ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έκκληση για εμβολιασμό!
Εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν να γίνονται οι τελετές αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο από κοινού με την Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Ιδρύματος. Παράλληλα, για πρώτη φορά Πρυταν. Συμβούλιο και Επιτροπή προβαίνουν σε ισχυρή υπόδειξη προς τους φοιτητές να εμβολιασθούν. Συγκεκριμένα, τους απευθύνουν έκκληση «να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες, τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους και να επιλέξουν τον εμβολιασμό, συμβάλλοντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου»! Πολύ καλά κάνει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας και παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών. Χωρίς αυτούς τα πράγματα είναι «σκούρα» στα ΑΕΙ!
Κ.Α.

Πυροδότησε σενάρια!

 Aπό την έγκυρη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» αλιεύσαμε το ακούλουθο σχόλιο για τον Κώστα Τασούλα και το δημοσιεύουμε ως έχει: «Ο Κώστας Τασούλας για δύο συναπτά Σαββατοκύριακα έχει ρίξει άγκυρες στον τόπο του, τα Ιωάννινα, και περιοδεύει. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα που βρέθηκε στους Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα –ένα ορεινό χωριό με πλούσια ιστορία στην αργυροχοΐα, καθώς από εκεί ξεκίνησε και η οικογένεια Bulgari (Βούλγαρη), η οποία δημιούργησε τον παγκοσμίως γνωστό οίκο μόδας– ρωτήθηκε εάν η περιοδεία του σχετίζεται με πρόωρες εκλογές. Και τότε ο Τασούλας απάντησε από τα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια των Καλαρρυτών με το γνωστό χιούμορ του: «Πιο πιθανό βλέπω πρόωρες… ευρωεκλογές παρά εθνικές». Αυτό έλειπε να πει και κάτι διαφορετικό».
Παρέμβαση στη Μητρόπολη…
 Παρέμβαση στη Μητρόπολη Ιωαννίνων έκαναν τις προάλλες η Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση και ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλιμούρα, δίνοντας το σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα. Διαμαρτυρήθηκαν, όπως αναφέρουν, «για την ευθεία στήριξη και συμμετοχή στη διοργάνωση σκοταδιστικών συνεδρίων», με αφορμή τη στήριξη της Μητρόπολης στην εκδήλωση «Αφήστε με να ζήσω» τον Φεβρουάριο του 2020 αλλά και το συνέδριο γονιμότητας που τελικά δεν έγινε. Φώναξαν συνθήματα, σήκωσαν πανό, πέταξαν τρικάκια, ενώ υπήρχε και διάλογος με τους ιερείς που βγήκαν έξω. Όταν κάποιος από τους «διαμαρτυρόμενους» ρώτησε αν είναι οι ιερείς κατά του δικαιώματος στην έκτρωση, ο Πρωτοσύγκελος Θ. Ανδρέου τους απάντησε εύστοχα: είμαι υπέρ του δικαιώματος στη ζωή!
Ν.Γ.
Θα μας εξηγήσουν;
 Στις 16 και 17 Ιουλίου θα γίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων! Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να μας εξηγήσουν γιατί είναι αντίθετοι με την ίδρυση και ιδιωτικών ΑΕΙ και στη χώρα μας; Οι Κύπριοι έχασαν ή κέρδισαν με τη λειτουργεία και των δύο τύπων σχολών ΑΕΙ; Τα οφέλη είναι γνωστά σε όλες τις χώρες του κόσμου… Αυτοί που εμποδίζουν την Ελλάδα να προχωρήσει τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Θέλουμε σταράτα λόγια. Όχι υπεκφυγές…
Θ.

Από ξένο σχολείο…
Με αφορμή την αποφοίτηση των δίδυμων παιδιών του Κώστα και της Νατάσας Καραμανλή δημοσιοποίησαν την οικογενειακή φωτογραφία… Τι την ήθελαν όμως τη διευκρίνιση ότι αποφοίτησαν από γερμανική σχολή και όχι από κρατικό ελληνικό λύκειο; Η δημόσια ελληνική εκπαίδευση δεν θεωρείται υψηλού επιπέδου και την αποφεύγουν οι έχοντες; Γιατί τότε γίνεται τόσος ντόρος από κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις για ένα καλύτερο σχολείο; Και στην προσπάθεια των υπουργών Παιδείας για αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας γιατί υπάρχει μεγάλη αντίδραση από την αντιπολίτευση; Τίνων συμφέροντα εξυπηρετούν;
ΜΑΤ

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου...

Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, θα ήταν κάθε φορά που άνοιγε μια επαγγελματική δραστηριότητα, να καλούσε τα μέλη του, να τα ενημέρωνε και να τα προέτρεπε να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τα πρωτόκολλα. Τα υπόλοιπα ας τα αναλάμβαναν οι άλλοι φορείς. Αντί αυτού βεβαίως, ο Πρόεδρός του -που μάλλον βλέπει τον εαυτό του ως επίδοξο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ- βγάζει γενικόλογες ανακοινώσεις μην τυχόν και θίξει κανέναν κλάδο, γιατί -να μη ξεχνάμε- μπαίνει και σε προεκλογική τροχιά στο Επιμελητήριο.

Ν.

Είμαστε έτοιμοι;
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης κάνει λόγο για μια άλλη χώρα που οικοδομείται βήμα-βήμα… Οι αλλαγές, λέει, θα γίνουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην επόμενη τετραετία με βάση τη στρατηγική και το σχέδιο εφαρμογής 440 έργων που περιλαμβάνονται στη βίβλο του ψηφιακού μετασχηματισμού… Ήδη μέσα από τις πρακτικές του άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μας. Έγινε πιο εύκολη. Εξυπηρετούμαστε γρηγορότερα και ευκολότερα. Αυτές τις εξυπηρετήσεις τις απολάμβαναν πολύ πριν από μας άλλοι ευρωπαίοι ακόμη και οι λαοί μικρότερων ή ίσων μ εμάς κρατών. Και ερχόμενοι οι πολίτες τους στη χώρα μας για διακοπές απορούσαν πώς τα βγάζαμε πέρα με τόση γραφειοκρατία. Ούτε αυτόματη χρέωση στα διόδια δεν είχαμε… Περιμέναμε στην ουρά για να πληρώσουμε.

Είναι κόμπλεξ!
 Πέρα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που κάθε μέρα μας εκπλήσσει, και η Πολιτική Προστασία οργανώθηκε χάρις στον επί κεφαλής που έδειξε το δυναμισμό του από την πρώτη ώρα καθώς και τις οργανωτικές ικανότητές του. Κι όμως, εναντίον του Χαρδαλιά στρέφονται όσοι διακατέχονται από σύνδρομο κατωτερότητας! Τέτοιο υπεύθυνο και δραστήριο για την Πολιτική Προστασία όλης της χώρας δεν είχαμε άλλη φορά… Η διαφορετικότητα ή τρομάζει ή προκαλεί φθόνο… Ακόμη και για τον Πιερρακάκη που αλλάζει τις γραφειοκρατικές ασθένειες της χώρας μας κάποιοι ανεγκέφαλοι τον κατηγορούν για τις πλεκτάνες που στήνει προκειμένου να ελέγχει τις ζωές μας. «Μας φακελώνει», λένε… Επιτέλους σπάει η γραφειοκρατία και στη δική μας χώρα… Και έπεται συνέχεια.

Χαμηλών τόνων…
 Μπορεί να είναι χαμηλών τόνων ο Κωστής Χατζηδάκης αλλά ό,τι ανέλαβε να φέρει εις πέρας το κατάφερε με επιτυχία… Δικό του έργο ήταν η αποκρατικοποίηση της «Ολυμπιακής» που τόσο κόστιζε στον Έλληνα φορολογούμενο… Θυμάστε τις προσλήψεις που γίνονταν στην Ολύμπικ Κέτερινγκ; Θυμάστε με πόσο πάθος τον χτύπησαν στο κεφάλι αντιφρονούντες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του; Ακόμη θυμάμαι τα αίματα που έτρεχαν στο πρόσωπό του… Για ένα μικρό διάστημα ανέλαβε την πολύπαθη ΔΕΗ και κατάφερε να την βάλει σε δρόμο ανάπτυξης! Και τώρα τον έριξαν στα βαθιά για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία μέσα στον ΕΦΚΑ! Τόσες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων δεν συγκινούσαν κανένα. Όταν αφήσει αυτό το υπουργείο σίγουρα θα λειτουργεί αποδοτικότερα…

Προσωπικό συμφέρον…
Κατά γενική ομολογία τα στελέχη που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να φέρουν εις πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο είναι ικανά. Όμως βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης παίρνουν κατά καιρούς… ανάποδες! Βλέπεις, θεωρούν τον εαυτό τους ως τον καταλληλότερο για μία καρέκλα υπουργού! Κι όταν ο πρωθυπουργός κάνει αξιοκρατικές επιλογές χωρίς να παραμένει στενά στους δικούς του τοποθετώντας σε θέσεις ευθύνης αυτούς που θεωρεί καταλληλότερους, άσχετα αν δεν ανήκουν στο δικό του κόμμα, τότε να ξέρει ότι πολύ λίγοι θα αξιολογήσουν αντικειμενικά τις επιλογές. Το συμφέρον τους θα κοιτάξουν πάνω απ’ όλα… Και οι νεοδημοκράτες που είχαν υπογράψει κείμενο για τα ελληνοτουρκικά είναι οι «δυσαρεστημένοι» της υπόθεσης…
Θεανώ Βλάχου