ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν... ξεμπέρδεψε!
 Δεν έχει τελειώσει οριστικά ο... πονοκέφαλος του Κώστα Τασούλα με τους ανεμβολίαστους βουλευτές! Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πέντε είναι πλέον οι εθνοπατέρες που δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλιο, ενώ 295 έχουν εμβολιαστεί! Εξ αυτών, ένας μόνο είναι βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, επικαλείται εγγράφως ιατρικούς λόγους για να αιτιολογήσει την άρνησή του! Έκλεισε έτσι το στόμα του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να δημιυοργήσει θέμα! Κρίμα που υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να ανακοινωθούν τα ονόματα των αρνητών. Θα είχε ενδιαφέρον...
Κ.Α.

Τίποτε δε διδάχθηκαν!

 Αποδοκιμασίες ακούστηκαν στον περίβολο της Μητρόπολης Αθηνών κατά την προσέλευση πολιτικών με τους οποίους δεν συμφωνούν ιδεολογικά οι φωνασκούντες! Κρίμα… Δεν διδάχθηκαν τίποτε από τη στάση και τους αγώνες του Μίκη! Και το χειρότερο; Παρά τα τόσα που ακούστηκαν για τους αγώνες για τη συμφιλίωση των Ελλήνων οι φωνασκούντες παρέμειναν δέσμιοι των αρνητικών πρακτικών τους… Τελικά η στάση τους ήταν προσβολή στην προσωπικότητα και τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα! Όσο για τη στάση της κόρης του μόνο θλίψη μας προκάλεσε… Κάτι ήξερε ο Μίκης που ανέθεσε στον κρητικό Σύλλογο τα της κηδείας του. Και εκείνοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατέψουν τη μνήμη του.

Θ.
Θέλουν αποζημιώσεις!
Μεγάλο πρόβλημα με την ακαρπία στις μανταρινιές και πορτοκαλιές αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών από την Ηγουμενίτσα έως τη Σαγιάδα. Η φετινή τους σοδειά αναμένεται ελάχιστη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία. Ζητούν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, γιατί διαφορετικά η κατάσταση θα είναι αφόρητη γι' αυτούς. Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα με βάση διαβεβαίωση που έδωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού στον βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα. Καλά τα λόγια, αλλά θα δείξει η πράξη...
H.M.

Μας συγκινούν…
 Παπαδημούλης, Γιάνης και λοιποί που αγωνίζονται εξ αριστερών για να φθάσουμε και εμείς στο δικό τους οικονομικό επίπεδο μας συγκινούν ιδιαίτερα… Δεν κοιμούνται από την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν. Νύχτα και μέρα για το δικό μας καλό αγωνίζονται! Ο ένας έφθασε μέχρι την ευρωβουλή για να κάνει το χρέος του απέναντι στο φτωχό ελληνικό λαό. Όσο για τα έσοδα του ευρωβουλευτή από την ενοικίαση των διαμερισμάτων του από τις ΜΚΟ για τη στέγαση προσφύγων, ας μας έλεγε και τι του αποδίδουν… Εκτός κι αν τα προσφέρει χωρίς οικονομικό όφελος!
ΜΑΤ

Να μεριμνούν!
 Την αντίδραση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκάλεσε η ενέργεια του Δήμου Ηγουμενίτσας να κατεβάσει τις αφίσες για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που ήταν προγραμματισμένο για χθες στη γειτονική πόλη. Με αφορμή αυτό να επισημάνουμε κάτι. Προφανώς οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικού, καλλιτεχνικού ή άλλου περιεχομένου αλλά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Όπως οι διοργανωτές πασχίζουν να κολλήσουν μία αφίσα θα πρέπει να μεριμνούν να την κατεβάσουν με το πέρας της κάθε εκδήλωσης και είναι περιττό να είναι γεμάτες όλες οι κολώνες στους δρόμους. Και οι νόμοι φυσικά θα πρέπει να είναι ίδιοι για όλους!
Ν.Γ.

Χωρίς λάμπες!..

 Εκτός των υπόλοιπων που είπε για τα δύο χρόνια της Δημοτικής Αρχής Ελισάφ κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο Θωμάς Μπέγκας αναρωτήθηκε για κάτι «μικρό» αλλά σημαντικό: Αν το εργοτάξιο έχει λάμπες για να αντικαταστήσει όσες έχουν φθαρεί στους δρόμους της πόλης, λέγοντας πως οι διαμαρτυρίες πολιτών είναι συνεχείς. Προφανώς δεν υπάρχουν λάμπες, ειδικά Led. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στην οδό Πουτέτση, για παράδειγμα, στο κέντρο, παρά τις οχλήσεις περιοίκων, μία λάμπα παραμένει καμένη εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, αφήνοντας στο σκοτάδι τη γειτονιά. Το πράγμα μιλάει από μόνο του...

Κ.Α.

Το «έπαθλο»…
Η εν Ελλάδι κατάσταση είναι ίδια κι απαράλλακτη εδώ και πολλά χρόνια! Κάθε κόμμα που έπαιρνε από το λαό την εντολή να κυβερνήσει έπαιρνε ως «λάφυρο» και το κράτος… Έκαναν ό,τι ήθελαν και λόγο δεν έδιναν σε κανένα. Όχι πως οι πρωτοβουλίες τους ήταν προς τον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά κάθε φορά που αλλάζαμε κυβέρνηση μας περίμενε και μια νέα απογοήτευση. Και τώρα βλέπουμε μια μικρή χαραμάδα ελπίδας! Λέτε μέσα στις τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που φαίνονται στον ορίζοντα να δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα; Αν και οι εξωγενείς προκλήσεις διατάραξαν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και ανέτρεψαν την αρχική της πορεία ελπίζουμε κάποια στιγμή να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να γλιτώσουμε και από τους ιούς και από τα ξαδέλφια τους.
Από πολύ παλιά!
 Συμπληρώνονται 138 χρόνια από όταν ξεκίνησε ο πρώτος δικομματισμός στην Ελλάδα ο οποίος συνεχίζεται με την ίδια ίσως και μεγαλύτερη αγριότητα μέχρι σήμερα! Χαρακτηριστικό του… προσόν η μεγάλη αντιπαλότητα στις μεταξύ των κομμάτων επιθετικές αναφορές… Ο λαϊκισμός παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις διακηρύξεις των κομμάτων, ιδιαίτερα των αντιπολιτευόμενων την κυβέρνηση που περιέργως δεν βρίσκουν τίποτε καλό στις πρακτικές της και ακόμη και όσα έργα φωνάζουν για την αναγκαιότητά τους και διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και γι αυτά δεν θα ακουστεί ούτε ένας επαινετικός λόγος από την αντιπολίτευση. Θα μου πείτε πως αν σε όλα δείχνουν αρνητικοί οι πολιτικοί «αντίπαλοι» πώς να γίνουν πιστευτοί όταν έχουν δίκιο στην κριτική τους;

Εν μέσω αντεγκλήσεων…
Ο καιρός περνάει και κάθε συνεδρίαση της Βουλής εξελίσσεται σε ένα ακόμη πεδίο μάχης! Προετοιμάζονται οι αρχηγοί των κομμάτων για να κρίνουν αρνητικά κάθε απόφαση της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν όσα βλέπουν ότι μπορεί να τα αξιολογήσει θετικά ο λαός. Τέτοια κατάντια σε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες των καθυστερήσεων και αναμένουν κάτι καλύτερο που θα διευκολύνει τις ζωές μας… Δεν γνωρίζω γιατί επιλέγει η αντιπολίτευση μόνο την άρνηση και την κατάκριση. Δεν μπορεί παρά να αντιλαμβάνονται τις ελλείψεις που μας ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια αλλά επιμένουν στη στείρα άρνηση… Ούτε έναν καλό λόγο για τους άθλους του Πιερρακάκη που αλλάζει κάθε μέρα τα γραφειοκρατικά δεδομένα της χώρας μας διευκολύνοντας τις ζωές μας.

Δεν είχαν… αίθουσα!
Η ΝΔ και ιδιαίτερα ο Μητσοτάκης φταίνε για όλα! Φαίνεται πως τίποτε καλό δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση! Όλα τα καλά τελείωσαν το καλοκαίρι του 2019! Το ότι η σύλληψη των πρωτεργατών της δολοφονίας Φύσσα δεν καταχωρήθηκε στις μνήμες της σημερινής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι έχουν κοντή μνήμη… Το ίδιο έγινε και με το κατηγορητήριο, την παραπομπή σε δίκη και την προφυλάκιση των χρυσαυγητών! Επί συγκυβερνήσεως Τσίπρα - Καμμένου δεν έβρισκαν ούτε αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης… Τώρα, τα γιατί και τα πως όσοι δεν έχουν τις απαντήσεις απλά σιωπούν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και επιλέγουν μόνο την άρνηση, μόνο την εχθρική στάση και τις ανούσιες καταγγελίες… Τρέμουν στη σκέψη ότι κάποια έργα γίνονται αποδεκτά από το λαό!
Θεανώ Βλάχου