ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα την αφήσουν έτσι!
 Τώρα... έδεσε το γλυκό! Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος στην Ανεξαρτησίας θα διακοπούν ενόψει γιορτών και συγκεκριμένα από τις 15 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα! Η εξήγηση που έδωσε είναι για να… διευκολυνθεί η εορταστική κίνηση στην περιοχή. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό όμως; Σταματώντας το έργο δεν θα μείνει πίσω ένα ανοιχτό εργοτάξιο που θα δυσκολεύει την κίνηση στην Ανεξαρτησίας; Θα μείνει και αυτό θα είναι εις βάρος των καταστηματαρχών της οδού. Αυτούς δεν τους σκέφτεται κανένας;
K.A.

Με κάθε λεπτομέρεια...

 Αν μη τι άλλο, έναν πλούσιο και ιδιαίτερα αναλυτικό απολογισμό δράσης για το εξάμηνο από τον Απρίλιο ως τον Νοέμβριο παρουσίασε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης. Το σχετικό δελτίο τύπου έχει έκταση περίπου 3.600 λέξεις και περιλαμβάνει όλες τις παρεμβάσεις του Γιαννιώτη βουλευτή και πρ. υπουργού, ερωτήσεις στη Βουλή, συνεργασίες με Υπουργούς, συναντήσεις με φορείς κλπ. Φυσικά, ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Καλογιάννης και αυτή την περίοδο στο μείζον θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, θυμίζοντας πρότασή του με την οποία, όπως επισημαίνει, θα μπορούσε να δοθεί λύση με ενιαίο τρόπο στα σοβαρά χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά και των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Α.
Δίκαια διαμαρτύρονται!
 Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού. Κι έχουν δίκιο. Μάλιστα, έκαναν και κινητοποίηση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. Όπως τονίζουν, «σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, το Νοσοκομείο μας βρίσκεται σε δυσμενέστερη κατάσταση από άποψης προσωπικού και οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης, εξαιτίας του 4ου κύματος δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια».
Η.Μ.
Κριτική για τα τέλη…
 Κριτική στη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι οι Γιαννιώτες θα πληρώσουν υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη άσκησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Μπέγκα, Θωμάς Γιωτίτσας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα κατάστημα της εστίασης, ένα φροντιστήριο, μια αθλητική ακαδημία, ένα ξενοδοχείο θα χρεωθούν μια αύξηση 70% σε σχέση με πέρσι», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε πώς πρέπει να ζητήσουν μία συγγνώμη για τις αποτυχημένες επιλογές τους που οδηγούν την πόλη σε συνεχή αδιέξοδα. Καμία αντίρρηση, αλλά και η Δημοτική Αρχή Μπέγκα έκανε ποτέ αυτοκριτική για τα δικά της πεπραγμένα;
Ν.Γ.

Κακό του κεφαλιού τους!
 Αν δεν αντιλαμβάνονται τα μέλη του ΚΙΝΑΛ πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, κακό του κεφαλιού τους αν κάνουν τις συνήθεις επιλογές… Κάπως έτσι έχασαν και τον Βαγγέλη Βενιζέλο έναν πολιτικό και επιστήμονα αξιολογότατο. Τώρα αν συσπειρωθούν δίπλα στον ΓΑΠ λόγω συναισθηματικών κολλημάτων τότε κακό του κεφαλιού τους. Γιατί πέρα από τις χαμηλές δυνατότητες του εν λόγω πολιτικού, η απομάκρυνσή του από τον πολιτικό τους χώρο και η ίδρυση δικού του κόμματος λέει πολλά… Άλλο ο πατέρας και άλλο ο «κληρονόμος του θρόνου»!
ΜΑΤ

Προτάσεις αναβάθμισης...

Στα Ιωάννινα βρέθηκε προ ημερών η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά μαζί με στελέχη της φοιτητικής παράταξης. Συνομίλησαν με φοιτήτριες και φοιτητές από όλα τα τμήματα που τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για το επίπεδο των υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού των εργαστηρίων των τμημάτων τους. Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες της ΔΑΠ δεσμεύτηκαν να καταθέσουν προτάσεις για την αναβάθμισή τους, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών με στόχο την καλύτερη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας. Ας ελπίσουμε σε ουσιαστικές προτάσεις από τις φοιτητικές οργανώσεις και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε μία εποχή όπου ο ρόλος τους πρέπει να είναι παρεμβατικός με σκοπό να μπει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για αλλαγή εικόνας των ιδρυμάτων.

Ν.Γ.

Με τις ίδιες ατάκες!
 Περί «δημοκρατικής παράταξης» μίλησε ο κ. Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ! Γιατί μονοπωλεί τη Δημοκρατία; Ποια κόμματα θεωρεί ότι δεν είναι «δημοκρατικά»; Και αυτό που μας κυβερνάει ποιοι του ανέθεσαν την ευθύνη; Μόνο του κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα; Δεν το αποφάσισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ύστερα από μια εκλογική διαδικασία; Συνηθίζουν πολλοί Έλληνες πολιτικοί να χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με την ουσία των γεγονότων. Όσο για τον αγώνα του να δώσει την αρχηγία σε ένα γόνο πολιτικής οικογένειας που τους πρόδωσε και ίδρυσε δικό του κόμμα, εμείς τι να πούμε; Ας προβληματιστεί από την άρνηση του «εκλεκτού του» να συμμετάσχει σε κοινή εμφάνιση των υποψηφίων στα τηλεοπτικά δίκτυα…

Αποφεύγουν το διάλογο…
Κόμματα που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία, απολαμβάνοντας και όλα τα προνόμια που αυτή τους προσφέρει, αποφεύγουν τον ουσιαστικό διάλογο… Μιλάνε με ασάφεια και δεν ξεκαθαρίζουν τις επιδιώξεις τους! Τι φοβούνται; Μόνο κριτική στις κυβερνήσεις ασκούν; Μήπως φοβούνται την κριτική που θα δεχθούν για τις δικές τους επιδιώξεις; Πάντως, σε όποιο κράτος κι αν εφαρμόστηκαν οι απόψεις τους είδαν κι έπαθαν οι λαοί για να τις αποτινάξουν από πάνω τους. Τα σύνορα τώρα είναι ανοιχτά. Οι πολίτες μετακινούνται ελεύθερα από χώρα σε χώρα και οι εμπειρίες όλων είναι πλέον γνωστές… Πάντως, η πολύ μικρή αποδοχή των θέσεών τους από τον Ελληνικό λαό παρά τις φωνές και τις πορείες που οργανώνουν θα ‘πρεπε να τους διδάξει ότι στραβά αρμενίζουν!

Ίσως η καλύτερη…
Από όσα μας διδάσκει η διεθνής πρακτική η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης της εξουσίας… Και γι’ αυτό όλες σχεδόν οι χώρες την επιλέγουν και την εφαρμόζουν στην πράξη. Αν κατάφερναν τα κόμματα που συμμετέχουν σ αυτή να εκφέρουν ουσιαστικό διάλογο με σοβαρές προτάσεις για την επιλογή των καλύτερων λύσεων τότε όλα θα γίνονταν καλύτερα προς όφελος των πολιτών της κάθε χώρας… Όσο για τη λειτουργία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αποφασίζει για όσα θα συμβούν σε περισσότερες της μιας χώρας, αυτό είναι ανάγκη να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο ώστε η Ε.Ε. να αντέξει στις ανακατατάξεις που γίνονται σε διεθνές επίπεδο και που είναι φυσικό να εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα. Γιατί αν η «Ένωση» διασπαστεί…

Ας ωριμάσουν!..
 Τα κόμματα που με την ψήφο του ελληνικού λαού συμμετέχουν στη λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου δεν έχουν όλα την ίδια αποδοχή… Μπορεί να παίρνουν το ποσοστό που προβλέπεται για να εκπροσωπούνται στη βουλή των Ελλήνων αλλά θα ‘πρεπε να τους προβληματίζει η πολύ χαμηλή αποδοχή των θέσεων και των προτάσεών τους που έχουν στον ελληνικό λαό αν και κάποια από αυτά βρίσκονται για πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο αλλά χωρίς μεγαλύτερη αποδοχή. Γιατί αν κάνουν σοβαρή αυτοκριτική τότε θα πρέπει να αλλάξουν …διαδρομή και να εκσυγχρονιστούν προκειμένου να λειτουργήσουν συλλογικά και να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό. Γιατί όταν στέκονται απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης μόνο ως αρνητές απλά δεν πείθουν το λαό.
Θεανώ Βλάχου