ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Τρύπωσε» ο ιός!
 Δεν κάνει διακρίσεις ο κορωνοϊός. Και όταν κανείς προκαλεί την τύχη του, έρχεται η στιγμή που, δυστυχώς, τον... εκδικείται! Τα παραπάνω ως συμπέρασμα με αφορμή την εκδήλωση θετικών κρουσμάτων στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις οποίες πληροφορούμαστε ότι διαμένουν 100 φοιτητές περίπου παρά το γεγονός ότι εδώ και τόσους μήνες τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης! Δεν είναι μόνο αυτό. Το προηγούμενο διάστημα φοιτητές έκαναν ένα σωρό πορείες μέσα στα Γιάννενα (φωτό) με βασικό αίτημα το άνοιγμα του Πανεπιστημίου, ενώ τελευταία διάφορα τμήματα διοργανώνουν διά ζώσης μαθήματα σε ανοιχτούς χώρους! Κάπως έτσι λοιπόν βρήκε «τρύπα» ο ιός και... τρύπωσε!
Κ.Α.

Αρκετοί υποψήφιοι...

 Στην επικαιρότητα βρέθηκε και πάλι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με αφορμή τη θερινή του παραγωγή και την κριτική που ασκήθηκε στη Διοίκησή του γι’ αυτήν. Εμείς δε θα σταθούμε σ’ αυτό, αλλά στην υπόθεση της πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή, η οποία αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η στήλη έμαθε ότι το ενδιαφέρον για τη θέση είναι αυξημένο. Ακούσαμε μάλιστα ότι υπάρχουν συνολικά επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και «βαριά» ονόματα του χώρου του Θεάτρου! Για να δούμε ποιος θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ. Πάντως, το έργο του δεν θα είναι εύκολο...

Κ.Α.
Λίφτινγκ...
 Εργασίες αποκατάστασης γίνονται αυτό το διάστημα στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Ρολόι, το οποίο σκάφτηκε πρόσφατα. Θα δούμε το αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθούν. Επίσης, αυτές τις μέρες βλέπουμε πέριξ του Δημαρχείου να βάφονται κάγκελα, αλλά καλό θα ήταν κάποια στιγμή να έριχναν… ένα βάψιμο και στην πίσω όψη του κτιρίου που έτσι όπως έχει γίνει μόνο με Δημαρχείο μιας πόλης όπως τα Γιάννενα δεν μοιάζει!
Ν.Γ.

Γιατί αποφεύγουν;
= Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται λόγος για τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό αποφεύγοντας να διεκδικήσουν μια θέση στα ελληνικά ΑΕΙ! Καθηγήτρια που εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο της Ιταλίας δήλωσε τελευταία ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσουν και Έλληνες επιστήμονες κύρους που βρίσκονται στο εξωτερικό μια θέση στα ελληνικά ΑΕΙ είναι η αναχαίτηση του νεποτισμού στα Πανεπιστήμια που θα έδινε μια διαφορετική ανάσα στην εξέλιξη των αρίστων! Πάντως και πολλοί επιστήμονες που κατάφεραν να εκλεγούν εδώ αφού εργάστηκαν για ένα διάστημα, αποχώρησαν αγανακτισμένοι επιστρέφοντας σε άλλη θέση στο εξωτερικό… Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Κάποτε θα πρέπει να μπούμε και εμείς στην κανονικότητα…
Θ.

Προσβάλουν
 Άκουσα ότι κάποιοι εκπέμπουν μηνύματα παραβίασης των μέτρων προστασίας από την πανδημία με σκοπό να αρθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση που διαχειρίζεται μία πρωτοφανή κρίση άμεσα συνδεδεμένη με τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Αν αυτό συμβαίνει, τότε να ξέρουν ότι προσβάλουν όχι μόνο τους ασθενείς που αγωνιούν και υποφέρουν στις ΜΕΘ αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχονται νυχθημερόν για να σώσουν ζωές. Πάντως, θεωρώ ότι αυτοί που συμπεριφέρονται επιπόλαια θα έπρεπε να έχουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους τις ενδονοσοκομειακές εμπειρίες! Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι συμβαίνει σήμερα και στη χώρα μας και τι αντιμετωπίζουν όσοι έχουν την ατυχία να νοσήσουν. Και ο ιός δεν εξαιρεί ηλικίες!
ΜΑΤ

Χρειάζονται συντήρηση!

 Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν «παγώσει» οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων λόγω της πανδημίας. Το γεγονός όμως αυτό δεν αλλάζει τις υποχρεώσεις των όποιων υπευθύνων για τη συντήρηση των γηπέδων, που, αν δεν τα περιποιηθεί κανείς, θα φτάσουν να θυμίζουν περισσότερο λιβάδι παρά γήπεδο όπως αυτό στον πρ. Δήμο Περάματος, φωτογραφία του οποίου ανήρτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Γιώργος Λαδιάς. Αν τα γήπεδα είναι σε τέτοια κατάσταση, πώς και πού θα αθληθούν όσοι θέλουν;

Ν.Γ.

Κατώτεροι των περιστάσεων!
 Η ανεύθυνη και συστηματική παραβίαση των κανόνων προστασίας από την πανδημία με την υποκίνηση επικίνδυνων συγκεντρώσεων «διαμαρτυρίας» δείχνει την σοβαρότητα εκείνων που παίζουν σήμερα τέτοια παιγνίδια ανευθυνότητας. Κι ενώ γίνεται χαλασμός από τα κρούσματα και τις νοσηλείες των νοσούντων, κάποιοι καλά βολεμένοι το μόνο που κάνουν είναι να απαιτούν ό,τι καινούργιο τους έρχεται στο νου! Και όχι γιατί αυτή την ώρα πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα τα θέλω τους αλλά απλά και μόνο για να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο εκείνους που αποφασίζουν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ευθυνών. Κι ενώ βλέπουν ότι οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης υπερβαίνουν εαυτούς για να δίνουν λύσεις, εκείνοι επιμένουν από εμπάθεια.

Tακτική διχασμού…
 Εκείνοι που μεθοδεύουν την τακτική του διχασμού όχι μόνο δεν προσφέρουν σήμερα αλλά και στο μέλλον καμία υπηρεσία στο χειμαζόμενο λαό αλλά αντιθέτως χάνουν οι ίδιοι αυτά που επιδιώκουν να κερδίσουν… Η πρόσκληση για «δημοκρατική αντεπίθεση» δεν ξέρω σε τι αποβλέπει και πόσο μπορεί να μας βοηθήσει μέσα στην πανδημία…Και δεν ξέρω αν επανέλθουμε στην κανονικότητα με ποια επιχειρήματα θα εξακολουθήσουν να κάνουν στείρα αντιπολίτευση εκείνοι που μόνο αυτό γνωρίζουν…Κι ενώ ο λαός εύχεται και προσεύχεται να απαλλαγούμε από το κακό που μας βρήκε, κάποιοι θάθελαν να κρατήσει πολύ η πανδημία για να έχουν αντιπολιτευτικά επιχειρήματα… Αλλά όποιος χρησιμοποιεί το φόβο και την ανασφάλεια του λαού πολύ γρήγορα θα μπει στο περιθώριο….

Θα ‘ρθει κι αυτή η ώρα!
 Αν τελικά το εμβόλιο νικήσει την πανδημία και η ξενόφερτη ασθένεια συμπεριληφθεί στις ασθένειες που αντιμετώπισε η επιστήμη τότε τι καινούργιο θα βρει η αντιπολίτευση για να διχάσει το λαό; Πάλι στις πλατείες των «αγανακτισμένων» θα επενδύσει τις ελπίδες της; Πάντως, να ξέρουν όλοι όσοι ελπίζουν να πάρουν πίσω αυτά που έχασαν ότι αυτός ο λαός θα συμβάλει και στην αναδιοργάνωση και στην ανάταξη της χώρας γιατί κουράστηκαν να συμμετέχουν στα παιγνίδια εξουσίας κάποιων κομμάτων που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα βρεθούν πάλι στα κέντρα λήψης των αποφάσεων με όλα τα προνόμια που τα γεύτηκαν για πρώτη φορά και θέλουν να τα ξανααποκτήσουν! Όλοι ξέρουμε ότι τα περιθώρια στένεψαν. Ή τώρα θα συμμετέχουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια ή ποτέ…

Αρκετά με τη μιζέρια…
 Αν η χώρα μας δεν τα καταφέρει να αναδιοργανωθεί τότε ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν; Πάντως, δεν πιστεύω να έχει κέρδος ο απλός λαός που αγωνίζεται για τον επιούσιο και που ό,τι απέκτησε το έκανε με πολύ κόπο. Κι αφού θα υπάρχουν στην μετακορωνοϊό εποχή και ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης στο χέρι μας είναι να απαιτήσουμε τη σωστή τους διαχείριση για να βγούμε από το τούνελ. Στην μετά την πανδημία εποχή θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων των πολιτών καθένας με τις δυνατότητες και τις γνώσεις που έχει ώστε να ανακάμψουμε και να χαράξουμε νέους ορίζοντες για να φθάσουμε στη νέα εποχή με άλλες προτεραιότητες. Αρκετά μείναμε στην προχειρότητα και τη μιζέρια. Τώρα οφείλουμε όλοι να συμπράξουμε για να ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή….
Θεανώ Βλάχου