ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με αξιοπρέπεια..
Κάποιοι δε χάνουν ευκαιρία να προσάψουν διάφορα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ό,τι και να κάνει, γίνεται πάντα στόχος κριτικής. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπηρετεί με αξιοπρέπεια και επάρκεια το θεσμό κι αυτό το είδαμε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Σούλι. Συμμετείχε στις τελετές με σοβαρότητα και τον δέοντα σεβασμό στην περίσταση, επισκέφθηκε μνημεία, συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες, άκουσε με προσοχή όσα της είπαν. Όσο για το μήνυμα – δήλωση που ανάρτησε με αφορμή το Σούλι, ήταν προσεκτικό και μεστό νοήματος. Αυτά έχουν σημασία, όχι το αν η κ. Σακελλαροπούλου είναι ψηλή και τι... γόβες φοράει! Δε θα κάνει... πασαρέλα!
Κ.Α.

Ο Βοτανικός πότε;

 Αναμφίβολα ευχάριστο νέο η υπογραφή της σύμβασης για την δημιουργία αναβαθμισμένων αθλητικών κέντρων στα Σεισμόπληκτα και στο Νεοχωρόπουλο, κάτι που θα δώσει πνοή σε αυτές τις περιοχές, στήριγμα στα σωματεία που θα το χρησιμοποιήσουν αλλά και ώθηση στην άθληση των πολιτών. Πολύ σημαντικό που τα τοπικά γήπεδα από χώμα θα μετατραπούν σε χόρτο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα γήπεδα στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως αυτό στην περιοχή του Βοτανικού (φωτό) που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να δρομολογηθούν και για αυτά εξελίξεις. Δεν δικαιολογείται σε μία περιοχή όπου ζουν χιλιάδες πολίτες και δραστηριοποιείται ομάδα (Ολυμπιακός Βοτανικού) να μην υπάρχει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο! Ν.Γ.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση…
 Στο Forum των Δελφών ο γνωστός Θεσπρωτός δημοσιογράφος Γρηγόρης Τζιοβάρας (πολιτικός συντάκτης του «Πρώτου Θέματος», ενώ έχει εργαστεί και σε άλλες μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες), συζήτησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την Ασφάλεια και την Προστασία του Πολίτη τον 21ο Αιώνα. Με τις καίριες, όπως πάντα, ερωτήσεις του ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, απέσπασε απαντήσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη σε θέματα, όπως η εγκληματικότητα, μάλιστα έγινε αναφορά και στο συγκλονιστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, τις αλλαγές, που σχεδιάζονται για την αναβάθμιση και καλύτερη λειτουργία του Αστυνομικού Σώματος, την ασφάλεια του πολίτη κ.ά. Με το ήθος του και τη σοβαρότητά του ο κ. Τζιοβάρας κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνομιλητών του, γιατί βλέπουν στο πρόσωπό του έναν αδέσμευτο και αξιόπιστο δημοσιογράφο, που υπερασπίζεται την αλήθεια.
Η.Μ.
Ασφαλές Μονολίθι!
 Πάλι ξεχώρισε φέτος το Μονολίθι της Πρέβεζας, η οποία είναι μία από τις τρεις ελληνικές παραλίες που περιλαμβάνονται στη λίστα του «European Best Destinations» με τις 13 ασφαλέστερες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για λίστα, για την κατάρτιση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια όπως ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα ποσοστά των εμβολιασμένων και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι αρχές σε κάθε προορισμό. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι το Μονολίθι είχε χαρακτηριστεί ως η ασφαλέστερη από την πανδημία παραλία της Ευρώπης λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Οι άλλες δύο ελληνικές που ξεχωρίζουν είναι οι εντυπωσιακοί Εγκρεμνοί της γειτονικής Λευκάδας και ο Χαλικούντας στην Κέρκυρα!
Κ.Α.

«Τους θέλω δεν με θέλουν»…
 Ενοχλήθηκε ο Τσαβούσογλου που ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θράκη και τα αποκάλεσε Ελληνόπουλα. Αφού οι γονείς τους Έλληνες νιώθουν, άσχετα αν είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα γιατί ενοχλήθηκε η άλλη πλευρά; Πομάκοι δήλωσαν τώρα ότι είναι ανεπιθύμητος ο Τσαβούσογλου στον τόπο τους και γι’ αυτό απέφυγε και να τους επισκεφθεί. Άκουσε την κραυγή πολιτών από τα πομακοχώρια που δήλωσαν από ελληνικό κανάλι «είμαστε Έλληνες και δεν θέλουμε ούτε να μας επισκεφθεί ο Τούρκος υπουργός που προκαλεί την πατρίδα μας». Καλά που δεν πήγε! Ποιος ξέρει ποιες ταραχές θα προκαλούσε…
Θ.

Τους αποκλείουν!
 Έκοψε πέρα ο Σύριζα, από την ψηφοφορία για την ψήφο των ομογενών για να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει το νόμο! Η αρνητική του ψήφος θα είχε αντίκτυπο στους Έλληνες του εξωτερικού και δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί… Δήθεν πονάει που φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό αλλά δεν θέλει και να ψηφίζουν για την κυβέρνηση της πατρίδας. Η προσφορά των Ελλήνων επιστημόνων είναι αποδεκτή από όλες τις χώρες και η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει αλλά όχι και να τους δώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν… Βέβαια είναι για το ΣΥΡΙΖΑ προτιμότερη η ψήφος όσων καταφέρνουν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα στην Ελλάδα… Όσο για τους Έλληνες που δεν μπορούν να βρίσκονται στην πατρίδα την ημέρα των εκλογών, αυτούς τους αποκλείει. Άλλα κράτη προχώρησαν και στην επιστολική ψήφο κι εμείς πάμε με τον αραμπά!
ΜΑΤ

Υπάρχει ελπίδα;
 Όσο παραμένει, αν παραμένει, ζωντανός ο Έρωτας Ελευθερίας που μας καθόρισε ως λαό και ως Έθνος τότε καμία δυσκολία από τις σημερινές όσο κι αν φαίνονται αξεπέραστες δεν θα μας λυγίσει. Θα τα καταφέρουμε… Κι όσο κι αν κάποιοι επιμένουν στη γνωστή παλαιοκομματική ρητορική της άρνησης για όλα και για όλους και της δηλητηριώδους κριτικής δεν θα τους περάσει επειδή ο λαός και εννοώ το σύνολο των πολιτών και βλέπουν και κρίνουν και συγκρίνουν το επίπεδο προόδου άλλων χωρών και άλλων λαών επιδιώκουν να αλλάξει και η δική μας ζωή προς το καλύτερο… Στο χέρι όλων μας είναι να ευοδωθεί η προσπάθεια και να μη παραμείνουμε στη μιζέρια των κομματικών αντιπαραθέσεων. Αρκετά την πληρώσαμε, αρκετά μας στοίχειωσε… Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία!
Ξεχνάνε εύκολα…
 Κόμματα που έδωσαν δείγμα κυβερνησιμότητας προσπαθούν να κάνουν κριτική στην σημερινή κυβέρνηση! Όλα τα βρίσκουν στραβά κι ανάποδα αλλά το κακό γι’ αυτούς είναι οι μνήμες που έχουμε από τη δική τους κυβερνητική θητεία κι έτσι ό,τι και να πουν έρχεται στην επικαιρότητα η στάση τους και ακυρώνεται η κριτική τους! Μόνο τα κόμματα που δεν κυβέρνησαν ποτέ και ούτε επιδιώκουν να κυβερνήσουν μπορούν να λένε ό,τι θέλουν ενώ ελάχιστοι πολίτες λαβαίνουν υπόψη τις κραυγές τους… Αυτοί νιώθουν ικανοποιημένοι κάνοντας πορείες και φωνάζοντας συνθήματα στρατιωτικού τύπου! Όσο για την απήχηση των διακηρύξεών τους λίγη σημασία έχει αν ο λαός τα αξιολογεί ή τα αγνοεί… Δεν ξέρω αν μετά τις φωνές και τις πορείες κάνουν και την αυτοκριτική τους… Μακάρι να το κάνουν.

Δεν παράγουν έργο!
 Η μικροπολιτική αντιπαράθεση δεν παράγει τίποτε σημαντικό ούτε για τον τόπο ούτε για το λαό! Νομίζουν εκείνοι που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ελέγχου της κυβέρνησης ότι κάνουν το χρέος τους απέναντι στο λαό αλλά αυτό που πετυχαίνουν είναι να αυτοθαυμάζονται ότι τα είπαν καλά και τίποτε παραπάνω. Και στο κλείσιμο της μέρας δεν ξέρω πόση ικανοποίηση τους προσφέρει η αξιολόγηση των ενεργειών τους… Όσο για την απαράδεκτη στάση τους να περιμένουν στη γωνία για να εμφανιστεί κάποια κρίση ώστε να την εκμεταλλευτούν για να αποδεικνύουν πρώτα στον εαυτό τους ότι υπάρχουν αυτή η στάση δεν τους οδηγεί σε σταθερό έδαφος. Στο γκρεμό τους ρίχνει… Αν δεν σοβαρευτούν άμεσα, μαύρα θα είναι τα μαντάτα που θα πάρουν όταν έρθει το… πλήρωμα του χρόνου.

Ας διδαχθούμε όλοι…
 Μετά τα τόσα δυσάρεστα που βιώσαμε τη χρονιά που πέρασε μήπως ήρθε η ώρα να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στα προβλήματά μας να απαιτήσουμε να ιεραρχηθεί η επίλυσή τους και να δούμε όλοι μαζί πώς η ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές είναι επίκαιρη τώρα παρά ποτέ άλλοτε. Όταν όμως το μόνο που καταφέρνουν τα κόμματα μέσα στην άσκηση των καθηκόντων τους είναι να ακυρώνουν το θεσμικό τους ρόλο και να τον αντικαθιστούν με εντολές για δημόσιο λιντσάρισμα ανθρώπων και δολοφονίες χαρακτήρων τότε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά… Αν μέσα απ’ αυτό τον κουρνιαχτό βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που να μπορούν να λειτουργήσουν διορθωτικά τότε ας περάσαμε κι αυτό το σκόπελο… Αρκεί να αναδυθούμε δυνατότεροι και ολιγότερο χρησιμοθηρικοί!
Θεανώ Βλάχου