ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κι όμως δεν ντράπηκε!

 Ευτυχώς ήταν κόκκινο το φόντο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα προχθές βράδυ στο «Du Lac» και έτσι δεν φάνηκε ότι «κοκκίνισε» από ντροπή όταν έλεγε ότι ... χάθηκαν δύο χρόνια για το δρόμο Γιάννενα - Κακαβιά και για τη μελέτη της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα. Όταν αναγκάζεται να ισχυρίζεται τέτοια πράγματα, καταλαβαίνει κανείς σε τι επίπεδο πολιτικής... δυστυχίας έχει περιέλθει.
Ν.

Ξέρουν από deal...

 Πίσω από κάθε μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, κρύβεται και ένα deal, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή του ομιλία. Για να το λέει κάτι περισσότερο θα ξέρει. Άλλωστε, η δική του Κυβέρνηση έκανε... μεταπτυχιακά στα deal με τον Καλογρίτσα! Ν.
«Θολό» το τοπίο...
 Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα του Διευθύνοντα Συμβούλου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος συναντήθηκε τόσο με το Δήμαρχο Γιάννη Λώλο, όσο και με τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία, πριν αυτό ιδιωτικοποιηθεί. Παρότι υπήρξαν κάποιες υποσχέσεις εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει τον ΟΛΗΓ, το τοπίο φαίνεται να παραμένει ασαφές και θολό, γι' αυτό και οι τοπικοί φορείς είναι επιφυλακτικοί και κρατάνε μικρό καλάθι...
H. M.

Άπληστος…
 Ο αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ έχασε την ψυχραιμία του! Επανέρχεται με μια ανούσια φλυαρία ανακατεύοντας όσα ξέρει και δεν ξέρει… Καταφέρεται εναντίον του Ανδρουλάκη που ο λαός τον επέλεξε ήδη πρώτο. Τι συμβαίνει; Ζηλεύει ο απόγονος του Ανδρέα; Ας ήταν συνεπής και να μη …ξενοκοίταζε αλλά να φρόντιζε να επιμορφώνεται για να αποκτήσει ουσιαστικά προσόντα τα οποία δεν φαίνεται να τα έχει. Όσο για τη ρήση του ότι αυτός μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, εμείς τι να πούμε; Όταν δοκίμασε να επιβάλει το ΚΙΔΗΣΟ εναντίον του ΚΙΝΑΛ πήρε την απάντηση από το λαό!
ΜΑΤ
Ας καθαρίζουμε...
 Από καιρό επισήμαινε αυτή εδώ η στήλη την ανάγκη καθαρισμού των φρεατίων της πόλης για να μπορούν να απορροφήσουν τα όμβρια ύδατα. Κάποια καθαρίστηκαν, τα περισσότερα όχι. Και να που τώρα προκύπτουν προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Κι εμείς όμως οι πολίτες ας μην περιμένουμε τα πάντα από τον Δήμο, γιατί είναι πάρα πολλά τα φρεάτια. Όποιο εντoπίζουμε βουλωμένο με φύλλα, σκουπίδια κλπ. μπροστά στο σπίτι, τη δουλειά, το μαγαζί μας, ας το καθαρίζουμε. Δύο λεπτά υπόθεση είναι. Για το καλό το δικό μας και τη γειτονιάς θα το κάνουμε...
Κ.Α.

Πήρε απάντηση!

 Πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στη Μονάδα Παιδικής Προστασίας της Κόνιτσας η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Απάντηση έδωσε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη. Όπως ανέφερε, η προηγούμενη διοίκηση επί θητείας της κ. Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας είχε αναστείλει τη λειτουργία της δομής στην Κόνιτσα, με τη συναίνεσή της. Η Μ. Τσολάκη έκανε επίσης αναφορά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και στη δομή της Κόνιτσας. Όσο για τις δηλώσεις της Θεανώς Φωτίου, ισχύει αυτό που λέει ο ελληνικός λαός «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»!

Ν.Γ.

Όχι στη συνευθύνη!
 Τελικά είναι κατώτερος των περιστάσεων ο εν Ελλάδι πολιτικός κόσμος! Τόσα μας βρήκαν τον τελευταίο καιρό και αντί να συμπορευτούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί που χρησοπληρώνονται απ το υστέρημα του ελληνικού λαού, το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν είναι να …φαγώνονται! Αρνούνται με πείσμα την αναγκαία συνεννόηση και η συνευθύνη τους απωθεί σε τέτοιο βαθμό που μας προκαλεί την αγανάκτηση. Τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα σοβαρά, με πρωτοφανείς διαστάσεις και ο πολιτικός κόσμος στο μόνο που επιδίδεται είναι το πώς θα ακυρώσει ο ένας τις πρακτικές του άλλου… Κανένας σχεδιασμός στις προτάσεις τους, άγνωστη η έννοια της συνευθύνης, και τίποτε καλύτερο στον ορίζοντα… Μόνο αντιπαλότητες και εμφυλιοπολεμικές ιαχές.

Αρνητές…
= Δεν είναι αρνητές μόνο εκείνοι που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο αν και γνωρίζουν ότι είναι ένα όπλο προστασίας από την πανδημία. Προτιμούν να νοσούν, να νοσηλεύονται, να πεθαίνουν, αλλά ξορκίζουν τον εμβολιασμό. Τα ελληνικά κόμματα αρνούνται ακόμη και να συμπράξουν με την κυβέρνηση σε κοινές δράσεις που θα μας βγάλουν μια ώρα γρηγορότερα στο ξέφωτο… Η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη τους βγάζει αναφυλαξία. Η συνευθύνη δεν ήταν ποτέ επιλογή για τα κόμματα της ελληνικής Βουλής. Δεν ξέρω αν καταφέρουμε να αναδείξουμε μία ή δύο το πολύ περιπτώσεις που συνέπραξαν προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μόνο στην άρνηση κατέφευγαν…

Κανείς δεν καταθέτει!
 Η αδεξιότητα την οποία επιλέγει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί όλα όσα καθημερινά εξελίσσονται και είναι ιδιαίτερα σοβαρά, η αδυναμία του να εκφράσει θετικό προγραμματικό λόγο που να είναι ελκυστικός και για τους πολίτες, τον κάνουν να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη του λαού ο οποίος κάθε μέρα που περνάει τον κρίνει όλο και λιγότερο ικανό για να του αναθέσει μεγάλες ευθύνες. Και το δυσάρεστο είναι ότι και κανένα άλλο κόμμα της Βουλής δεν καταφέρνει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που να είναι προσαρμοσμένες στα τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Έτσι παραμένουν στα παρασκήνιο χωρίς καμία δυνατότητα να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και εμείς τους κατατάσσουμε σε μια δεύτερη κατηγορία «αρνητών»….

Κατώτερος…
Δεν μας έπεισε ο κ. Τσίπρας για τις δεξιότητές του προκειμένου να κάνει σοβαρό και μετρήσιμο έργο… Λόγια, λόγια, καταγγελίες για κάθε «αντίπαλο» και από δουλειά μηδέν. Και τώρα που τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία είναι πολύ σοβαρά εκείνος δεν βρίσκει ούτε μία εναλλακτική πρόταση που να είναι προσαρμοσμένη στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Έτσι με τις αδυναμίες που έχει φαίνεται ότι δεν πρέπει να ελπίζουν όσοι τον ακολουθούν ότι υπάρχει και η ελάχιστη πιθανότητα να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εκεί θα σέρνεται πίσω από τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να τον μειώνει για να ικανοποιεί το εγώ του. Όσα κι αν λέει δεν τον βοηθάνε να εμφανιστεί ως ελκυστική εναλλακτική λύση, ούτε θα εισπράξει τη δυσφορία του κόσμου.
Θεανώ Βλάχου