ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πολλές οι ενστάσεις!
 Δεκάδες σχόλια, τα πιο πολλά από κάθε πρόσφατη ανάρτηση, συγκεντρώνει εκείνη με την ανάπλαση της Πλατείας Πύρρου στην σελίδα του Δήμου Ιωαννιτών στο facebook και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αρνητικά. Δεν μπορεί η στήλη να τα μεταφέρει όλα, όμως σε γενικές γραμμές οι πιο πολλοί πολίτες αντιδρούν στην δαπάνη των 5,2 εκατ. ευρώ, την οποία θεωρούν υπερβολική για τα έργα που σχεδιάζεται να γίνουν, ενώ δεν λείπουν οι ενστάσεις για την αισθητική της μακέτας που θα πάρει σάρκα και οστά. Κι εδώ οι πιο πολλοί κάνουν λόγο για μουντή μινιμαλιστική Πλατεία ζητώντας περισσότερο πράσινο, ένα πιο κλασικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν έχει άδικο... Το θέμα όμως είναι αν η Δημοτική Αρχή αφουγκράζεται τον κόσμο!
Κ.Α.

Το παλεύει πολύ...

Το παλεύει πολύ ο Νίκος Τσόλης στον τομέα ευθύνης του, δηλαδή σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα και τη λειτουργία του Κυνοκομείου, το οποίο προγραμματίζεται να επεκταθεί. Πρώτη φορά οι πολίτες έχουν τακτική ενημέρωση για τα αδέσποτα, ενώ παράλληλα είναι συνεχείς οι εκκλήσεις για υιοθεσίες κι έχουν ενταθεί και οι στειρώσεις σκύλων, βασική προϋπόθεση για τη μείωση των γεννήσεων. Ο κ. Τσόλης ενημέρωσε πρόσφατα ότι το προηγούμενο δίμηνο υιοθετήθηκαν συνολικά 102 αδέσποτα ζώα. Είναι σημαντικό το νούμερο. Αν συνεχίσει έτσι μαζί με τους συνεργάτες του, το πρόβλημα στα Γιάννενα θα περιοριστεί σημαντικά...

Κ.Α.
Τον χάσαμε…
Αριστούχος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Γέιλ με υποτροφία 97%! Έτσι θα φύγει και αυτός από τη χώρα μας και όταν αποφοιτήσει θα σπεύσουν να τον αξιοποιήσουν για τις ικανότητές του ποιος ξέρει ποιες εταιρείες και ποιες θα είναι οι αμοιβές του… Εμείς μέχρι να αποφασίσουμε αν θα ιδρύσουμε και ιδιωτικά ΑΕΙ που να λειτουργούν παράλληλα με τα δημόσια και να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιοι θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στη φοιτητική νεολαία, θα μας πάρει η νύχτα και θα χάσουμε πάλι το τρένο!
ΜΑΤ
Και στη Μητρόπολη…
Πέραν των επισκέψεων σε Περιφερειάρχη Ηπείρου αλλά και Δημάρχους Ιωαννιτών και Κόνιτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στην Μητρόπολη Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μάξιμο, ενώ παρόντες ήταν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας. Κατά την επίσκεψη τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών!
Ν.Γ.

Καθάρισαν στο Δροσοχώρι!

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, καθώς τα μέλη του καθάρισαν διάφορα σημεία του χωριού. Καθώς φαίνεται είχαν πολύ δουλειά, μιας και σε ένα μόνο δρόμο, από την πίσω μεριά της πλατείας μέχρι και τη διασταύρωση για Βασιλική, μάζεψαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση, θα συνεχίσουν το έργο τους, ελπίζοντας πως θα αποκτήσουν όλοι αγάπη για το περιβάλλον και τη φύση. Πολύ καλά έκανε και καθάρισε ο Σύλλογος, αλλά ας σεβαστούν τον κόπο του οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής και ας μην πετάνε σκουπίδια όπου βρουν!

Ν.Γ.

Γιατί τον απέκλεισαν;
Πρόγραμμα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας αποκλείοντας τον Τσακαλώτο από την «παρέα»! Δεν θα μου φαινόταν απίθανο ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών να μη θέλησε να εκτεθεί με την «παρέα των ειδικών στην οικονομία» γνωρίζοντας ότι λένε… αέρα! Όσο για τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα βιώσαμε στην πράξη και μας έβγαλαν από τα παράθυρα. Θα ιδρώσει πολύ η αρχηγική ομάδα για να πείσει το λαό τόσο για τις προθέσεις όσο και για τις ικανότητές της να αναλάβει σοβαρά καθήκοντα και να τα βγάλει πέρα… Πάντως, αν βάζει στην άκρη στελέχη όπως ο Ευκλείδης και κάποιοι άλλοι τότε κακό του κεφαλιού της!
Θ.

Δεν θα κοιμούνται!

 Τόση αγανάκτηση που εκφράζουν κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης σου δίνουν την εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν από το κακό που γίνεται σήμερα. Και βέβαια δεν εννοώ την επιδημία ή τις πλημμύρες, ή τους σεισμούς που είναι φυσικό να συμπάσχουν με εκείνους που πλήττονται αλλά εκείνοι επικεντρώνονται σε κάθε κίνηση του πρωθυπουργού και την καταδικάζουν είτε είναι ορθή είτε λαθεμένη. Όλα στραβά τα βρίσκουν και κλαίνε και οδύρονται για τις επιπτώσεις των ενεργειών του σημερινού πρωθυπουργού. Και δεν βρήκαν ούτε μια λέξη επαίνου για τις επιτυχίες που περιγράφονται σε ξένα μέσα ενημέρωσης. Τρέμουν όταν προβάλλονται οι θετικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις ακυρώσουν… Κρίμα!
Μέσο επικοινωνίας…
 Όλα αρνητικά τα κρίνουν! Τίποτε δεν πάει καλά, τίποτε δεν είναι χρήσιμο… Ούτε μία λέξη επαίνου ή έστω απλής αποδοχής για εκείνους που αγωνίζονται νυχθημερόν για να επιλύσουν προβλήματα και όχι προβλήματα απλά της καθημερινότητας αλλά μεγάλα και δύσκολα στη διαχείρισή τους… Και πες, πες όλη μέρα τους βρίσκει το βράδυ και πριν κλείσουν τα μάτια τους δίνουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους που κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια ατέλεια για να την προβάλουν δημόσια. Και την άλλη μέρα άντε πάλι απ’ την αρχή προς αναζήτηση αδυναμιών, των όποιων αδυναμιών, για να έχουν λίγη δημοσιότητα και να μη κηρυχτούν σε αφάνεια… Και όταν τους ακούς σκέφτεσαι μήπως εσύ κάνεις λάθος και εκείνοι βλέπουν το σωστό που δεν είναι σε θέση να το προσφέρει αυτή η κυβέρνηση…

Απολογισμός έργου…
 Τελικά ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Ακούγοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης προβληματίζεσαι μήπως πράγματι δεν κάνει τίποτε σωστό αυτή η κυβέρνηση. Αν όμως καταφέρεις να συγκρίνεις τις πρακτικές της κυβερνητικής θητείας 2015-2019 και τις σημερινές που είναι επιβαρυμένες με μύρια όσα προβλήματα νιώθεις ευτυχής που δεν αποφάσισες να ξαναδείξεις εμπιστοσύνη στην αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση και να της αναθέσεις να διαχειριστεί τα τόσα σημερινά πολύπλοκα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Μια πυρκαγιά στο Μάτι έφερε το χαλασμό, σκέψου και να είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των σημερινών σοβαρότατων και δυσεπίλυτων προβλημάτων. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καμία μεγάλη μετάβαση δεν γίνεται χωρίς κόστος…

Η κόκκινη γραμμή…
 Η πανδημία που αποδεκάτισε τους πληθυσμούς του πλανήτη μας τράβηξε μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Όλα από δω και πέρα θα είναι διαφορετικά και όχι μόνο για την Ελλάδα. Και αν δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη νέα μετάβαση και αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και διάθεση για πολλή δουλειά θα μείνουμε πάλι στα μετόπισθεν… Και ξέρουμε από τις εμπειρίες μας ότι η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ και εμείς έχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Μία ακόμη από τα ίδια και θα βρεθούμε στον πάτο των εξελίξεων. Και είναι απόλυτα αναγκαίο αυτή τη νέα εποχή η Ε.Ε. να λειτουργήσει με πραγματική ενοποίηση των χωρών της και με ίσες ευκαιρίες για όλους τους λαούς. Τα παιχνιδάκια της Γερμανίας είναι τώρα η ευκαιρία να λείψουν…
Θεανώ Βλάχου