ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ισχύει το αμετάθετο;
Θέση για τις μετακινήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πήρε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Κι ως συνήθως «κατήγγειλε» τη Διοίκηση κ.ο.κ., υιοθετώντας τη «γραμμή» των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής του Επιτροπής. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν ως συνδικαλιστικό όργανο εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και όχι ένα τμήμα του, φιλικά προσκείμενο προς την ιδεολογία της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Τμήματος. Γιατί κι εκείνοι που τοποθετήθηκαν στις θέσεις εκείνων που μετακινήθηκαν, δημόσιοι υπάλληλοι είναι και έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τη θέληση να υπηρετήσουν και σε διαφορετικά πόστα από εκείνα στα οποία ήταν. Δηλαδή, για κάποιους πρέπει να ισχύει το αμετάθετο; Με κάτι τέτοιες τοποθετήσεις, στις συγκεντρώσεις και στις πορείες της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν τελικά μόνο ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και τα... πανό τους!
Ν.
Θα βγουν ειδήσεις;
Στο γεφύρι της Πλάκας θα βρεθούν σήμερα οι Υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Υποδομών - Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή την βράβευση του έργου αποκατάστασής του από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό για την Πολιτιστική Κληρονομιά Europa Nostra. Στο περιθώριο της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών αποτελεί ζητούμενο αν θα βγουν ειδήσεις αναφορικά με τα έργα που είναι σε εκκρεμότητα στην Ήπειρο, όπως η σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά ή με την Πρέβεζα αλλά και η εξέλιξη του άξονα Ε65. Καλές είναι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις, αλλά εδώ στην περιοχή μας θέλουμε έργα γιατί οι εκκρεμότητες είναι πολλές.
Α.
Τι θέλει την ενημέρωση;
Την ολομέλεια της Βουλής θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με τη Γαλλία! Τι τις θέλει τις ενημερώσεις; Το επίπεδο μεγάλου μέρους των βουλευτών δεν είναι για τέτοιες ενημερώσεις… Ό,τι και να τους πει, ό,τι σημαντικό κι αν έχει να παρουσιάσει, από κάτω «κρα» θα ακουστεί! Ο φθόνος, η ζήλια και η πολιτική αντιπαλότητα είναι οι κακοί σύμβουλοι σε κάθε αναγκαίο βήμα της χώρας. Ήδη πριν από την ενημέρωση, με το που ακούστηκαν επαινετικά λόγια στο εξωτερικό οι εν Ελλάδι πολιτικοί «αντίπαλοι» μόνο επιφυλάξεις εξέφρασαν. Ούτε ένα καλό λόγο…
Θ.

Αδιανόητο…
Έλληνες εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια συνδέεται με τη διαδικασία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των ιδίων των εκπαιδευτικών και κήρυξαν απεργία-αποχή! Σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν αξιολογείται η δουλειά των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων; Μήπως θα ‘πρεπε να σκύψουν περισσότερο στην εν Ελλάδι κατάσταση που οι μαθητές δουλεύουν διπλά, δηλαδή και μέσα στα σχολεία και στην πρόσθετη βοήθεια είτε σε φροντιστήρια είτε κατ οίκον; Γιατί οι μαθητές στην Ελλάδα χρειάζεται να δουλεύουν τόσες ώρες κάθε μέρα; Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως ή είναι ελλιπής η εκπαίδευση στα σχολεία; Και όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους απορρίπτουν και αυτοί την αξιολόγηση;
MAT
Επιτέλους, αναστήλωση!
«Κραυγή αγωνίας για το παλιό πέτρινο σχολείο στο Δίλοφο» ήταν ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του «Π.Λ.» από τον Νοέμβριο του 2018. Γράφαμε τότε για τον κίνδυνο κατάρρευσης που αντιμετώπιζε το εντυπωσιακό κτίριο λόγω απουσίας συντήρησης επί τρεις δεκαετίες σχεδόν μεταφέροντας και εκκλήσεις του προέδρου της Κοινότητας Διλόφου. Με ικανοποίηση λοιπόν είδαμε χθες ανάρτηση του Αλέκου Καχριμάνη με την οποία γνωστοποιεί ότι ξεκίνησαν εργασίες αναστήλωσης του παλιού σχολείου (φωτό)! Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, όμως είναι σημαντικό να αποκατασταθεί το εν λόγω κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο! Έπειτα θα μπορέσει να αξιοποιηθεί προς όφελος της περιοχής!
Κ.Α.
Ανεφάρμοστοι νόμοι...
Νόμοι υπάρχουν ψηφισμένοι και είναι σε ισχύ για όσους αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου να ‘ναι, όμως ο Δήμος δεν τους εφαρμόζει, διαμαρτύρεται φίλος αναγνώστης, ο οποίος, για του λόγου το αληθές, έστειλε στη στήλη και σχετικές φωτογραφίες! Μας παραπέμπει δε στον Νόμο 4819/2021 που είναι σε ισχύ από 23-06-2021, άρθρο 75, παράστημα ΙΧ (διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται από τους ΟΤΑ α’ βαθμού). Με τη σειρά μας παραπέμπουμε το ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ας κάνουν το καθήκον τους ώστε να πάψουν πια οι αυθαιρεσίες και να μη βλέπουμε εικόνες όπως αυτές που αντικρίζουμε όλοι μας καθημερινά στα Γιάννενα. Αν δεν πέσει «πέλεκυς», δε θα αλλάξει τίποτα...
Κ.Α.
* * *
Σαν τις ύαινες!..
Κάθε μέρα στελέχη της αντιπολίτευσης παραφυλάνε σαν τις ύαινες προκειμένου να επισημάνουν κάποιο λάθος της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, για να το κάνουν κεντρικό θέμα της καθημερινότητας… Δεν τους ακούσαμε να προτείνουν καλύτερες λύσεις σ’ αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επιτέλους, ας ξεκινήσουν να αντιπροτείνουν το διαφορετικό που μπορεί να είναι και καλύτερο για να έχουν και οι πολίτες μέτρο σύγκρισης. Όλοι έχουν την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη δομή και λειτουργία του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς η στελέχωση χωρίς αξιολόγηση προσώπων μόνο με κομματικά κριτήρια είναι το μεγάλο πρόβλημα που διαχρονικά μας επιβλήθηκε. Και τώρα που κάτι πάει να αλλάξει οι αντιδράσεις περισσεύουν… Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν.
«Δι’ ασήμαντον αφορμήν»!
Τις περισσότερες φορές έχουμε πρόωρες εκλογές στη χώρα μας… Βλέπεις, η αντιπολίτευση πάντα βιάζεται να γευθεί τα οφέλη της εξουσίας κι ας μην έχει να αντιπροτείνει κάτι καλύτερο που θα ωφελήσει τον τόπο και το λαό. Οι κυβερνήσεις αναλάμβαναν την υποχρέωση να κυβερνήσουν αλλά οι διαφορές από κυβέρνηση σε κυβέρνηση ήταν μηδαμινές και συνήθως γινόταν απλή διαχείριση χωρίς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις… Δεν ήταν μαθημένοι να δουλεύουν επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο παρά τα τόσα και τόσα που διακήρυτταν τις προεκλογικές περιόδους… Έτσι μας επέβαλαν την υστέρηση, την ανοργανωσιά, την κομματικοποίηση και κανένας δεν παρέδιδε καλύτερη την Ελλάδα σε σχέση με το πώς την παρέλαβε. Ποτέ δεν εκπονήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο.

Είναι σε όλους γνωστό!
Παρερμηνεύτηκε από την αντιπολίτευση ακόμη και η φράση του πρωθυπουργού προς τους σεισμοπαθείς της Κρήτης! Βλέπεις, δεν είχαν κάτι πρόσφορο για να κάνουν αντιπολίτευση και κατέκριναν κάτι που είναι ιδιαίτερα ουσιαστικό για τη χώρα μας όπως είναι η αντισεισμική οικοδόμηση πόλεων και χωριών! «Θα χτίσουμε καλύτερα τα σπίτια» είπε στους σεισμόπληκτους της Κρήτης! Ποιος δεν γνωρίζει ότι τα περισσότερα σπίτια ακόμη και πάνω από ρήγματα έχουν χτιστεί χωρίς αντισεισμική προστασία; Και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που μας χορεύει ο εγκέλαδος! Και στην Κρήτη είναι γνωστό ότι από κάτω γίνονται «ανακατατάξεις». Πρέπει να ζήσουμε με τον εγκέλαδο λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα…

Όχι μόνο οι σεισμοί…
Και δεν είναι μόνο οι σεισμοί που ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά… Είναι και η παράνομη δόμηση πάνω σε ρέματα και μέσα σε δασικές περιοχές. Η κλιματική αλλαγή θα μας προσθέσει και άλλα δεινά! Αυτό είναι γνωστό σε όλους και αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα μέτρα θα μας βρουν μύρια όσα κακά. Γιατί αν σπίτια και δημόσια κτήρια χτίζονται πάνω στα ρέματα τότε ποιος δεν ξέρει τι θα συμβεί; Και όση φαγωμάρα κι αν καλλιεργείται ανάμεσα σε κυβερνήσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης ουσιαστική βοήθεια δεν μας παρέχουν… Απλά βγάζουν τα απωθημένα τους σε μια προσπάθεια μόνο να ακυρώσουν οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση όταν δεν την ελέγχουν. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι όταν κυβερνούν έχουν διαφορετικά κριτήρια… Δείτε τι έκαναν στο Μάτι και τι σχολίαζαν στις πυρκαγιές στην Εύβοια!
Θεανώ Βλάχου