσει η όποια προσπάθεια για μια καλύτερη κατάσταση.
Θ.

Τα είπε με την Υφυπουργό!

 Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα είχε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν θέματα απασχόλησης στην Ήπειρο, της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στον εργασιακό χώρο, ενώ έγινε λόγος για πραγματοποίηση μίας πιθανής εκδήλωσης τον Μάρτιο στην Ήπειρο, όπου θα βρεθεί η ίδια αλλά και κάποιος άλλος υπουργός. Δυναμικά ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα ο Χάρης Λαζάνης, ο οποίος έχει να ασχοληθεί με δυο ενδιαφέροντα ζητήματα στη θητεία του, όπως η απασχόληση και ο αθλητισμός.

Ν.Γ.
«Βροχή» οι διαδικτυακές απάτες!
Δεν είναι λίγοι οι Ηπειρώτες, που το τελευταίο ειδικά διάστημα εξαπατήθηκαν διαδυκτιακά από επιτήδειους. Οι απάτες στο ίντερνετ είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτές, που καταγράφουν τα αστυνομικά δελτία, αλλά και αυτές, που δεν εξιχνιάζονται ή δεν καταγγέλλονται. Απατεώνες βρίσκουν κυρίως πεδίο δράσης στο διαδίκτυο, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία, βασιζόμενοι στην καλή προαίρεση ή και στην αφέλεια πολλές φορές των θυμάτων. Γι’ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή πριν από οποιαδήποτε διαδικτυακή συναλλαγή!
Α.
Ως πότε;
Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια, ίσως για πρώτη φορά, να δημιουργηθούν προσβάσεις για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα σε κάθε οίκημα ή υπηρεσία… Δεν βλέπω όμως να γίνεται η ίδια προσπάθεια και σε ναούς που η πρόσβαση γίνεται με σκαλοπάτια και μάλιστα ανάλογα με το μέγεθος της εκκλησίας αυτά γίνονται περισσότερα και απαγορεύουν την προσβασιμότητα… Ακόμη και δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες βάζουν εμπόδια στους πολίτες… Είμαστε ακόμη πολύ πίσω στις μετατροπές για προσβασιμότητα παντού…
ΜΑΤ

Δρόμος με προβλήματα...
Ο δρόμος Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα - Μαυρομάτι έχει προβλήματα... Παρ' ότι είναι εθνικής σημασίας, με την έννοια ότι συνδέει τη Θεσπρωτία με την Αλβανία και αντίστροφα, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πέρα απ' ότι είναι στενός και πολύ επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία του, έχουν δημιουργηθεί λακκούβες στο οδόστρωμα, ενώ είχε σημειωθεί και κατολίσθηση σε πλευρικό του σημείο.
Έτσι η Περιφέρεια Ηπείρου θα διαθέσει πίστωση για την άμεση αποκατάσταση της βατότητάς του στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Μαυροματίου στην περιοχή Σμέρτου.
Το σχέδιο της επέκτασης της Εγνατίας προς το Τελωνείο Μαυροματίου, που θα το συνδέσει με το λιμάνι Ηγουμενίτσας, φαίνεται πως αν κάποτε υλοποιηθεί, θα καθυστερήσει πάρα πολύ, αφού ακόμη ούτε λόγος για μελέτη δεν μπορεί να γίνει, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο χρειάζονται οπωσδήποτε παρεμβάσεις στον οδικό αυτό άξονα.
H.M.

Στη διάσωση της φάλαινας!
 Πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση των φορέων για τη διάσωση της νεαρής τραυματισμένης φάλαινας που είχε εντοπιστεί πριν λίγες ημέρες στον Άλιμο Αττικής. Μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης και απομακρύνθηκε, πλέοντας προς τα ανοιχτά. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Αμυράς ευχήθηκε να τα καταφέρει στο δύσκολο ταξίδι της επιβίωσης και εξέφρασε ευχαριστίες στις διάφορες εθελοντικές ομάδες, τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, την Καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσα Κομνηνού, με τους οποίους έδωσαν αγώνα να βοηθήσουν τη φάλαινα. Ευχάριστο ότι είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του θηλαστικού!
Ν.Γ.

Στα αζήτητα…
Δεν ξέρω ποια κατάρα μας κατατρέχει και δεν καταφέρνουμε ούτε στις δύσκολες συνθήκες να έχουμε ενιαία στάση ευθύνης. Λόγια, λόγια, καταγγελίες, ύβρεις, κομματικές εμπάθειες, ιδεολογικές αερολογίες και στο τέλος ο απολογισμός: «Μια τρύπα στο νερό»! Κι ενώ είναι αδύνατο να μη γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά ότι μας δέρνει η ανοργανωσιά και χρειάζονται σχεδιασμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για να φύγει η σκουριά που κατάκατσε παντού, όταν έρχεται η ώρα των κοινών δράσεων, άλλος για Χίο τραβάει κι άλλος για Μυτιλήνη! Τρέμουν την πιθανότητα να βαδίσουν από κοινού, να προτείνουν και να συναποφασίσουν τι είναι το καλύτερο γι αυτό τον έρμο τον τόπο και τους κατοίκους του. Είναι τόσο μικροί για τόσο μεγάλες αποφάσεις… Τη λέξη «συνευθύνη» δεν την ξέρουν…

Δεν αντιλαμβάνεται τι λέει;
 «Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα στάθηκε την κρίσιμη ώρα σε όλα τα θέματα στο πλευρό της κυβέρνησης και βάλαμε πλάτη στα κρίσιμα ζητήματα»! Η δήλωση είναι του Αλέξη Τσίπρα… Τα πιστεύει αυτά που λέει ή νομίζει ότι οι πολίτες έχουν αμνησία; Κάθε μέρα λιθοβολεί τον Έλληνα πρωθυπουργό οτιδήποτε κι αν κάνει οποιαδήποτε απόφαση κι αν πάρει. Όσο για τη δήλωσή του ότι εκείνοι δεν ασχολήθηκαν με την οικογένεια Μητσοτάκη αυτό το πιστεύει και το λέει; Υπάρχει άλλος πρωθυπουργός που να χτυπήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του με τόση μανία από την αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά της;» Ακόμη και τα παιδιά του ανέχθηκαν τα σχόλιά τους… Και πήρε η μπόρα και την διακεκριμένη αθλήτρια που βρέθηκε στο περιβάλλον Μητσοτάκη…

Πέφτει, κι όλο πέφτει…
Αν η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εποικοδομητική, λέτε να μη του το αναγνώριζαν οι Έλληνες; Όμως σε κάθε νέα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει όλο και πιο χαμηλά! Πιο χαμηλά βρίσκεται αυτός που ασκεί χρέη αρχηγού. Αντιπολίτευση κάνουν και δεν τα καταφέρνουν να πείσουν για τις προθέσεις τους… Ιδιαίτερα μετά την άνοδο του ΚΙΝΑΛ όλο και χειρότερα εμφανίζονται τα ποσοστά τους. Σκέψου και να είχαν να διαχειριστούν τα σημερινά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε… Μας φύλαξε ο Θεός από τέτοιες περιπέτειες… Όταν τελειώσουμε με την πανδημία, πιστεύουμε ότι όλα θα εξελίσσονται καλύτερα σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο… Και «το καλύτερα» θα διαχέεται και στην οργάνωση του κράτους και στην κοινωνία. Αναμένουμε!

Πόσα χάσαμε…
 Τι κάναμε το καλοκαίρι του 2019! Δώσαμε την εμπιστοσύνη μας στον Κυριάκο και απορρίψαμε τον Αλέξη! Μεγάλο λάθος… Γιατί αν σήμερα είχαμε άλλο πρωθυπουργό θα είχαν σωθεί οι νεκροί της πανδημίας, αφού και περισσότερες κλίνες στην εντατική θα είχαμε και καλύτερα θα δούλευαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για να μην πω ότι με εκείνον πρωθυπουργό δεν θα τολμούσε ο κορωνοϊός να φθάσει στην πατρίδα μας… Εξάλλου και ο στενός του συνεργάτης που έχει σχέση με την υγεία θα οργάνωνε καλύτερα το ΕΣΥ και μπορεί με τη διάθεση προσφοράς που έχει να έτρεχε και ο ίδιος σε κάποιο νοσοκομείο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γιατρός… Τώρα είναι αργά για να αντικαταστήσουμε τον Μητσοτάκη… Αν θα το κάνουμε στις επόμενες εκλογές, αυτό θα το δούμε…
Θεανώ Βλάχου