ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δελεαστικό το 43%!
 Αν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιούνταν και πάλι με το σύστημα της απλής αναλογικής αμφιβάλουμε αν ο Μωυσής Ελισάφ το σκεφτόταν καν να είναι εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Ιωαννιτών. Αυτό όμως το 43% συν 1 το οποίο ως ποσοστό με τον νέο εκλογικό νόμο θα δώσει αυτοδυναμία το 2023 στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει εύκολα. Είναι δελεαστικό για τον κ. Ελισάφ εξ ου και το ξανασκέφτηκε. Για τον Αλέκο Καχριμάνη, πάλι, το νέο χαμηλότερο εκλογικό όριο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Και με την απλή αναλογική ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη στις τελευταίες εκλογές, οπότε άγχος τέτοιο δεν έχει. Το μόνο που θα μετρήσει εδώ είναι προφανώς η υγεία και η όρεξή του να συνεχίσει. Τίποτε άλλο...
Κ.Α.

Όλα ανοιχτά!

 Μια έντονη κινητικότητα αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας και πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας. Δίνει το «παρών» του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και όχι μόνο στη Θεσπρωτία, ενώ βρέθηκε και στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, όπου παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού. Αν και ο ίδιος ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει συμμετοχή του σε εκλογές, οι κινήσεις του αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το μόνο σίγουρο είναι, όπως, εκ των πραγμάτων, φαίνεται, ότι δεν αποσύρθηκε.

Η.Μ.
Εντελώς άκομψο…
 Τόσα χρόνια λειτουργεί ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής» και ακόμη οι διοργανωτές και οι φορείς του Δήμου, επιμένουν να προσθέτουν και τις λέξεις «παλαιά σφαγεία»! Πολύ άκομψο δεν είναι; Καιρός να το αφαιρέσουν από τις προσκλήσεις και τις ανακοινώσεις τους… Όλοι ξέρουμε πού βρίσκεται και οι περισσότεροι ούτε που γνωρίζουν ότι εκεί υπήρχαν κάποτε σφαγεία!
Θ.
Το καλό παράδειγμα!
 Στα γήπεδα επέστρεψαν το Σαββατοκύριακο, μετά από απουσία ενός έτους λόγω της πανδημίας, οι ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας. Αυτό που μας έκανε καλή εντύπωση είναι πώς στο γήπεδο της Μουσιωτίτσας στο ματς του ΠΑΣ Πηγών Λούρου με το Κεφαλόβρυσο για το Κύπελλο ΕΠΣΗΠ, οι άνθρωποι της φιλοξενούμενης ομάδας συγκέντρωσαν τα μπουκάλια και ό,τι υπήρχε γύρω από τον πάγκο τους, αφήνοντας τον χώρο καθαρό και σίγουρα είναι κάτι που γίνεται και σε άλλα γήπεδα. Πάντα οφείλουμε να διατηρούμε τον χώρο καθαρό όπου κι αν είμαστε και να μην περιμένουμε… υπηρέτες να τα μαζέψουν!
Ν.Γ.

Επιδίωξαν ρεβάνς!
Σκύλιαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ευτυχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι- τις μέρες που καιγόταν περιοχές της χώρας μας! Πολλοί κράτησαν υπεύθυνη στάση γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο και θεώρησαν ότι η σιωπή τους ήταν η πιο υπεύθυνη στάση την ώρα που εξελίσσονταν το κακό και κινδύνευαν τόσοι άνθρωποι και από τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και από τους διασώστες και από τα πληρώματα των αεροπλάνων! Κάποιοι όμως ήλπιζαν να χαθούν άνθρωποι προκειμένου να πάρουν τη ρεβάνς για το Μάτι. Ευτυχώς που δεν έγινε τέτοιο κακό, Δεν χάθηκαν άνθρωποι… Τα σπίτια θα ξαναγίνουν και η ζωή θα πάρει πάλι το δρόμο της!
ΜΑΤ

Τεράστια ζημιά!

Έχει αλλάξει εντυπωσιακά το τοπίο στην κοιλάδα του Λούρου, το οποίο δεν είναι πια όπως το ξέραμε. Η διαπίστωση ανήκει σε φίλο αναγνώστη που πέρασε αυτές τις μέρες από την περιοχή και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη ζημιά που έχει κάνει το μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια κατά μήκος του ποταμού. Εκατοντάδες δέντρα ξερά, ακόμα και ορισμένα αιωνόβια που άντεξαν τόσες και τόσες «περιπέτειες». Όπως ορθά επισημαίνει ο εν λόγω αναγνώστης, το υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της συγκεκριμένης ασθένειας και να λάβει μέτρα, κυρίως κόβοντας όλα τα άρρωστα και επικίνδυνα δέντρα. Διαφορετικά σε λίγα χρόνια ο πλάτανος θα εξαφανιστεί τελείως από την Ελλάδα!

Κ.Α.

Μένουν τα συνθήματα!
= Το ακούσαμε τόσες φορές και τώρα πια δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Τα περί «προοδευτικής κυβέρνησης» είναι σύνθημα χωρίς περιεχόμενο! Έτσι αποδείχθηκε στην πράξη. Μπορούμε να πούμε ότι πρόοδος είναι οι τομές που εφαρμόζει ο Πιερρακάκης που διευκολύνουν τη ζωή των απλών πολιτών στην καθημερινότητά τους που περνούσαν από σαράντα κύματα για να βγάλουν ένα πιστοποιητικό αλλά και τη ζωή των επαγγελματιών που τώρα ξέρουν τι σημαίνουν για τη διευκόλυνσή τους οι τομές που εφαρμόζει ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης… Πότε άλλη φορά εμείς οι Έλληνες βρήκαμε τόσες εξυπηρετήσεις στις συναλλαγές μας με τις υπηρεσίες; Άρα αυτά που μας προσφέρει τώρα ο τόσο ικανός υπουργός είναι πρόοδος που βρίσκεται μακριά από τη λεγόμενη… συντήρηση.
Οι καλύτεροι…
Είναι ιδιαίτερο προσόν για τον επικεφαλής της οποιασδήποτε κυβέρνησης να επιλέγει τους καλύτερους συνεργάτες σε κάθε τομέα δράσης… Ο φόβος της κριτικής των πολιτών για το ποιος είναι καλύτερος ποιού, ανάγκαζε ηγέτες με χαμηλή αυτοεκτίμηση να επιλέγουν ως συνεργάτες κατώτερους της δικής τους προσωπικότητας για να μην επισκιάζονται από τις συγκρίσεις. Για πρώτη φορά οι περισσότερες επιλογές του σημερινού πρωθυπουργού φωνάζουν για την αξιοσύνη τους γι’ αυτό και πολλοί τομείς δράσης προχωράνε θετικά παρά τα τόσα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία. Και μετά την έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας μας θα μπουν πολλά κακώς κείμενα σε τροχιά ανάπτυξης εκτός κι αν νέος ιός μας επισκεφθεί πάλι το Χειμώνα…

Σε τροχιά ανάπτυξης!
 Αν τελικά οι συνθήκες το επιτρέψουν θα δούμε και τη βελτίωση και την ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης προς όφελος της κοινωνίας που τόσα πέρασε από την επέλαση του κορονοϊού. Τα στελέχη που θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι σίγουρα τα καλύτερα γι’ αυτό το σκοπό γιατί μέχρι τώρα στις επιλογές στελεχών ο πρωθυπουργός πήρε άριστα… Ακόμη και εκείνος ο ΕΦΚΑ που τόσο ταλαιπώρησε τους ασφαλισμένους βρήκε το δάσκαλό του με τη μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη σ’ αυτό το υπουργείο. Ήταν η ντροπή της χώρας μας η πολυετής καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων που οδηγούσε σε αδιέξοδα τους απόμαχους της δουλειάς… Κανένας δεν τους ρωτούσε πώς περνούσαν και ποιες υποχρεώσεις δημιουργούσαν…

Διαφορετικό μήκος…
 Άλλοι δούλευαν σκληρά μέσα στην πανδημία και άλλοι έκαναν μόνο κριτική απ’ έξω και μάλιστα κακόπιστη αλλά και άδικη… Όμως έτσι λειτουργεί στην Ελλάδα η αντιπολίτευση! Αυτά ξέρει να λέει αυτά μπορεί. Συναίνεση για κάτι καλύτερο δεν φαίνεται στον ορίζοντα… Έτσι, ας προχωρήσει η σημερινή κυβέρνηση στο έργο που σχεδίασε με πολύ κόπο και ανατρέπονταν λόγω των ειδικών συνθηκών και στο τέλος καθένας θα πάρει τα εύσημα που του ανήκουν… Αν όλα πάνε καλά το όφελος θα είναι για όλη την κοινωνία και δεν θα διαχυθεί ανάλογα με τις ιδεολογίες αποκλείοντας τους μη κυβερνητικούς. Και αν τελικά οι θέσεις εργασίας που θα προσφερθούν θα λύσουν πολλά προβλήματα των πολιτών δεν νομίζω ότι το όφελος θα κοιτάξει ιδεολογίες. Όλοι οι πολίτες έχουν ανάγκη από δουλειά.
Θεανώ Βλάχου