ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πάει πίσω η πτήση!
Πριν μέρες η Vigo Travel σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου στα Γιάννινα είχε ανακοινώσει την έναρξη της πτήσης Ιωάννινα - Ηράκλειο από την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Η ίδια η εταιρία έκανε γνωστή την αναβολή για τον Σεπτέμβριο της συγκεκριμένης αεροπορικής σύνδεσης, αποδίδοντας την ματαίωση στην επιδημιολογική κατάσταση. Εδώ που τα λέμε, υπάρχει μία λογική μιας και η κατάσταση με την πανδημία γενικότερα στην Κρήτη αυτό το διάστημα δεν είναι καλή, αλλά κανείς δεν ξέρει αν βελτιωθεί τον Σεπτέμβριο και όντως ξεκινήσουν τότε οι πολυδιαφημιζόμενες πτήσεις. Οψόμεθα!
Ν.Γ.

Νεκρή χελώνα...

Αν μη τι άλλο, μία λύπη τη νιώθει κανείς αντικρίζοντας ένα εντυπωσιακό πλάσμα όπως μία θαλάσσια χελώνα να κείτεται νεκρό στην παραλία. Τη συγκεκριμένη χελώνα εντόπισαν χθες το πρωί λουόμενοι στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, ένας εκ των οποίων έστειλε σχετική φωτογραφία στη στήλη. Προφανώς και είναι το ανθρώπινο χέρι υπαίτιο για τον θάνατο του σπάνιου αυτού πλάσματος. Όπως ανέφερε το Λιμενικό, η χελώνα είχε στο στόμα μία πλαστική σακούλα! Ας σκεφτόμαστε λοιπόν όλοι λίγο περισσότερο πριν πετάξουμε ξανά σκουπίδια στη θάλασσα!

Κ.Α.

«Ξέχασε» το ΚΙΝΑΛ;
 Είναι... ειρωνικό να εγκαλεί η Νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν έχει καταφέρει ακόμα να βάλει σε τροχιά υλοποίησης το τμήμα της Ιόνιας Οδού από Γιάννενα – Κακαβιά. Ειδικά τη Ν.Δ, που επί δικών της κυβερνητικών θητειών ολοκληρώθηκε η Εγνατία (επί Κ. Καραμανλή), η οποία... βολόδερνε με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ενώ ξεμπλόκαρε και προχώρησε σημαντικά η Ιόνια (επί Α. Σαμαρά), την κορδέλα της οποίας απλώς έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ! Επειδή μνήμη έχουμε, καλά είναι το ΚΙΝΑΛ να κάνει αντιπολίτευση εκεί που το παίρνει!
Κ.Α.
Κι εδώ διακρίσεις;
Περίεργο! Για τη δολοφονία της Καρολάιν είπαν και τι δεν είπαν τα ΜΜΕ για το δολοφόνο! Στη νέα δολοφονία της άτυχης φαρμακοποιού ούτε μία ανάλυση για τον δράστη… Τι συμβαίνει; Και εδώ τηρούνται οι κομματικές ισορροπίες; Το κακό έχει διαφορετική οπτική; Δύο γυναίκες χάθηκαν άδικα από τη βία των συντρόφων τους… Η μόνη διαφορά ήταν ότι στην πρώτη περίπτωση υπήρχε και ένα μωρό που έχασε τη μάνα του…
ΜΑΤ

Αγωνίζονται για μάς!
 Πόσο μας συγκινούν οι πάμπλουτοι πολιτικοί που κατεβαίνουν στην πολιτική για να αγωνιστούν για τη δική μας ευμάρεια… Ανάμεσα στους «φτωχούληδες» οι αριστεροί Παπαδημούλης και ο γνωστός Γιάνης με ένα «Ν»! Αυτοί οι δύο δεν επέλεξαν κόμματα πλουτοκρατών αλλά εντάχθηκαν σε κόμματα που υπερασπίζονται τις ιδέες των αριστερών… Να μας έλεγαν και πώς κατάφεραν να οικονομήσουν τέτοια κεφάλαια ίσως να καταφέρναμε και εμείς το ακατόρθωτο. Και βέβαια δεν είναι οι μόνοι σ’ αυτό το χώρο…
Θ.

Με άλλες μορφές…

 Μπορεί φέτος όπως και πέρυσι τα παραδοσιακά πανηγύρια να μην έχουν την... τιμητική τους λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου για την αποφυγή της διάδοσης του ιού, ωστόσο υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να συγκεντρώνεται ο κόσμος, να ψυχαγωγείται και να αποκτούν μία ζωντάνια στα χωριά. Λαϊκές βραδιές από Πνευματικά Κέντρα, κουκλοθέατρο, διάφορες εκθέσεις κι άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές του Νομού μας που δεν υποκαθιστούν σίγουρα τα κλασικά γλέντια, αλλά είναι ένας τρόπος να ξεφεύγει ο κόσμος και να ανταμώνει μετά από μία δύσκολη περίοδο. Ας ελπίσουμε σύντομα τα πανηγύρια μας να πάψουν να είναι συναυλιακού τύπου και να τηρηθεί όπως παλιά και όπως πρέπει η ηπειρωτική παράδοση!

Ν.Γ.

Κήρυξαν… ομερτά!
 Κάθε απόφαση της κυβέρνησης, κάθε κίνηση του πρωθυπουργού γίνονται θέματα της αντιπολίτευσης! Δεν αφήνουν τίποτε που να μη το σχολιάσουν αρνητικά και μάλιστα με υπέρμετρο ζήλο! Περιέργως κανένα κόμμα -ούτε καν αυτό που ενώ συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν είναι σύμφωνο με τον τύπο του πολιτεύματος- δεν έφεραν θέμα στη Βουλή ούτε σχολίασαν επικριτικά τα έξοδα που γίνονται για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων, για τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και σε όλα τα κόμματα… Και για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς πληρώνουμε διπλούς μισθούς αφού κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να αναπληρωθεί για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπασή του.
Διαχρονικό πρόβλημα…
 Δεν ξέρω πώς κατάφεραν να αυξήσουν σε τέτοιο βαθμό τα έξοδα που γίνονται για τη λειτουργία αλά ελληνικά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας… Χρόνο με το χρόνο αύξαιναν το κόστος της και κανένας δεν αντιδρούσε. Μάλιστα, ήταν και βολικό για εκείνους που έβρισκαν μια πόρτα ανοιχτή για να… εκπαιδευτούν τα παιδιά τους στην πολιτική στέλνοντάς τα κοντά σε ένα βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Ακούσαμε ότι και ο Δήμαρχος της Αθήνας ξεκίνησε δίπλα σε έναν ευρωβουλευτή. Ο μόνος που αντέδρασε κάποια στιγμή για τα προκλητικά έξοδα ήταν ο αρχηγός του «Ποταμιού» που έστειλε πίσω την επιχορήγηση και επειδή όπως του εξήγησαν αυτό ήταν αδύνατο την πρόσφερε στο πανεπιστήμιο Αθηνών… Άλλη επιστροφή δεν έγινε ποτέ και από κανένα κόμμα. Όλοι τα δέχονται ευχαρίστως.

Συμφωνούν όλοι;
 Στη Βουλή λειτουργούν γραφεία όλων των πρώην πρωθυπουργών, των πρώην προέδρων της Βουλής και άλλων… Η στελέχωση των γραφείων, οι υπάλληλοι και όλα τα έξοδα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της… Είχαμε ακούσει πως επειδή υπήρξε το αδιαχώρητο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προσφέρθηκε γραφείο εκτός Βουλής όπου έχουν ενοικιάσει κι άλλα γραφεία. Αν μέσα στις μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται η σημερινή κυβέρνηση δεν πάρει αποφάσεις και για την αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του κοινοβουλίου τότε θα είναι μισή η προσπάθεια που θα κάνει. Ο ελληνικός λαός πληρώνει φόρους στο κράτος και απαιτεί χρηστή διαχείριση… Κι αν το ξεκίνημα δεν γίνει από τη λειτουργία του κοινοβουλίου τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μια καλή αρχή…
Κόμματα όπως το ΚΚΕ και το Μέρα 25 που δείχνουν ιδιαίτερη μαχητικότητα για κάθε τι που θεωρούν υπερβολικό και επικρίνουν τις κινήσεις της κυβέρνησης ας πρωτοτυπήσουν για πρώτη φορά και ας καταθέσουν εκείνοι τις προτάσεις τους για περιορισμό αυτού του είδους της σπατάλης, κάνοντας μια μελέτη για το ύψος των εξόδων… Ας κάνουν τον κόπο να ετοιμάσουν έναν προϋπολογισμό για το πόσοι πόροι θα εξασφαλιστούν αν ξεκινήσουν τις περικοπές από τις δαπάνες που κρίνονται ως σπατάλες και που αφορούν άμεσα κόμματα, πολιτικούς και γενικά τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Είναι αδύνατο να μη γνωρίζουν τι γίνεται δίπλα τους αλλά και στο εσωτερικό τους… Όλοι ξέρουν! Απλά δεν θέλουν να χαλάσουν τα προνόμιά τους…
Θεανώ Βλάχου